- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

У Богуслаєва скаржаться на неповернення комунальним стадіоном майна на 7 мільйонів

Опублікував Editor 21.02.2017 @ 16:06 в Новини | No Comments

Ленінський районний суд ухвалою [1] від 12 січня задовольнив скаргу ліквідатора TOB “ПФК “Металург-Запоріжжя” на закриття провадження про перешкоджання доступу до майна директором КП “Центральний стадіон”.

Згідно з матеріалами справи, TOB “ПФК “Металург-Запоріжжя” та КП “Центральний стадіон” у грудні 2015 року уклали угоду на відповідальне зберігання рухомого майна вартістю більше 7,2 млн грн.

Вже через декілька місяців “Металург” визнали банкротом [2], та відкрили ліквідаційну процедуру.

Однак, всупереч умовам договору, директор КП “Центральний стадіон” Максим Лупашко всіляко перешкоджав ліквідатору і комісії в проведенні інвентаризації, та не допускав їх на територію учбово-тренувальної бази “Авангард” на Великому Лузі та стадіону “Славутич Арена”. Численні письмові звернення до директора щодо доступу до майна залишилися без задоволення.

Також ліквідатор вважає, що майном незаконно користується не лише комунальне підприємство, а й сторонні орендатори. Таким чином, вартість майна через псування знижується, і як наслідок зменшується можливість виплати коштів кредиторам у справі про банкрутство (серед яких є бюджетні установи). Факт не допуску членів інвентаризаційної комісії до майна неодноразово фіксувала патрульна поліція.

За відповідною заявою у червні 2016 року було відкрите кримінальне провадження, проте згодом слідчий Дніпровського відокремленого підрозділу поліції його закрив через відсутність складу кримінального правопорушення.

Виходячи з цього, ліквідатор ТОВ ПФК “Металург-Запоріжжя” звернувся до суду із скаргою на такі дії слідчого. У судовому засіданні вказувалося, що з постанови про закриття провадження не зрозуміло, які свідчення надав слідчому директор “Центральний стадіон” відносно якого й було відкрите це провадження. Немає й посилань на жодну проведену слідчу дію чи доказ, який би вказував не безневинність директора.

З огляду на це, суд скасував постанову про закриття кримінального провадження.

Ліквідатор подавав [3] скаргу на бездіяльність слідчого Федько М.М. до суду ще в листопаді 2016 року, однак суд відмовив, оскільки сам ліквідатор не з’явився на засідання.

Директором КП “Центральний стадіон” з 2010 року є Максим Лупашко.

TOB “ПФК “Металург-Запоріжжя” знаходиться в стані припинення і відповідно ліквідувався однойменний футбольний клуб. Кінцевими беніфіціарами клубу є В’ячеслав і Олександр Богуслаєви, Лілія Труфанова. В’ячеслав Богуслаєв – це нардеп та співвласник ПАТ “Мотор Січ”. Олександр Богуславєв – його син. Про припинення фінансування клубу “Металург Запоріжжя” власники заявили [4] у 2015 році.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/02/21/u-bohuslajeva-skarzhatsya-na-nepovernennya-komunalnym-stadionom-majna-na-7-miljoniv/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://reyestr.court.gov.ua/Review/64555182

[2] банкротом: https://www.061.ua/news/1160757

[3] подавав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63169330

[4] заявили: http://interfax.com.ua/news/sport/288908.html

[5] На електровозоремонтному заводі, купуючи деталі в 17 разів дорожче ринку, готуються до банкрутства : http://zp.nashigroshi.org/2015/01/27/na-elektrovozoremontnomu-zavodi-kupuyuchy-detali-v-17-raziv-dorozhche-rynku-hotuyutsya-do-bankrutstva/

[6] Марченко із “Самопомочі” породичався в бізнесі з родиною заступника мера Еделєва : http://zp.nashigroshi.org/2015/03/11/marchenko-iz-samopomochi-porodychavsya-v-biznesi-z-rodynoyu-zastupnyka-mera-edeljeva/

[7] Тепловики замовили Коміссарову прийом платежів на півмільярда під 0,5% : http://zp.nashigroshi.org/2015/03/30/teplovyky-zamovyly-komissarovu-pryjom-platezhiv-na-pivmilyarda-pid-05/

[8] Двісті шістдесят грам шпаклівки завадить зберегти мільйон на ремонті школи : http://zp.nashigroshi.org/2015/06/16/dvisti-shistdesyat-hram-shpaklivky-zavadyt-zberehty-miljon-na-remonti-shkoly/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.