- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Громадську організацію Іванова через суд виселили з комунальних приміщень, бо віддала їх під магазин

Опублікував Editor 18.11.2016 @ 09:10 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 2 листопада розірвав договір оренди та виселив ГО “Запорізький центр регіонального розвитку “Хортиця” та ФОП Садовий Олександр Володимирович з нежитлового приміщення.

Згідно матеріалів справи, МКП “Основаніє” та ГО “Запорізький центр регіонального розвитку “Хортиця” восени 2014 року уклали угоду на оренду нежитлового приміщення розміром 130 кв. м. строком на 2 роки та 11 місяців. Вартість оренди у справі не вказувалась.

Згодом міськрада надала орендарю згоду на передачу частини приміщення площею 64  кв. м. в суборенду ФОП Садовому Олександру Володимирович стоком майже на 2 роки.

Однак, під час проведення перевірки на виконання умов договору було зафіксовано, що приміщення повністю, а не частково використовується під продаж непродовольчих товарів; орендна плата вноситься несвоєчасно та не в повному обсязі; договори з постачальниками комунальних послуг укладені з порушенням строків укладення та не в повному обсязі; договір добровільного страхування майна укладено з порушенням строків укладення.  Через півроку перевірка знову виїхала на об’єкт, але знову зафіксувала порушення щодо використання всього приміщення під магазин.

Виходячи з цього і було подано позов до суду з вимогою розірвання договорів оренди та суборенди і виселення фізичної особи підприємця та громадської організації.

Представники громадської організації вказували, що у зв’язку із проведенням ремонту приміщення усе майно громадської організації було перевезено і на момент проведення перевірки ще не повернуто до нього через тривалість процесу перевезення речей. В той же час умовами договору оренди встановлена можливість розміщення магазину непродовольчих товарів на обумовленій площі, тощо.

Однак, суд з огляду на умови договору та надані докази позов задовольнив.

ГО “Запорізький центр регіонального розвитку “Хортиця” нині керує Анна Орловська. Раніше директором цієї громадської організації був Станіслав Лимарчук. Свого часу він був заступником голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова, у якого до цього працював заступником на “Укрграфіті”. Племінник Петрова – Андрій Іванов, колишній депутат Запорізької міської ради від Партії регіонів. Він через свої фірми та підконтрольні громадські організації отримує контроль [2] над комунальними приміщеннями.

На захист ГО “Запорізький центр регіонального розвитку “Хортиця” виступив [3] народний депутат Вадим Кривохатько, після звернення члена правління цієї ГО Володимира Голіщева. Останній працював [4] начальником юридичного відділу ТОВ “Екссон-груп” [5] Андрія Іванова і нині є керівником ГО “Центр законодавчих ініціатив”, серед засновників якої значиться Андрій Іванов безпосередньо. Також Іванов нині у ЗМІ [6] вказується як керівник “Центру законодавчих ініціатив”.

Згідно звернення Кривохатька,  “Запорізький центр регіонального розвитку “Хортиця”  орендує лише одне приміщення по вул. Лахтинська, 13-а.

Також, саме ця громадська організація орендувала [7] приміщення на четвертому поверсі “Будинку друку”, що належить Запорізькій облраді. Наприкінці 2010-го року “Запорізький центр регіонального розвитку “Хортиця” отримав дозвіл на приватизацію приміщення загальною площею в 603 кв .м. рішенням Обласної ради, де після місцевих виборів 2010-го більшість складали регіонали. Усі ці роки там розташовувався офіс обласної організації Партії регіонів.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/11/18/hromadsku-orhanizatsiyu-ivanova-cherez-sud-vyselyly-z-komunalnyh-prymischen-bo-viddala-jih-pid-mahazyn/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/62661446

[2] отримує контроль: http://zp.nashigroshi.org/2016/02/29/hto-prybrav-do-ruk-komunalne-majno-zaporizhzhya-u-2010-2015-roky/

[3] виступив: http://kryvohatko.com/upload/iblock/730/7308569b891a16821d844fdbe0f92a96.pdf

[4] працював: http://www.zoda.gov.ua/article/1488/zakonodavche-ta-institutsiyne-zabezpechennya-reform.html

[5] ТОВ “Екссон-груп”: http://zp.nashigroshi.org/2013/07/22/firma-deputata-miskrady-ta-eks-zastupnyka-mera-ne-platyt-za-teplopostachannya/

[6] нині у ЗМІ: http://newsclub.zp.ua/ru/analitika-i-fakty/v-zaporozhe-budut-sudit-gubernatora-brylja/

[7] орендувала: http://zp.depo.ua/ukr/zp/zaporizki-stari-regionali-zaborguvali-komunalnikam-06072015103200

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.