- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд відмовився затверджувати мирову “фірмача” з прокурором, після завищення витрат на ремонтах

Опублікував Editor 20.10.2016 @ 13:48 в Новини | No Comments

Суддя Орджонікідзевського районного суду Юлія Апаллонова ухвалою [1] від 29 вересня відмовила у затвердженні мирової угоди щодо колишнього директора ТОВ “Альтернативна сонячно-вітрова енергія” Володимира Білана, який завищував вартість виконаних робіт на ремонті покрівлі п’яти житлових будівель.

Згідно матеріалів справи, ТОВ “Альтернативна сонячно-вітрова енергія” протягом 2015 року уклало договори з МКП “Основаніє” на проведення робіт з капітального ремонту покрівлі житлових будинків, розташованих за адресами: вул. Новгородська, 26; вул. Радіаторна, 27; вул. Дудикіна, 9а; вул. Південне шосе, 2а; вул. Фільтрова, 24.

Так як з’ясувало слідство, директор ТОВ “Альтернативна сонячно-вітрова енергія” Володимир Білан розробив та застосував схему розкрадання грошових коштів, які надходили у якості сплати за виконання будівельно-ремонтних робіт. Так, за домовленістю директора з невказаними у справі службовими особами МКП “Основаніє”, працівники ТОВ “АСВ енергія” виконували роботи частково. Натомість у актах приймання виконаних робіт вказувалось про виконання робіт у повному обсязі. Ці акти невказана службова особа “Основанія” завізовувала печаткою та підписувала, чим фактично підтверджувала реальність якості та обсягу виконаних робіт.

Таким чином, на ремонті покрівлі у будинках по зазначеним адресам із загальної вартості виконаних робіт у 1,89 млн. грн. завищення вартості фактично виконаних робіт склало 178 тис. грн.

Виходячи з цього, було відкрите кримінальне провадження і згодом до суду надійшов обвинувальний акт з укладеною між прокурором та обвинуваченим угодою про визнання винуватості. Так, Володимир Білан відшкодував завдані збитки МКП “Основаніє” у повному обсязі та відповідно до цієї угоди мав отримати покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно- розпорядчих та адміністративно- господарчих обов’язків строком на 1 рік 1 місяць. Також його мали звільнити від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Однак, суд відмовив у затверджені укладеної мирової угоди про визнання винуватості, оскільки слідчий,  не визнав потерпілим “Основаніє”, хоча і встановив що саме йому завдано шкоди. Також підприємство не залучено в якості свідка.

До того ж,  мирова угода не може бути укладена у випадку завдання шкоди іншій особі. Окрім цього, Володимир Білан  обвинувачується і у вчиненні тяжкого злочину, обставини якого вимагають ретельного дослідження, що можливо забезпечити виключно під час судового розгляду. Також обвинувачений вчиняв злочини з невстановленими службовими особами МКП “Основаніє”. Таким чином, в обвинувальному акті вказано про дії інших осіб, які не є учасниками судового провадження і не можуть захистити свої права та інтереси при розгляді кримінального провадження.

Тим більше, прокурор не висунув обвинувачення Володимиру Білану, а лише підозру.

Прокурор, що уклав угоду з Біланом, – це прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Запорізької області Бреславський Олександр Володимирович.

ТОВ “АСВ Енергія” належить Володимиру Білану (який нині працює інженером на фірмі) та Віталію Соколу, з лютого 2016 року керівником фірми вказується Юлія Кочнєва. Ця фірма підозрювалася [2] у фіктивній діяльності. Окрім цього,  “АСВ Енергія” фігурувало [3] у справі про розкрадання коштів “Основанія” шляхом отримання проплат за так і не виконанні роботи в сумі 5,5 млн. грн.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/20/sud-vidmovyvsya-zatverdzhuvaty-myrovu-firmacha-z-prokurorom-pislya-zavyschennya-vytrat-na-remontah/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61744494

[2] підозрювалася: http://zp.nashigroshi.org/2016/01/26/pidryadnyka-zelenbudu-pidozryuyut-u-fiktyvnij-diyalnosti/

[3] фігурувало: http://zp.nashigroshi.org/2016/03/09/osnovanije-bez-tenderu-zaplatylo-55-miljoniv-firmi-yaka-potim-vyvela-hroshi-cherez-prokladky/

[4] Трансляція “МТМ” подорожчала на половину : http://zp.nashigroshi.org/2014/04/04/translyatsiya-mtm-podorozhchala-na-polovynu/

[5] На прибирання запорізьких парків відписали мільйон : http://zp.nashigroshi.org/2014/05/14/na-prybyrannya-zaporizkyh-parkiv-vidpysaly-miljon/

[6] Дві фірми подалися на тендер з ідентичними недоліками в документах : http://zp.nashigroshi.org/2014/06/10/dvi-firmy-podalysya-na-tender-z-identychnymy-nedolikamy-v-dokumentah/

[7] Начальника управління ОДА оштрафували за злиття інформації підряднику : http://zp.nashigroshi.org/2014/07/11/nachalnyka-upravlinnya-oda-oshtrafuvaly-za-zlyttya-informatsiji-pidryadnyku/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.