- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Держгеонадр не змогло відібрати марганцеве родовище у Анісімова та китайців

Опублікував Editor 20.01.2017 @ 09:16 в Новини | No Comments

Суд відмовив Державній службі геології та надр в позбавленні ТОВ “Будівельник-2007” спеціального дозволу на видобування марганцевих руд в Запорізькій області.

Таке рішення прийняв [1] Запорізький окружний адміністративний суд, повідомляють “Наші гроші” [2].

В січні 2010 року Держгеонадр видали “Будівельник-2007” спецдозвіл на видобування марганцевих руд на Північній ділянці Великотокмацького родовища в  Василівському районі Запорізької області. Строк дії спецдозволу – 20 років.

Після цього фірма уклала угоду з Міністерством охорони навколишнього природного середовища щодо умов користування надрами. Цією ж угоду також було затверджено графік виконання робіт на родовищі.

В липні 2015 року регіональний Департамент державного геологічного контролю Держгеонадр перевірив роботу “Будівельник-2007”. Перевірка встановила, що у фірми так і непогоджений в установленому порядку проект видобування корисних копалин на ділянці надр.

Чиновники дали підприємству місяць на усунення недоліків, але їх зауваження були проігноровані. Після цього Держгеонадр зупинило дії  спецдозволу і звернулося до суду з позовом про його анулювання.

Але суд в задоволенні позову відмовив. Суддя встановив, що виданий фірмі спецдозвіл не передбачав термінів погодження проекту видобування корисних копалин на ділянці надр. А інші пункти Порядку видачі спецдозволів “Будівельник-2007” не порушило. Тому суд відмовився позбавити фірму ліцензії.

ТОВ “Будівельник-2007” зареєстровано на американську “Малдер інтернешнл ллк” та британську “Хун’ян метал індастрі ка., лімітед”.

“Малдер” підконтрольна [3] колишньому “смотрящему” Запоріжжя Євгену Олександровичу Анісімову. Першими засновниками “Будівельника-2007” були Ольга Карпенко і Олена Олександрівна Анісімова. Зараз бенефіціаром фірми вказаний громадянин Китайської народної республіки Лі Силянь.

Цінність української фірми полягала в наявності ліцензій на розробку Великотокмацького родовища марганцевих руд. Китайці планували за два роки збудувати найбільший в Україні марганцевий ГЗК, отримавши обіцянку [4] від Анісімова забезпечити підтримку місцевої влади. Втім, проект так і не втілили в життя. У 2013 році Анісімова було арештовано по підозрі у вимаганні грошей у особливо крупних розмірах. Але у січні 2014 році йому вдалось вийти з СІЗО. В серпні 2014 року його було оголошено у міжнародний розшук.

Раніше прокуратура безуспішно [5] намагалася через суд позбавити “Будівельник-200” права оренди землі на Великотокмацького родовища.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/01/20/derzhheonadr-ne-zmohlo-vidibraty-marhantseve-rodovysche-u-anisimova-ta-kytajtsiv/

URLs in this post:

[1] прийняв: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63716876

[2] “Наші гроші”: http://nashigroshi.org/2017/01/20/derzhheonadr-ne-zmohlo-vidibraty-marhantseve-rodovysche-u-smotryascheho-yanukovycha-ta-kytajtsiv/

[3] підконтрольна: http://zp.nashigroshi.org/2013/10/11/najblyzhcha-partnerka-anisimova-prodala-aes-kondytsioneriv-na-52-miljony/

[4] обіцянку: http://antikor.com.ua/articles/444-zolotye_gory_zaporohskogo_smotrjashchego/444-zolotye_gory_zaporohskogo_smotrjashchego

[5] безуспішно: http://nashigroshi.org/2015/01/28/prokuratura-ne-zmohla-vidsudyty-velyke-rodovysche-u-firmy-bihloho-anisima-i-joho-kytajskyh-partneriv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.