- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Поліція поновила слідство по недобудованому будинку для відставних військових у Мелітополі

Опублікував Editor 03.02.2017 @ 17:54 в Новини | No Comments

Поліція поновила розслідування щодо незаконного заволодіння 5,7 млн грн фірмою “ВО “Металресурс” при добудові житлового будинку для військових. Про це йдеться в ухвалі [1] Мелітопольського міськрайонного суду від 27 січня.

Згідно з матеріалами справи, ДП “Укрконверсбуд” та ТОВ “ВО “Металресурс” у грудні 2004 року за результатами тендеру уклали угоду на завершення будівництва житлового будинку у Мелітополі для звільнених у запас або у відставку військовослужбовців. Вартість договору на добудову двох під’їздів дев’ятиповерхового будинку по пр. 50 років Перемоги, 15 [2] склала 5,7 млн грн., які вже того ж місяця на умовах пайової участі фірмі перерахували повністю. Окрім переможця на тендер також подавалося ТОВ “Постулат”.

Однак, згодом слідчі з’ясували, що обидві фірми, під час участі, не мали ліцензії на будівельну діяльність. Отримані гроші “ВО “Металресурс” перерахувала різним фірмам, які не виконували будівельних робіт: ТОВ “Керамікс” в сумі 1,7 млн грн; ПП “Висота” в сумі 24, 5 тис. грн; ТОВ “Промбудальянс” в сумі 1,5 млн грн; ДП “Вентилянційник” ВАТ “Запоріжсантехмонтаж” 99, 5 тис. грн. Крім того, “Керамікс” виявилося фіктивним і перерахувало гроші іншому фіктивному ПП “Агрокомп”, яке чергу невказану особу кошти конвертували у готівку.

Також, відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи та актів приймання виконаних робіт на суму 1,2 млн грн, ці роботи на об’єкті не виконувалися та й за обсягами, технологічно і видами не могли виконуватись.

У незаконному володінню цих коштів звинувачували директора ТОВ “Постулат” Олега Попова. Зокрема, слідчі вказували на визнання ним своєї вини і на наявність його підпису у фінансово-господарських документах щодо взаємовідносин між “Укрконверсбуд” та “ВО “Металресурс”. Однак Орджонікідзевський районний суд своїм вироком [3] у 2013 році виправдав його у частині крадіжки коштів, оскільки свідки не підтвердили його вину. І вже безпосередньо у суді Попов свою вину також не визнав. До того ж, не було свідчень про підготовку документів по “Металресурсу” саме за участі Попова чи його причетності до створення чи управління фірмою “ВО “Металресурс”.

Директор фірми лише зазначив, що “Постулат” та “ВО “Металресурс” розташовувалися в одній будівлі і мали певні господарські відносини.

І за заявою звільнених військових слідчим відділом Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області поновлено розслідування справи, про що в жовтні 2016 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016080140005679.

Тому слідчі звернулись до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу з можливістю копіювання до документів кримінальної справи з архіву Орджонікідзевського суду: до висновку судової будівельно-технічної експертизи, актів приймання-передачі виконаних робіт, договорів укладених вказаними у справі фірмами, а також статутних документів ТОВ “ВО “Металресурс, на що отримали дозвіл.

ТОВ “ВО “Металресурс” з лютого 2013 року знаходиться у стані припинення. У 2004 році фірмою володіли Волошин Дмитро Степанович  та Снитко Валерій Васильович. Пізніше її власником став Водолазький Олександр Анатолійович, Волошин залишився підписантом.

ТОВ “Постулат” ліквідоване у 2015 році. Власником був Попов Олег Анатолiйович  з Більмака (колишнє Куйбишево).

Місцем роботи ТОВ “ВО “Металресурс” вказував [4] учасник конкурсу на посаду члена Національного агентства з питань запобігання корупції Вадим Чижиковський. Він працював [5] в Управлінні моніторингу корупціогенних чинниківКабінету міністрів.

Ліквідатором обох фірма була Плецька Юлія Вікторівна.

ДП  “Укрконверсбуд” – це структурний підрозділ Національного координаційного центру адаптації військовиків, звільнених у запас чи відставку, конверсії колишніх військових об’єктів.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/02/03/politsiya-ponovyla-slidstvo-po-nedobudovanomu-budynku-dlya-vidstavnyh-vijskovyh-u-melitopoli/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64362720

[2] дев’ятиповерхового будинку по пр. 50 років Перемоги, 15: http://iz.com.ua/zaporoje/2457-dengi-srazu-zhe-ushli-na-storonu.html

[3] вироком : http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/44907833

[4] вказував: http://zp.nashigroshi.orgold.minjust.gov.ua/file/51093

[5] працював: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?showHidden=1&art_id=248059149&cat_id=243604112&ctime=1427889016367

[6] Розмітку на запорізьких дорогах буде робити кримський регіонал : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/01/rozmitku-na-zaporizkyh-dorohah-bude-robyty-krymskyj-rehional/

[7] Мелітопольський завод “Олкому” переходить під контроль Євгена Куценка : http://zp.nashigroshi.org/2014/06/24/melitopolskyj-zavod-olkomu-perehodyt-pid-kontrol-evhena-kutsenka/

[8] Мелітопольський ВУЗ раптово побачив порушення в розіграному тендері та відмовився купувати радар : http://zp.nashigroshi.org/2014/11/28/melitopolskyj-vuz-raptovo-pobachyv-porushennya-v-rozihranomu-tenderi-ta-vidmovyvsya-kupuvaty-radar/

[9] Фірма з вже померлим колишнім заступником мера у власниках отримала півмільйона за роботи : http://zp.nashigroshi.org/2016/10/12/firma-z-vzhe-pomerlym-kolyshnim-zastupnykom-mera-u-vlasnykah-otrymala-pivmiljona-za-roboty/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.