- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

АЕС замовляла послуги приватній фірмі, хоча роботу виконували працівники АЕС з її ж обладнання

Опублікував Editor 10.03.2017 @ 19:24 в Новини | No Comments

ТОВ “Арм-Енерго” неодноразово виконувало підряди для Запорізької атомної електростанції силами її же робітників і орендованими у неї ж інструментами. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 2 березня.

Згідно з матеріалами справи, ВП “Запорізька АЕС” та ТОВ “Арм-Енерго” у 2015 році уклали угоду на оцінку технічного стану і перепризначення ресурсу/терміну експлуатації трубопроводів пожежогасіння енергоблоку №3 в рамках продовження терміну експлуатації трубопроводів та іншого устаткування енергоблоків вартістю 305 тис. грн. Після виконання робіт фірма отримала усю суму.

Однак, як з’ясувало досудове слідство, ця фірма була підконтрольною посадовим особам станції, а саме керівництво наказало ці роботи виконувати саме працівникам АЕС та ще й з обладнанням станції. Окрім цього, “Арм-Енерго” навіть немає у штаті необхідних спеціалістів.

Більше того, задіяні для виконання робіт працівники “Арм-Енерго” були  працевлаштовані і на АЕС одночасно. Обладнання “Арм-Енерго” у електростанції орендувало, контроль за виконанням робіт було частково покладено на службу контролю металів ВП “Запорізька АЕС”, тому що за договором вони відповідальні за це.

У суді слідство вказувало, що окрім цього договору, впродовж 2014-2016 рр. ТОВ “Арм-енерго” уклало ще низку аналогічних договорів, за якими роботи виконували самі працівники станції з орендованим обладнанням. Виходячи з цього, слідчий клопотав у суді про тимчасовий доступ до укладених між вказаними сторонами договорів, на до отримав дозвіл.

Окрім цього, у справі вказувалося про деякі укладені угоди з чеськими підприємствами “Ganea propety s.r.o.” та “NW trade s.r.o.”, які мають ознаки фіктивності. Проте які саме договори не зазначалося, йшлося лише про спричинені матеріальні збитки у великому розмірі.

ТОВ “Арм-Енерго” нині належить одеситці Ганні Харченко, керує фірмою з 2011 року Ян Добреля. Фірма вигравала підряди лише від ЗАЕС і з 2012 року загальна їх вартість склала щонайменше 6,8 млн грн.

Водночас, Добреля володів вже ліквідованим ТОВ “Атомпромсервіс лтд”, яке протягом 2009-2010 років отримало підрядів від Запорізької АЕС на поставку будматеріалів щонайменше на 4,22 млн грн.

Очолює службу металу, яка була задіяна при виконанні договорів фірмою “Арм-Енерго”, Олексій Тищенко.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/03/10/aes-zamovlyala-posluhy-pryvatnij-firmi-hocha-robotu-vykonuvaly-pratsivnyky-aes-z-jiji-zh-obladnannya/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65063322

[2] Тижневий енергопром : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/21/tyzhnevyj-enerhoprom/

[3] В Енергодарі з фірми рятівника нардепа Бандурова не змогли стягнути 123 тисяч за оренду : http://zp.nashigroshi.org/2015/09/04/v-enerhodari-z-firmy-ryativnyka-nardepa-bandurova-ne-zmohly-styahnuty-123-tysyach-za-orendu/

[4] Держпідприємство замовило трьохмісячній фірмі оброблення власних теплиць на 19 мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/28/derzhpidpryjemstvo-zamovylo-trohmisyachnij-firmi-obroblennya-vlasnyh-teplyts-na-19-miljoniv/

[5] Дніпропетровець займається стерилізацією бродячих тварин в Енергодарі за 200 тисяч : http://zp.nashigroshi.org/2016/04/26/dnipropetrovets-zajmajetsya-sterylizatsijeyu-brodyachyh-tvaryn-v-enerhodari-za-200-tysyach/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.