- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

При ремонті котельні бердянських портовиків переплатили майже мільйон – поліція

Опублікував Editor 14.12.2016 @ 11:04 в Новини | No Comments

Посадовців Бердянської філії ДП “Адміністрація морських портів України” підозрюють у переплаті 918 тис. грн. ТОВ “Свет-строй” при реконструкції котельної для бердянського порту. Про це йдеться в ухвалі [1] Бердянського міськрайонного суду від 7 грудня.

Згідно матеріалів справи, Бердянська філія ДП “Адміністрація морських портів України” та  ТОВ “Свет-строй” у 2015 році уклали угоду на проектування, монтаж та наладку твердопаливної модульної котельні на території морського торговельного порту вартістю 3 млн. грн. Згодом в якості попередньої оплати фірма отримала 2,4 млн. грн.

В подальшому фірма перерахувала 100 тис. грн. на рахунок ТОВ “Екобудмеханізація”, 686 тис. грн. – ТОВ “Бізнес Проджект” та 132 тис. грн. – ТОВ “Універсал-Пром ЛТД”, що мають ознаки фіктивності та могли бути використані для “відмивання” коштів.

Відповідний лист про потенційну переплату 918 тис. грн. Управління СБУ надіслало Бердянському відділу поліції, які і звернулися до суду з клопотанням про отримання доступу до фінансових документів фірми, договорів за підрядом, на що отримали згоду.

ТОВ “Свет-строй” належить Миколі Чигарю. Фірма фігурує [2] у кримінальному провадженні щодо заволодіння коштами МКП “Основаніє” під час капітального ремонту житлового будинку. Слідчі вказували, що фірма підозрюється в розкраданні бюджетних коштів шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, придбання товарів через фіктивні підприємства по завищеним цінам, конвертації бюджетних коштів у готівку, завищення об’ємів виконаних робіт.

Не зважаючи на це, КП “Управління капітального будівництва” замовило [2] у цієї фірми капітальний ремонт інженерних мереж іншого житлового будинку.

Раніше у ТОВ “Свет-строй” був однаковий [3] номер з однойменним ПП “Свет-строй”, чий власник Олег Рупчев виграв підряд від патрульної поліції на капітальний ремонт приміщення та полюбляв [3] “Антимайдан”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/12/14/pry-remonti-kotelni-berdyanskyh-portovykiv-pereplatyly-majzhe-miljon-politsiya/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63237347

[2] фігурує: http://zp.nashigroshi.org/2016/06/22/komunalnyky-zamovyly-kapremont-firmi-yaka-fihuruje-u-spravi-pro-rozkradannya-koshtiv-osnovaniya/

[3] однаковий: http://zp.nashigroshi.org/2016/11/03/patrulnij-politsiji-zamovyly-remont-na-15-miljona-u-firmy-chyya-rodychka-prohodyla-po-spravi-pro-rozkradannya/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.