- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Аеропорт таки уклав 40-мільйонну угоду з фірмою Першина, не зважаючи на претензії до неї від АМКУ

Опублікував Editor 04.11.2016 @ 15:35 в Новини | No Comments

КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” 28 жовтня уклав угоду з ТОВ “Сіно-форт, ЛТД” на будівництво огорожі та системи технічного нагляду аеропорту вартістю 39,25 млн. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Фірма має обгородити охоронну зону обмеженого доступу аеропорту металевою огорожею з сітки висотою до 2,2 метри, установити огорожу з металевих листів довкола штабу, встановити декілька воріт (з електроприводом, автомобільні, залізничні), шлагбауми; збудувати контрольно-пропускний пункт, змонтувати систему освітлення і відеонагляду по периметру, систему сигналізації [1] та захисту периметру. До вартості робіт також входить відеообладнання, зокрема, 240 IP-відеокамер ANW-24MVFRP-40G/2,8-12 [2].

Як повідомляли “Наші гроші. Запоріжжя”, вперше за цим тендером було акцептовано [3] пропозицію ТОВ “Сіно-форт, ЛТД” ще в липні, але Антимонопольний комітет  за скаргою ще одного учасника ТОВ “Галс-Бора” зобов’язав комунальне підприємство скасувати всі рішення, прийняті після розкриття пропозицій конкурсних торгів учасників.

Так АМКУ встановив [4], що пропозиція конкурсних торгів скаржника (“Галс-Бора”) була правомірно відхилена замовником з підстави того, що кошторисом, наданим у складі пропозиції, не враховано окремі позиції технічного завдання згідно з документацією конкурсних торгів. Але пропозиція конкурсних торгів переможця ТОВ “Сіно-Форт, Лтд” також не відповідала умовам документації та замовник мав її також відхилити. Тому, в аеропорту застосували дискримінаційний підхід під час розгляду та оцінки пропозицій конкурсних торгів.

Тож на виконання рішення Антимонопольного комітету комунальне підприємство провело повторну оцінку з яким тепер і уклало угоду  “Сіно-форт, ЛТД”.

В свою чергу, “Сіно-форт, ЛТД” намагалося у судовому порядку скасувати висновки Антимонопольного комітету, але суд залишив [5] позовну заяву фірми без розгляду у зв’язку з несплатою судового збору.

На певні дискримінаційні вимоги у вищевказаному тендері  скаржилося [6] до Державної аудиторської служби України ГО “Центр протидії корупції”, що було підтверджено за результатом попереднього моніторингу. Та провести детальну перевірку ДАС не змогла, оскільки документи вилучені поліцією.

Загалом на торги подалося дев’ятеро учасників, один з яких відмовився від подальшої участі. В обох випадках чотири пропозиції відхилено у зв’язку з невідповідністю вимогам документації торгів, в тому числі і дві найдешевші. Так, пропозицію ТОВ “Січенергопром” вартістю 37,56 млн. грн. відхилили у зв’язку з відсутністю лише графіка виконання робіт. Ще одну найдешевшу пропозицію ТОВ “Компанія “Марія” вартістю 35,27 млн. грн. відхилили у зв’язку з неврахуванням в кошторисі деяких позицій технічного завдання, недостатньої кількості та кваліфікації працівників.

“Сіно-Форт, Лтд” засноване Корпорацією міжнародного економічно-технічного співробітництва “Цзянсу Китай” і ТОВ “ІБП “Форт” Володимира Першина і Фаріда Хабібулліна. Директор обох українських фірм – Євген Першин. Він був депутатом Запорізької міської ради (2006-2010) і як члена земельної комісії тоді його піймали при отриманні хабара в розмірі 1500$. У 2010 році очолював регіональний виборчий штаб Інни Богословської під час президентських виборів. До міськради у 2010 році  балотувався [7]  від Всеукраїнської партії трудящих під №2 в списку. Першим номер в списку був Артем Тимченко [8], який в 2014 році проводив проросійські акції в Запоріжжі і пізніше став депутатом парламенту так званої “Новоросії”.

На місцевих виборах 2015 року Першин балотувався [9] до Запорізької міської ради від Партії пенсіонерів України.

Раніше в цьому році аеропорт замовив [10] фірмі “Сіно-Форт, Лтд” реконструкцію терміналу вартістю 5,32 млн. грн. та  реконструкцію [11] павільйону-накопичувачу П-72 вартістю 4,15 млн. грн.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/11/04/aeroport-taky-uklav-40-miljonnu-uhodu-z-firmoyu-pershyna-ne-zvazhayuchy-na-pretenziji-do-neji-vid-amku/

URLs in this post:

[1] систему сигналізації: http://www.optex.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=232&Itemid=9999

[2] ANW-24MVFRP-40G/2,8-12: http://www.bezpeka-shop.com/catalog/ip_videokamery/ip_videokamera_anw_2mvfirp_40g_2_8_12_dlya_sistemy_ip_videonablyudeniya.html

[3] було акцептовано: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/22/aeroport-viddaje-pershynu-vzhe-tretij-pidryad-za-kilka-misyatsiv-teper-na-39-miljoniv/

[4] встановив: http://www.hromadske-zp.tv/antimonopolnij-komitet-zobovyazav-zaporizkij-aeroport-skasuvati-ugodu-z-firmoyu-pershina/

[5] суд залишив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/62312357

[6] скаржилося: http://ukr.aw/case/oskarzhujemo-tender-na-budivnytstvo-ohorozhi-v-zaporizkomu-aeroportu/

[7] балотувався: http://misto.zp.ua/vybory_zp/?title=13

[8] Артем Тимченко: http://nd.zp.ua/zp/747-timchenko-rossiya-brosila-menya-kak-sobaku.html

[9] балотувався: https://elections.rbc.ua/rus/kandidat/32431

[10] замовив: http://zp.nashigroshi.org/2016/05/30/aeroport-nespodivano-viddav-pidryad-na-remont-terminalu-v-5-miljoniv-pershynu/

[11] реконструкцію: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/20/pershyn-vidremontuje-paviljon-v-aeroportu-za-4-miljony/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.