- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Аеропорт вперто хоче віддати підряд на 40 мільйонів Першину, незважаючи на претензії до пропозиції фірми від АМКУ

Опублікував Editor 06.10.2016 @ 09:10 в Новини | No Comments

КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” 29 вересня повторно акцептувало пропозицію ТОВ “Сіно-форт, ЛТД” на будівництво огорожі та системи технічного нагляду аеропорту вартістю 39,25 млн. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Це вже друга спроба аеропорту віддати вищевказане замовлення фірмі “Сіно-форт, ЛТД”. Як повідомляли “Наші гроші. Запоріжжя”, ще в липні за цим тендером вже було акцептовано [1] пропозицію ТОВ “Сіно-форт, ЛТД”, але Антимонопольний комітет  за скаргою ще одного учасника ТОВ “Галс-Бора” зобов’язав комунальне підприємство скасувати всі рішення, прийняті після розкриття пропозицій конкурсних торгів учасників.

Так АМКУ встановив [2], що пропозиція конкурсних торгів скаржника (“Галс-Бора”) була правомірно відхилена замовником з підстави того, що кошторисом, наданим у складі пропозиції, не враховано окремі позиції технічного завдання згідно з документацією конкурсних торгів. Але пропозиція конкурсних торгів переможця ТОВ “Сіно-Форт, Лтд” також не відповідала умовам документації та замовник мав її також відхилити. Тому, в аеропорту застосували дискримінаційний підхід під час розгляду та оцінки пропозицій конкурсних торгів.

Тож на виконання рішення Антимонопольного комітету комунальне підприємство провело повторну оцінку пропозицій і акцептувало ту ж пропозицію “Сіно-форт, ЛТД”, яке не відповідає умовам документації торгів.

Загалом на торги подалося дев’ятеро учасників, один з яких відмовився від подальшої участі. В обох випадках чотири пропозиції відхилено у зв’язку з невідповідністю вимогам документації торгів. Так, пропозицію ТОВ “Січенергопром” вартістю 37,56 млн. грн. відхилили у зв’язку з відсутністю лише графіка виконання робіт. Ще одну найдешевшу пропозицію ТОВ “Компанія “Марія” вартістю 35,27 млн. грн. відхилили у зв’язку з неврахуванням в кошторисі деяких позицій технічного завдання, недостатньої кількості та кваліфікації працівників.

Тож обидва рази при оцінці “Сіно-форт, ЛТД” конкурувало з дорожчими пропозиціями фірм “СК Флагман”, “Скай білдінг груп” та “Віват Інвест”.

На певні дискримінаційні вимоги у вищевказаному тендері  скаржилося [3] до Державної аудиторської служби України ГО “Центр протидії корупції”, що було підтверджено за результатом попереднього моніторингу. Та провести детальну перевірку ДАС не змогла, оскільки документи вилучені поліцією.

ТОВ “Сіно-форт, ЛТД” контролюється [1] колишнім депутатом Запорізької міської ради Євгеном Першиним.

Раніше в нинішньому році аеропорт  замовив [4] цій фірмі реконструкцію терміналу вартістю 5,32 млн. грн. та  реконструкцію [5]  павільйону-накопичувачу П-72 вартістю 4,15 млн. грн. Згідно порталу використання публічних коштів “E-data”, за першим підрядом “Сіно-форт, ЛТД” отримало на рахунок в червні 1,59 млн. грн. і за другим підрядом 1,24 млн. грн. в серпні.

Нагадаємо, що комітет з конкурсних торгів КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” очолює директор підприємства Віктор Біскупський, який має бізнес-інтереси [6] в цьому ж аеропорту.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/06/aeroport-vperto-hoche-viddaty-pidryad-na-40-miljoniv-pershynu-nezvazhayuchy-na-pretenziji-do-propozytsiji-firmy-vid-amku/

URLs in this post:

[1] було акцептовано: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/22/aeroport-viddaje-pershynu-vzhe-tretij-pidryad-za-kilka-misyatsiv-teper-na-39-miljoniv/

[2] встановив: http://www.hromadske-zp.tv/antimonopolnij-komitet-zobovyazav-zaporizkij-aeroport-skasuvati-ugodu-z-firmoyu-pershina/

[3] скаржилося: http://ukr.aw/case/oskarzhujemo-tender-na-budivnytstvo-ohorozhi-v-zaporizkomu-aeroportu/

[4] замовив: http://zp.nashigroshi.org/2016/05/30/aeroport-nespodivano-viddav-pidryad-na-remont-terminalu-v-5-miljoniv-pershynu/

[5] реконструкцію: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/20/pershyn-vidremontuje-paviljon-v-aeroportu-za-4-miljony/

[6] має бізнес-інтереси: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/28/sud-ne-pobachyv-kofliktu-v-roboti-simejnoji-firmy-biskupskoho-v-ocholyuvanomu-nym-komunalnomu-aeroportu/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.