- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Приватному перевізнику не вдалося оскаржити видачу маршрутів “Козацькому возику”

Опублікував Editor 01.11.2016 @ 18:02 в Новини | No Comments

Запорізький окружний адміністративний суд постановою [1] від 19 вересня відмовив ТОВ “Старавто” у задоволені позову щодо скасування результатів конкурсного комітету Запорізької облдержадміністрації на визначення перевізників та їх перегляду.

Згідно матеріалів справи, влітку ОДА провела конкурс з визначення автомобільних перевізників на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування: “Запоріжжя (АС-1) – Малокатеринівка”, “Запоріжжя (АС-1) – Кушугум” та “Запоріжжя (АС-2) – Кушугум”. По результату переможцем конкурсний комітет визнав КП “Автогосподарство” Запорізької обласної ради.

Однак заявку фірми “Старавто” на маршрут до Малокатеринівки відхилили у зв’язку з низкою зауважень, з чим фірма не погодилася і подала позов до суду з вимогою скасувати рішення про визначення переможця, допустити її до конкурсу  і провести повторну оцінку.

Так, за твердженням комісії, фірма занизила строки експлуатації машин; подекуди невірно вказала їх VIN коди, запропонувало резервні автобуси нижні класом, ніж основні; не пронумерувало і не прошило всіх сторінок пропозиції; допустило граматичні помилки в назві маршруту.

Як стверджували представник “Старавто” під час судового засідання, граматичні помилки не є суттєвими та не можуть бути підставою для недопуску до участі в конкурсі, оскільки інші надані документи дозволяють перевірити зазначені відомості.

Заявлені резервні транспортні засоби відповідають умовам конкурсу, оскільки не є нижчими за класом, ніж основні. На підтвердження цього подало сертифікат від 26 серпня. Однак суд його не врахував при винесенні рішення, оскільки його не могло взяти до уваги комісія під час винесення рішення. Також суд не врахував твердження “Старавто” про відсутність законодавчого регулювання співвідношення класів.

До того ж фірма таки порушила порядок визначення терміну експлуатації машин, оскільки не врахувала рік їх випуску при розрахунках.

Тож з огляду на затверджені порядки суд зайняв позиці конкурсної комісії і відхилив позов “Старавто”.

Нагадаємо, після отримання вищевказаних маршрутів КП “Автогосподарство” працює під брендом [2] “Козацький возик”. Для обслуговування маршрутів комунальне підприємство орендувало [3] автобуси з порушенням закону “Про публічні закупівлі” у фірми посередника “Рубін”, яка фактично не має жодного транспортного засобу.

Сьогодні стало відомо про обшуки [4] на КП “Автогосподарство” у справі про розкрадання. Йшлося про невиконання умов перевезення, а саме невідповідності заявленній кількості автомобілів на маршруті реальній. Виявилося, що КП орендувало транспортні засоби для перевезень, проте орендодавці не виконали частину вимог. Та як заявив [5] пізніше голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль (який і був ініціатором [6] створення комунального перевізника), перевірка поліцією проводиться саме за його ініціативи задля викорінення корупції і налагодження якісної роботи перевізника.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/11/01/pryvatnomu-pereviznyku-ne-vdalosya-oskarzhyty-vydachu-marshrutiv-kozatskomu-vozyku/

URLs in this post:

[1] постановою: http://reyestr.court.gov.ua/Review/61700241

[2] працює під брендом: http://www.zoda.gov.ua/news/32614/na-rinok-pasazhirskih-perevezen-viyshov--kozatskiy-vozik.html

[3] орендувало: http://zp.nashigroshi.org/2016/09/01/komunalnyky-zarady-proektu-brylya-porushyly-zakon-i-zamovyly-avtobusy-na-2-miljony-bez-konkursu-u-prokladky/

[4] відомо про обшуки: http://www.hromadske-zp.tv/pereviznika-zaporizko%D1%97-oblradi-obshukuyut-u-spravi-pro-rozkradannya/

[5] заявив: http://www.hromadske-zp.tv/pro-perevirku-avtogospodarstva-poprosila-oda-kostyantin-bril/

[6] ініціатором: http://verge.zp.ua/2016/01/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%B1%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D1%87%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.