- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

У людей Пономарьова забрали з-під носа майно з цінною землею на узбережжі

Опублікував Editor 22.12.2016 @ 20:44 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 6 грудня скасував результати аукціону щодо продажу майна протитуберкульозного санаторію на бердянському узбережжі. Тиждень тому про результат розгляду справи без її цитування повідомляв [2] заступник голова обласної ради Владислав Марченко.

Згідно матеріалів справи, Запорізька обласна рада в серпні 2015 року прийняла рішення щодо продажу низки будівель та споруд, розташованих на земельній ділянці площею 2,2 га по вул. Макарова, 7а. Нерухомість знаходилася на узбережжі моря в Бердянську та перебувала в оперативному управлінні КЗ “Запорізький обласний дитячий протитуберкульозний санаторій”.

Згодом на майданчику товарної біржі “Гілея” відбулись торги [3], в яких взяло участь лише два учасника: ПП “Курорти Приазов’я” та ТОВ “Азов Вояж”.

Стартова ціна лоту, до складу якого увійшов увесь комплекс нерухомості, становила 601 тис. грн. “Курорти Приазов’я” зробили перший крок, запропонувавши 661 тис. грн за лот, “Азов Вояж” не зробили жодного кроку. Відтак, переможцем аукціону було оголошено  ПП “Курорти Приазов’я”.

Після цього, фірма відправила Управлінню з питань спільної власності територіальних громад Запорізької облради та вказаному санаторію лист щодо укладення відповідного договору купівлі-продажу майна. Однак угода так і не була укладена, тому фірма звернулась до суду.

Запорізька облрада подала зустрічний позов про визнання недійсним вказаного аукціону та скасування відповідного протоколу.

Так, у матеріалах справи, зокрема, вказувалося, що договір з надання послуг оцінки майна укладався лікарем санаторію, а не головою Запорізької облради як це потрібно було зробити за законом.  Також відсутня інформація щодо проведення конкурсу для визначення оцінювача майна. Ця процедура застосовується обласною радою, а відбір здійснюється постійно діючою конкурсною комісією, утвореною розпорядженням голови Запорізької облради. При цьому у справі вказується, що голова обласної ради погодив результати оцінки майна.

До того ж, оголошення про проведення аукціону у ЗМІ були опубліковані ще до підписання договору між біржою і санаторієм на організацію торгів.

Виходячи з цього, суд відмовив “Курорти Приазов’я” у задоволенні первісного позову з вимогою укласти угоду купівлі-продажу та задовольнив зустрічний позов облради, визнавши недійсними результати аукціону та скасувавши відповідний протокол.

На оскарження рішення в апеляційній інстанції дається 10 днів. Інформації про оскарження рішення станом на 22 грудня не має.

ПП “Курорти Приазов’я” належать Дмитру Вакалу, Олені та Ігорю Добичі. Свого часу одноосібним власником “Курортів Приазов’я” був [3] народний депутат Олександр Пономарьов. Добича був акціонером [3] ПрАТ “Бердянський райагропромпостач” в час, коли головою  правління товариства був Олександр Пономарьов – до свого обрання народним депутатом в 2012 році.  Також Ігор Добича є помічником [3] Пономарьова на громадських засадах.

ТОВ “Азов Вояж” належить Світлані Векленко (5%) і ПрАТ “Компанія з управління активами “Славутич-інвест”. Вони є співвласниками [3] ТОВ “Санаторій арктика”, ТОВ “Бердянськбудтрест” і ТОВ “РУ НВП “Агрінол” з бізнес-групи Пономарьова. До складу власників останнього входять племінники народного депутата – Юрій та Руслан Пономарьови. Представником “Азов Вояж” на аукціоні в протоколі зазначено [3] Олену Плющій, яка в 2013 році згадувалася [3] юристом вищезгаданого “Бердянського райагропромпостачу”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/12/22/u-lyudej-ponomarova-zabraly-z-pid-nosa-majno-z-tsinnoyu-zemleyu-na-uzberezhzhi/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/63331521

[2] повідомляв: https://www.facebook.com/vladikmarchenko/posts/917556688343993

[3] відбулись торги: http://zp.nashigroshi.org/2016/01/15/ponomarov-za-beztsin-vykupyv-dva-hektary-na-uzberezhzhi-morya-rozihravshy-torhy-mizh-ridnymy-firmamy/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.