- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Колишній “Мідас-буд” за 5 мільйонів захистить Юльївку від затоплень, незважаючи на претензії від конкурентів

Опублікував Editor 28.12.2016 @ 08:10 в Новини | No Comments

Новоолександрівська сільська рада Запорізької області за результатами тендеру 14 грудня уклала угоду з ТОВ “Запорожпроект” на реконструкцію протиселевих та дренажних мереж в селі Юльївка Запорізького району вартістю 5,42 млн. грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро” [1].

Земляні роботи з улаштуванням лотків, колодязів та дороги мають завершити в серпні 2017 року.

Єдиним конкурентом “Запорожпроекту” на торгах було ТОВ CК “Флагман” з кінцевою вартістю пропозиції 5,02 млн. грн. Однак дешевшу пропозицію відхилили, оскільки фірма не надала підтвердження сертифікації деяких працівників та досвіду виконання аналогічних робіт (надана довідка не відповідала запитуваному рівню робіт).

В свою чергу, ТОВ CК “Флагман” марно намагалося оскаржити результати закупівлі.

Так, “Флагман” вказувало на суб’єктивні висновки замовника про відсутність сертифікації виконроба та спеціаліст-кошторисника, оскільки фірма подала всі передбачені замовником документи, а передбачені законодавством вимоги сертифікації цих працівників “Флагману” невідомі. До того ж, “Запорожпроект” також не підтвердило сертифікацію вказаних працівників.

Окрім цього, подані документи на підтвердження досвіду виконання аналогічних робіт по розчистці каналу відповідають переліку необхідних робіт за цим тендером.

В свою чергу, “Запорожпроект” на підтвердження досвіду виконання аналогічних робіт надало договори на роботи з будівництва автосалону та замінити лінії електропостачання, що в значно меншій мірі відповідають необхідному переліку робіт.

На це Новоолександрівська сільська рада зазначила, що хоч конкретно наявність сертифікатів на кваліфікованих працівників не була зазначена, така вимога була очевидною і виконана переможцем.

І “Флагман” продемонструвало досвід проведення робіт з вже діючими об’єктами, а роботи за тендером передбачають активні зміни в об’єкти.

Також  “Флагман” вказувало, що у пропозиції “Запорожпроекту” було вказано 43 працівника, замість 44. Однак після отриманих роз’яснень про технічну помилку сільська рада відхилила скаргу “Флагману” та визнала переможцем “Запорожпроект”.

Фірмою “Запорожпроект” володіють Геннадій Юрченко, Володимир Воронін та Дмитро Лобода. Раніше ця фірма мала назву “Мідас-буд” і журналісти відносили її  до сфери впливу колишнього “смотрящого” Євгена Анісімова. За час його діяльності  “Мідас-буд” стало фактично  монополістом [2]  по розробці проектної документації для водозабезпечення підприємців. Представляв інтереси фірми на КП “Водоканал”  Олександр Лягута, брат Ігоря Лягути, відомого як ставленика Анісімова для контролю земельного ринку Запоріжжя.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/12/28/kolyshnij-midas-bud-za-5-miljoniv-zahystyt-yuljivku-vid-zatoplen-nezvazhayuchy-na-pretenziji-vid-konkurentiv/

URLs in this post:

[1] “Прозоро”: https://zakupki.prom.ua/gosudarstvennye-zakupki/tender-zahodi-z-zahistu-vid-pidtoplennya-i-zatoplennya-v-seli-yulivka-zaporizkogo-rayonu-zaporizkoi-oblasti.-rekonstruktsiya--protiselevih-ta-drenazhnih-merezh-v-seli-yulivka-zaporizkogo-rayonu-zaporizkoi-oblasti-832534

[2] монополістом: http://z-city.com.ua/%D0%94%D1%80%D1%8F%D1%85%D0%BB%D0%B0%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%8B%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0-25.03.2013

[3] Таксі для Пеклушенка : http://zp.nashigroshi.org/2013/04/29/taksi-dlya-peklushenka/

[4] Хендлінгом в комунальному аеропорту займаються фірми нинішнього та колишнього директора КП : http://zp.nashigroshi.org/2015/05/25/hendlinhom-v-komunalnomu-aeroportu-zajmayutsya-firmy-nynishnoho-ta-kolyshnoho-dyrektora-kp/

[5] Фірмі, яка набралася підрядів на 40 мільйонів, дали ще один на берегоукріплення біля села, яке щоденно підмивається морем : http://zp.nashigroshi.org/2015/07/31/firmi-yaka-nabralasya-pidryadiv-na-40-miljoniv-daly-sche-odyn-na-berehoukriplennya-bilya-sela-yake-schodenno-pidmyvajetsya-morem/

[6] “ЗАлК” на метал пиляли за участі фірми колишнього енергодарського “регіонала” і нинішнього самооборонівця : http://zp.nashigroshi.org/2015/09/14/zalk-na-metal-pylyaly-za-uchasti-firmy-kolyshnoho-enerhodarskoho-rehionala-i-nynishnoho-samooboronivtsya/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.