- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд відмовився відсторонити від роботи залізничника, який отримав хабар

Опублікував Editor 17.10.2016 @ 11:03 в Новини | No Comments

Начальник структурного підрозділу “Запорізька дистанція електропостачання” регіональної філії “Придніпровська залізниця” отримав 8 тис. грн. хабара за погодження документів щодо приєднання будинку до електромереж. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 29 вересня.

Згідно матеріалів справи, начальник структурного підрозділу “Запорізька дистанція електропостачання” регіональної філії “Придніпровська залізниця” ПАТ “Укрзалізниця” у лютому 2016 вимагав 10 тис. грн. (зменшивши пізніше суму до 8 тис. грн.) у не вказаної особи за збільшення дозволеної потужності електричних мереж та зміни напруги в точці приєднання до житлового будинку. Частину коштів посадовець отримав готівкою, а частину – на власний карткових рахунок.

Слідчі у суді клопотали про відсторонення підозрюваного від посади на 60 днів, оскільки вважали, що він може вплинути на учасників кримінального провадження, має можливість приймати рішення, які можуть негативно вплинути на хід розслідування, підробляти чи знищувати документацію структурного підрозділу, продовжити свою злочину діяльність.

Проте, суд відмовив їм, оскільки в матеріалах провадження будь-яких відомостей на підтвердження їхніх доводів не має і вони є лише припущенням. Більш того, вони спростовуються тим, що обшук та вилучення всіх доказів вже були проведені, а отже підозрюваний вже мав можливість перешкодити розслідуванню. Окрім цього, він раніше не судимий, має постійне місце реєстрації та проживання, міцні соціальні зв’язки, має на утриманні дитину інваліда 2 групи, одружений, має ряд захворювань та потребує спостереження лікарів, за час своєї роботи у структурному підрозділі зарекомендував себе з позитивної сторони, єдиним джерелом доходу підозрюваного є його вказана професійна діяльність.

На сайті [2] “Придніпровської залізниці” начальником служби електропостачання “Запорізької дистанції електропостачання” вказується Юрій Сокол.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/17/sud-vidmovyvsya-vidstoronyty-vid-roboty-zaliznychnyka-yakyj-otrymav-habar/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61744436

[2] сайті: http://zp.nashigroshi.orgГотическая%20архитектура%20Испании%20на%20гравюрах%20XIX%20века.

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.