- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд відмовив слідчим у перевірці закупівель лікарнею протезів на розіграному між фірмами Завгородніх тендері

Опублікував Editor 25.10.2016 @ 16:09 в Новини | No Comments

Слідчі підозрюють ТОВ “Альтрамед” та ТОВ “Вівамедіка”, ТОВ “Мультіфлекс” та ТОВ “Ітмос-Імплант” в узгоджені дій на тендері від запорізької клінічної лікарні №9. Про це йдеться в ухвалі [1] Ленінського районного суду від 20 вересня.

Згідно матеріалів справи, КУ “Запорізька міська багатопрофільна клінічна лікарня  №9” в червні 2016 року через процедуру відкритих торгів замовила ендопротези [2] фірмам “Вівамедіка”, “Синтез-Орто” та “Мультфлекс”.

Та згодом слідчі виявили ряд ознак, які стосуються антиконкурентних узгоджених дій учасників. Зокрема, в пропозиціях ТОВ “Вівамедіка” та його конкурента за лотом ТОВ “Альтерамед” документи, які мали складатися в довільній формі, були однаковими за дизайном оформлення, шрифтом, назвою, тощо. До того ж, документи мали однакову дату видання та однаковий вихідний номер. У складі пропозицій конкурсних торгів цих учасників договори оренди нежитлового приміщення укладені в один день з ТОВ “Віртуальний офіс”. Втім, документацією конкурсних торгів не передбачалось надання учасниками процедури закупівлі будь-яких договорів оренди. Також фірми надали довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів з датою видачі 08.04.2016, та з послідовними номерами №4044/10/25-53-17-01-10 та №4045/10/25-53-17-01-10. Надані обома фірмами витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, датовані однією датою – 31.03.2016, а також конкретним часом видачі, що відрізняється у декілька хвилин. Надані довідки про відсутність простроченої заборгованості за кредитами, були видані однією банківською установою та сформовані одним виконавцем. Крім того, є підозра, що менеджер “Альтерамед” є родичом директора та засновника “Вівамедіки” (Микола Харін).

Подібні ознаки містили й документи ТОВ “Мультіфлекс” та його конкурента за лотами ТОВ “Ітмос-Імплант”.

Враховуючи вказане, слідчі клопотали про призначення документальної виїзної позапланової перевірки клінічної лікарні та вказаних фірм. Проте суд відмовив, оскільки прокурор належним чином не обґрунтував необхідність призначення перевірки саме на підставі ухвали слідчого судді, не врахувавши, що Антимонопольний комітет України не уповноважений проводити позапланові ревізії (перевірки) у кримінальних провадженнях на підставі ухвали суду.

Як повідомляли [2] “Наші гроші. Запоріжжя”, ТОВ “Альтерамед” належить Буяновій Наталії Анатоліївні. Контактним номером цієї фірми в держрєестрі вказано 093-731-55-28. Цей номер використовував [2] медичний представник “Вівамедіки” Наталія Анатоліївна.

ТОВ “Вівамедіка” належить Олегу Ковальському та Миколі Харіну.

“Мультіфлекс” належить Василю Завгородньому. Керує фірмою його син – Олександр Завгородній, чия мати, Людмила Завгородня, була депутатом [3] Запорізької міської ради, від “Партії регіонів”. Також вона займала посаду головного лікаря МСЧ ВАТ “Мотор Січ”.

ТОВ “Ітмос-Імплант” належить Галині Антоновій, Віктору  Великому, Олександру  Завгородньому, Артему  Малишу, Віталію Підгаєцькому, Олексію  Сулимі та Вадиму  Чорному, керує фірмою Віталій  Давидов. Віктор Великий помер в січні поточного року, він був депутатом [4] Запорізької міської ради, головою комісії бюджету і фінансів міськради. Артем Малиш – син [5] члена виконкому Запорізької міськради, голови [6] наглядової ради та директора зі зв’язків з громадськістю ПАТ “Мотор Січ” Анатолія Малиша. Сулима [7] разом з Підгаєцьким [8] працюють у відділі ортопедії та травматології дорослих ДУ ”ІТО НАМНУ”, на базі якого функціонує “Республіканський центр ендопротезування великих суглобів”. Вадим Чорний завідує [5] відділом ортопедії і травматології клініки “Мотор Січі”.

Загалом, згідно даних “Вісника державних закупівель”, з 2010 року “Мультіфлекс” отримало замовлень від лікарень на суму 2,15 млн. грн. Всі виключно у Запоріжжі.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/25/sud-vidmovyv-slidchym-u-perevirtsi-zakupivel-likarneyu-proteziv-na-rozihranomu-mizh-firmamy-zavhorodnih-tenderi/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61836839

[2] замовила ендопротези: http://zp.nashigroshi.org/2016/06/16/rodyna-zavhorodnih-otrymaje-tretynu-miljona-vid-9-misklikarni-za-endoprotezy/

[3] депутатом: http://kto.zp.ua/index.php?id=2&pid=341

[4] був депутатом: http://kto.zp.ua/index.php?id=2&pid=288

[5] син: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/21/firma-rodyny-zavhorodnoji-otrymaje-sche-150-tysyach-na-protezy-vid-obllikarni-na-dodachu-do-330-tysyach-vid-9-misklikarni/

[6] голови: http://www.motorsich.com/rus/profile/organ_ypr_kontr/nablud_sovet/

[7] Сулима: http://ortho.kiev.ua/avtobiografiya

[8] Підгаєцьким: http://children-orto.kiev.ua/endoprotezuvannja1.html

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.