- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Заступника директора фірми-переможця оштрафували за підробку документів на 10-мільйонних торгах

Опублікував Editor 15.12.2016 @ 14:15 в Новини | No Comments

Заступника директора ТОВ  “Енергомашвин” Валерія Новака оштрафували за подання на торги від ВАТ “Запоріжжяобленерго” підроблених документів. Відповідний вирок [1] виніс Орджонікідзевський районний суд 8 грудня.

Згідно матеріалів справи, ТОВ  “Енергомашвин” подалося на тендер від ВАТ “Запоріжжяобленерго” і отримало в ньому перемогу. За результатом торгів 12 вересня 2016 року було укладено угоду вартістю 9,78 млн. грн. на  реконструкцію ВРУ-35 кВ ПС 150/35/6 кВ “Новозапорізька”.

Конкурував переможець лише з ТОВ “Екніс-Україна” (9,79 млн. грн.).

Та як виявилося, “Енергомашвин” не має достатніх потужностей на проведення робіт.  Більше того, подала на тендер неправдиві довідкі про наявність працівників відповідної кваліфікації та про наявність обладнання і матеріально-технічної бази. Також було внесено до наявних посвідчень, виданих Київським міжгалузевим інститутом підвищення кваліфікації, інформації про проходження кваліфікації ще двома особами, що не відповідало дійсності.

Ініціатором подаватися на цей тендер виступив заступник директора ТОВ  “Енергомашвин” Валерій Новак. Він же готував всі документи.

Досудове слідство кваліфікувало його дії за ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України: складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, а також внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. Покарання за це передбачає штраф до 250  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Однак до суду надійшла угода про визнання винуватості. Згідно неї, Новак з прокурором погодив покарання у вигляді штрафу розміром 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (2550 гривень) з позбавленням права обіймати керівні посади.

Під час судового засідання Валерій Новак ще раз підтвердив визнання своєї вини, тож суд затвердив угоду із узгодженими покаранням.

Незважаючи на це, договір на реконструкцію ВРУ-35 кВ ПС 150/35/6 кВ “Новозапорізька” все ще діючий і обленерго не зверталося до суду для його розірвання.

ТОВ  “Енергомашвин” засноване ТОВ “Група компаній ЕМВ” В’ячеслава Драгана та входить в однойменну групу компаній ЕМВ [2], яка надає комплекс послуг з реконструкції, модернізації та будівництва енергооб’єктів; виробляє електрообладнання і похідну автоматику.

Загалом, вже за системою “Прозоро” “Енергомашвин” отримало підрядів на суму 15,25 млн. грн.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/12/15/zastupnyka-dyrektora-firmy-peremozhtsya-oshtrafuvaly-za-pidrobku-dokumentiv-na-10-miljonnyh-torhah/

URLs in this post:

[1] вирок: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63311505

[2] групу компаній ЕМВ: http://emvgroup.com.ua/

[3] “5-та міськлікарня” придбала УЗД за третину мільйона у знавців розпилу : http://zp.nashigroshi.org/2014/08/20/5-ta-misklikarnya-prydbala-uzd-za-tretynu-miljona-u-znavtsiv-rozpylu/

[4] Протитуберкульозний диспансер під’єднають до електромережі за три мільйони : http://zp.nashigroshi.org/2014/09/08/protytuberkuloznyj-dyspanser-pidjednayut-do-elektromerezhi-za-try-miljony/

[5] На шкільні торги подалися колишні партнерки : http://zp.nashigroshi.org/2014/10/13/na-shkilni-torhy-podalysya-kolyshni-partnerky/

[6] Пошта замовила собі обслуговування реєстраторів на 800 тисяч : http://zp.nashigroshi.org/2014/10/29/poshta-zamovyla-sobi-obsluhovuvannya-rejestratoriv-na-800-tysyach/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.