- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Рятувальники придбали у “порошенківця” пікап Тойота за мільйон

Опублікував Editor 17.11.2016 @ 10:46 в Новини | No Comments

toyota [1]Запорізька комунальна спеціальна воєнізована аварійно-рятувальна служба 14 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ “Восток Автомир” автомобіль вартістю 927 тис грн. Про це повідомляється в системі “Прозорро [2]“, пишуть “Наші гроші”.

Рятувальники купили пікап  Toyota Hilux 2016 року виробництва. Авто має дизельний мотор, 6-ступінчасту коробку передач, активну антибуксувальну систему, фронтальні та бокові подушки безпеки водія та пасажирів, кондиціонер, бортовий комп’ютер. Строк поставки – до 20 грудня 2016 р.

На сайті ТОВ “Восток Автомир” вказано, що ціни на Toyota Hilux починаються [3] від 851 тис грн. за базову комплектацію.

Єдиним конкурентом ТОВ “Восток Автомир” було ТОВ “Ніко Дніпро”, чия пропозиція була дешевшою – 839 тис грн. Але вона була відхилена через відсутність частини тендерної документації, а також підпису та печатки керівника на технічній документації.

Засновниками ТОВ “Восток Автомир” є ТОВ “Компанія з управління активами “Інвестгруп” та Олексій Кравчун. У 2010 році він був [4] довіреною особою  кандидата на пост президента України Володимира Литвина. Під час останніх президентських виборів був [5] одним з керівників передвиборчого штабу кандидата Петра Порошенка у Запоріжжі.

Власниками “Інвестгруп” є ТОВ “Котор”, бенефіціаром якого вказано батька Олексія Кравчуна, Почесного громадянина [6] Запоріжжя, екс-керівника “Авто-ЗАЗ” (1983-1996 рр.) Степана Кравчуна. “Котор” належить Олександру Булдакову та ТОВ “Олімпіус”. Останнє належить “Укрпромоптима” та Степану Кравчуну. Засновниками “Укрпромоптима” є “КУА “Інвестгруп” та Анна Бакшеєва.

Олексій Кравчун також є співвласником ТОВ “АК-47”, ТОВ “Прогрес КО” та сільськогосподарського виробничого кооперативу “Світанок”.

За даними системи “Прозорро”, у червні Запорізька АЕС замовила [7] ТОВ “Восток Автомир” технічне обслуговування і ремонт 37 автомобілів іноземного виробництва за 468 тис грн. За даними “ВДЗ”, фірма раніше виграла лише один тендер у 2015 році щодо технічного ремонту та обслуговування Toyota Land Cruiser Служби автодоріг у Запорізькій області за 50 тис грн.

Засновниками ТОВ “Ніко Дніпро” є ТОВ “КУА “Ковін Капітал” та ТОВ “Ніко Авто Холдінг (Україна)”, номінальними бенефіціарами значаться кіпріоти Катя Апостолоу та Іоанніс Еліа.

“Ковін Капітал” зареєстрована на киянина Володимира Гнатишина і британську “ІФЛ інтернешнл файненс енд лізінг лімітед”, бенефіціарами вказані вже згадана Катя Апостолоу та Віоларіс Яннакіс з Кіпру. Гнатишин на початку 2000-років разом з нинішнім міністром юстиції Павлом Петренком був співзасновником ТОВ “Юридична консалтингова група “Justicia Service” (Чернівці).

“Ніко Авто Холдінг (Україна)” належить кіпрській “Ніко холдінг енд інвестмент лімітед”, бенефіціари ті ж самі, що і у “Ковін Капітал”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/11/17/ryatuvalnyky-prydbaly-u-poroshenkivtsya-pikap-tojota-za-miljon/

URLs in this post:

[1] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2016/11/toyota.jpg

[2] Прозорро: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-10-12-000825-b

[3] починаються: http://toyota.zp.ua/gallery/price/toyota_zp_ua-price_HILUX.pdf

[4] був: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/ru/v0223359-09

[5] був: http://irinaleh.com.ua/eshhe-raz-pro-georgievskuyu-lentochku

[6] громадянина: http://meriazp.gov.ua/test/?id=26

[7] замовила: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-05-04-000130-b

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.