- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Голова селищної ради продав будинок побуту за копійки по підробленим документам

Опублікував Editor 07.12.2016 @ 15:23 в Новини | No Comments

Голову Комишуваської  селищної ради Олександра Літвінова підозрюють у підробці рішення селищної ради та подальшому продажі будинку побуту за заниженою ціною. Про це йдеться в ухвалі [1]  Оріхівського районного суду від 11 листопада.

Олександр Літвінов був головою [2] Комишуваської  селищної ради щонайменше протягом 2010-2015 років від Партії регіонів. У 2011 році він знаючи, що рішення щодо затвердження звіту про незалежну оцінку будинку побуту по вул. Богдана Хмельницького сесією навіть не розглядалося, одноособово вніс до одного з реально прийнятих рішень два пункти.

Так, він затвердив звіт про незалежну оцінку будинку площею 661 кв. м. вартість якого склала 39 тис. грн. Також доручив собі здійснити продаж цієї будівлі через аукціон не нижче вищезатвердженої вартості.

Далі, Літвінов підписав вказане рішення та завірив печаткою селищної ради.

На підставі цього документу, згодом селищний голова та Приходько Олександр Миколайович уклали угоду купівлі цього будинку. Таким чином, майно продали за 43 тис. грн. Згідно реєстру майнових прав, Приходько і нині володіє будинком.

Однак, фактична вартість цієї будівлі станом на травень 2011 року становила 812 тис. грн. Експерт-оцінювач, у свою чергу, занизив вартість за проханням Літвінова.

Вже колишньому селищному голові 7 листопада вручили підозру про вчинення злочину, який відноситься до категорії особливо тяжких. Тож для уникнення втечі Літвінова слідчий клопотав про обрання 870 тис. грн. застави для нього. Тим паче, що він має велику кількість нерухомості у селищі та велику кількість техніки.

Однак суд відмовив у клопотанні, вказавши, що розмір застави повинен достатньою мірою гарантувати виконання обвинуваченим покладених на нього обов’язків та не може бути завідомо непомірним для нього.

Жодних переконливих доказів, що підозрюваний буде переховуватися від органів досудового слідства чи суду в клопотанні не міститься. Доводи прокурора, що він буде перешкоджати кримінальному провадженню, негативно впливати на свідків не підтверджені жодним доказом. Також не підтверджені докази того, що рідні селищного голови, як заможні люди, внесуть заставу за підозрюваного, так як підозрюваний є пенсіонером та не має більше доходу крім пенсії.

Тож суд обрав для колишнього селищного голови запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на 60 днів – до 9 січня 2017 року. Тож Літвінову заборонено без дозволу виїжджати за межі Запорізької області та покидати домівку з 20.00 до 6.00.

Окрім цього, 28 листопада суд арештував [3] низку його майна: екскаватор та автомобіль ГАЗ 330210; земельну ділянку площею 7,58 га на території Комишуваської  селищної ради; земельну ділянку площею 1,3 га; столярний цех площею 285 кв. м. із земельною ділянкою площею 13061 кв.м.; невказаний об’єкт нерухомості площею 511 кв. м. із земельною ділянкою площею 5132 кв. м.; житловий будинок площею 70 кв. м. із земельною ділянкою площею 684 кв. м.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/12/07/holova-selyschnoji-rady-prodav-budynok-pobutu-za-kopijky-po-pidroblenym-dokumentam/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://reyestr.court.gov.ua/Review/62647806

[2] головою: http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2010/wp001

[3] арештував: http://reyestr.court.gov.ua/Review/63037205

[4] Куйбишево купує великі партії бензину дорожче, ніж в роздрібній мережі : http://zp.nashigroshi.org/2013/02/21/kujbyshevo-kupuje-velyki-partiji-benzynu-dorozhche-nizh-v-rozdribnij-merezhi/

[5] Запорізька прокуратура коштує платникам податків 72 мільйони на рік : http://zp.nashigroshi.org/2013/12/17/zaporizka-prokuratura-koshtuje-platnykam-podatkiv-72-miljony-na-rik/

[6] Власник фірми-переможця хотів розіграти тендер зі ще однією своєю фірмою : http://zp.nashigroshi.org/2015/10/19/vlasnyk-firmy-peremozhtsya-hotiv-rozihraty-tender-zi-sche-odnijeyu-svojeyu-firmoyu/

[7] Агрофірма колишніх “регіоналів” стягнула з автодору борг за прибирання снігу : http://zp.nashigroshi.org/2016/02/09/ahrofirma-kolyshnih-rehionaliv-styahnula-z-avtodoru-borh-za-prybyrannya-snihu/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.