- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

За конфлікт інтересів штрафують здебільшого у сільських радах

Опублікував Editor 13.01.2017 @ 17:04 в Новини | No Comments

Впродовж щонайменше 2016 року 36 осіб було оштрафовано за порушення у сфері  законодавства про конфлікт інтересів. Відповідна інформація міститься в реєстрі судових рішень.

Загалом в судах розглядались справи стосовно 39 осіб на предмет порушення у сфері  законодавства про конфлікт інтересів. З них 36 осіб було оштрафовано, а штрафи стосовно трьох осіб було скасовані в апеляційній інстанції, оскільки рішення про притягнення до адміністративної відповідальності прийнято з порушенням строків.

При цьому, основна частина виявлених фактів (29 постанов) стосується сільських рад –  секретарів, голів та депутатів.

Так, в одному з випадків такі порушення стосуються цілої родини.

Суд оштрафував [1] Начальника відділу культури і туризму Василівської районної державної адміністрації Тетяну Шаталінську за не вжиття заходів для усунення підпорядкування їй свого чоловіка у встановлений законом строк та не повідомила голову райдержадміністрації про наявність конфлікту інтересів. Так, її чоловік працював на посаді директора КЗ “Василівський центр культури і дозвілля”. Окрім цього Шаталінська видала та підписала наказ про преміювання свого сина, який працював сторожем централізованої бухгалтерії відділу культури і туризму.

Вже в іншому рішенні [2] Шаталінську піддали адміністративному стягненню за преміювання свого чоловіка Володимира Шаталінського.

Ще одна постанова [3] стосувалась виникнення конфлікту інтересів вже у самого Володимира Шаталінського за преміювання своєї дружини, яка працювала за сумісництвом на посаді керівника вокального ансамблю. Також він преміював і свою доньку, яка працювала на посаді завідувача методичним відділом у центрі культури і дозвілля.

Повний перелік судових рішень щодо притягнення до відповідальності за порушення законодавства у сфері конфлікту інтересів дивіться у таблиці.

Установа; посада порушника Ім’я Покарання
Секретар Владівської сільської ради Чернігівського району; депутат Оксана Сенча Голосувала [4] за питання щодо свого преміювання. Штраф у розмірі 1, 7 тис. грн
Секретар Просторівської сільської ради Чернігівського району; депутат Наталія Буякова Голосувала [5] за питання щодо свого преміювання на 3,8 тис. грн. Штраф у розмірі 1, 7 тис. грн
Секретар Стульневської сільської ради Чернігівського району; депутат Вікторія Малій Була присутня [6] на сесії, де, зокрема, розглядалось питання щодо її преміювання на 1,8 тис. грн. та не повідомила про конфлікт інтересів. Штраф у розмірі 1, 7 тис. грн
Депутат Андрівської сільської ради Бердянського району Степан Чумак Голосував [7] за земельне питання щодо свого сина. Штраф у розмірі 1, 7 тис. грн
Депутат Андрівської сільської ради Бердянського району Володимир Боцман Голосував [8] за земельне питання щодо невістки. Штраф 1,7 тис. грн.
Голова Успенівської сільської ради Гуляйпільського району Наталія Сирцова Приймала [9] участь у розгляді питань про присвоєння рангу сільському голові та встановлення заробітної плати. Штраф у розмірі 1, 7 тис. грн
Депутат Молочанської міської ради Валерій Матвійчук Голосував [10] стосовно надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства собі. Штраф 3,4 тис. грн.
Депутат Семенівської сільської ради Пологівського району Євген Безкровний Голосував [11] стосовно  надання дозволу собі на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Штраф 1,7 тис. грн.
Депутат Семенівської сільської ради Пологівського району Віктор Ключко Голосував [12] за надання дозволу своєму сину на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність. Штраф 1, 7 тис. грн.
Депутат Семенівської сільської ради Пологівського району Сергій Антіпов Голосував [13] щодо надання дозволів трьом синам на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, для ведення особистого селянського господарства. Штраф 1,7 тис. грн.
Завідуючий кафедри металургії чорних металів Запорізької державної інженерної академії Сергій Воденніков Прийняв [14] рішення щодо встановлення учбового навантаження на посаді доцента кафедри МЧМ ЗДІА на 1,0 ставку та прийняття на посаду доцента кафедри на 0,04 ставки за сумісництвом своїй донці.
Депутат Великобілозерської районної ради; заступник голови Олександр Василенко Голосував [15] за встановлення собі надбавки за вислугу років. Штраф 3,4 тис. грн.
Секретар Преображенської сільської ради Оріхівського району; депутат Наталія Осіпова Проголосувала [16] за прийняття рішення про затвердження посадових окладів та надбавок Преображенському сільському голові та секретарю ради. Штраф 1,7 тис. грн.
Депутат Володимирівської сільської ради Запорізького району Віталій Фоменко Голосував [17] за питання про переведення дачного будинку, який належить йому на праві власності, у житловий. Штраф 1,7 тис. грн.
Полковник, командир військової частини польова пошта В2095 Андрій Мельник Не повідомив [18] про наявність реального конфлікту інтересів, враховуючи факт призначення у безпосереднє підпорядкування на посаду головного старшини військової частини польова пошта В2095 його рідного брата. Штраф 3,4 тис. грн. Апеляційний суд залишив [19] це рішення без змін.
Депутат Верхньотерсянської сільської ради Гуляйпільського району Ігор Сахно Голосував [20] за чотири питання про надання дозволу своїй дружині на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Штраф 1, 7 тис. грн.
Депутат Верхньотерсянської сільської ради Гуляйпільського району Світлана Сахно Голосувала [21] за чотири питання про надання дозволу собі на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Штраф 1, 7 тис. грн.
Голова Великобілозерської сільської ради Великобілозерського району Галина Корж Голосувала [22] за, зокрема, своє преміювання. Штраф 3, 4 тис. грн. Апеляційний суд скасував [23] цю постанову, оскільки вона не відповідала вимогам. Та все ж визнав обвинувачену винною, але у зв’язку із закінченням строків закрив провадження.
Депутат Токмацької районної ради Олег Матвієнко Прийняв участь у голосуванні [24] за кандидатуру дружини на посаду заступника голови Токмацької районної ради. Штраф 3,4 тис. грн. Апеляційний суд це рішення скасував [25], оскільки воно було винесено вже після закінчення строків накладання адміністративного стягнення. Також він закрив провадження.
Секретар Басанської сільської ради Пологівського району; депутат Сергій Цикало Голосував [26] за рішення, яким, окрім іншого було премійовано його самого. У результаті він отримав 7 тис. грн. Штраф 1, 7 тис. грн.
Голова Темирівської сільської ради Гуляйпільського району Ірина Денисенко Підготувала [27] та видала два розпорядження про своє преміювання. У результаті отримала 6 тис. грн. Штраф 3,4 тис. грн.
Секретар Дівнинської сільської ради Приазовського району; депутат Ольга Авраменко Голосувала [28] за надання собі матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 2, 3 тис. грн. Штраф 1, 7 тис. грн.
Голова Нестерянської сільської ради Оріхівського району Олена Невмержицька Підготувала [29] порядок денний до  сесії та включила до нього питання про виплату собі матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань, а згодом проголосувала за нього. Штраф 1, 7 тис. грн.
Депутат Дмитрівської сільської ради Бердянського району Галина Нехайчук Голосувала [30] за надання дозволу собі на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки для надання у власність під обслуговування житлового будинку. Штраф 1,7 тис. грн.
Секретар Осипенківської сільської ради Бердянського району; депутат Юлія Чернова Включила [31] до порядку денного питання щодо свого преміювання; приймала участь у роботі сесії, зокрема щодо голосування стосовно нього. Штраф 1, 7 тис. грн.
Секретар Борисівської сільської ради Приморського району; депутат Олена Падалко Включила [32] до порядку денного питання щодо свого преміювання; прийняла участь у засіданні сесії та голосуванні щодо цього питання. Штраф 1,7 тис. грн.
Секретар Вершинської сільської ради Куйбишевського району; депутат Олена Щербань Голосувала [33] за рішення про зміни в умовах оплати праці, виплати надбавок, премій та матеріальної допомоги, зокрема і собі. Штраф 1,7 тис. грн.
Секретар Новоселівської сільської ради Оріхівського району; в.о.голови сільради; депутат Людмила Кривошей Включила [34] до порядку денного питання про виплату їй матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 50 % від посадового окладу; голосувала за це питання. Штраф 170 грн.
Депутат Мар’янівської сільської ради Куйбишевського району Василь Канюк Проголосував [35] за прийняття рішень про надання матеріальної допомоги і преміювання своєї дружини голови Мар`янівської сільської ради. Штраф 1, 7 тис. грн.
Секретар Старобогданівської сільської ради Михайлівського району; депутат Вікторія Гузенко Включила [36] до порядку денного питання про надання згоди на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність своєму брату, а потім проголосувала за нього. Штраф 1,7 тис. грн.
Голова [37] Червоної сільської ради Великобілозерського району Микола Богослав Одноособово [38] видав та підписав розпорядження, зокрема, про преміювання себе, оскільки сільрада це рішення не розглядала. У результаті він фактично отримав 1, 2 тис. грн. Штраф 3,4 тис. грн.
Начальник відділу культури і туризму Василівської районної державної адміністрації Тетяна Шаталінська Не вжила [1] заходів щодо усунення підпорядкування їй свого чоловіка у встановлений законом строк; не повідомила голову райдержадміністрації про наявність конфлікту інтересів. Видала та підписала наказ про преміювання свого сина у розмірі 1,4 тис. грн. Штраф 3, 4 тис. грн.

Вже в іншому рішенні [2] її піддали адміністративному стягненню за преміювання, зокрема, свого чоловіка в розмірі 3,1 тис. грн. Штраф склав 3, 4 тис. грн.

Директор КЗ “Василівський центр дозвілля і культури” Василівської районної ради Володимир Шаталінський Преміював [3], зокрема, свою дружину в розмірі 1 тис. грн. (працювала за сумісництвом) та доньку у розмірі 2,6 тис. грн. Штраф 3,4 тис. грн.
Депутат Новопетрівської сільської ради Бердянського району Сергій Веленгура Приймав [39] участь у голосуванні за рішення про надання дозволу своїй дружині на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшого надання у власність для будівництва та обслуговування жилого будинку. Штраф 1,7 тис. грн.
Депутат Воскресенської сільської ради Приазовського району Анна Яковенко Голосувала [40] за питання щодо надання своєму свекру земельної ділянки в оренду під господарчими будівлями. Штраф 1, 7 тис. грн.
Голова Гюнівської сільської ради Великобілозерського району Сергій Цвєтов Видав [41] та підписав розпорядження щодо преміювання, зокрема, своєї дружини у розмірі 1,1 тис. грн. Штраф 3, 4 тис. грн.
Начальник Дружелюбівського виправного центру управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області Сергій Соболь Брав [42] участь у засіданні балансової комісії щодо встановлення та плати премій особовому складу установи, в тому числі й відносно свого сина. Штраф 3, 4 тис. грн. Однак вже Апеляційний суд скасував [43] це рішення оскільки воно було прийнято після закінчення відповідного строку.
Молодший інспектор прикордонної служби 1 категорії – водій другої групи інспекторів прикордонної служби першого відділення інспекторів прикордонної служби мобільної прикордонної застави “Бердянськ” Бердянського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Цивільов Не повідомив [44] керівництву про службу у прямому підпорядкуванні братові і про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, а також не вжив заходи щодо усунення таких обставин та недопущення виникнення реального конфлікту інтересів.

Штраф 1700 грн.

Старший технік мобільної прикордонної застави “Бердянськ” Бердянського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Олексій Цивільов Не повідомив [45] керівництву про службу в його прямому підпорядкуванні брата і про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, а також не вжив заходи щодо усунення таких обставин та недопущення виникнення реального конфлікту інтересів.

Штраф 3400 грн.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/01/13/za-konflikt-interesiv-shtrafuyut-zdebilshoho-u-silskyh-radah/

URLs in this post:

[1] оштрафував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58025018

[2] рішенні: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57662698

[3] постанова: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58025003

[4] Голосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55589511

[5] Голосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55589042

[6] присутня: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55262606

[7] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55331774

[8] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55389735

[9] Приймала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61964335

[10] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61452981

[11] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61391753

[12] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61391765

[13] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61391754

[14] Прийняв: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/62933590

[15] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/59430302

[16] Проголосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58856220

[17] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58824690

[18] Не повідомив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58825400

[19] залишив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/59372631

[20] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58824102

[21] Голосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58824107

[22] Голосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58708875

[23] скасував: http://reyestr.court.gov.ua/Review/59786474

[24] голосуванні: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58474978

[25] скасував: http://reyestr.court.gov.ua/Review/59786484

[26] Голосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58091118

[27] Підготувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61836008

[28] Голосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56954097

[29] Підготувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56932378

[30] Голосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56832914

[31] Включила: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55389725

[32] Включила: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55589067

[33] Голосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56042043

[34] Включила: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56171389

[35] Проголосував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56201801

[36] Включила: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56467339

[37] Голова: http://vbelrada.blogspot.com/p/blog-page_47.html

[38] Одноособово: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56663762

[39] Приймав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57662592

[40] Голосувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57604018

[41] Видав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57529666

[42] Брав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58355371

[43] скасував: http://reyestr.court.gov.ua/Review/57830758

[44] Не повідомив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57052928

[45] Не повідомив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57156211

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.