- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

За спробу крадіжки півтори сотні літаків льотного центру організатору схеми дали умовне покарання

Опублікував Editor 14.03.2017 @ 17:31 в Новини | No Comments

Запорізький районний суд вироком [1] від 3 березня визнав винним Сергія Путінцева у замаху на розкрадання майна льотного центру ім. О.І. Покришкіна.

Згідно з матеріалами справи, Сергій Путінцев у червні 2015 року вирішив заволодіти майном Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю “Запорізький центр льотної підготовки ім. маршала авіації О.І. Покришкіна” (далі “ЗЦЛП”).

Так, Путінцев з залученим спільником обрали план заволодіння майном через незаконні судові рішення. Для цього цей спільник виготовив неправдивий договір зберігання укладений між ТОВ “Банкометал” та невказаною фізичною особою-підприємцем (який на той час знаходився в місцях позбавлення волі). Відповідно до цієї угоди, “Банкометал” нібито передало цьому підприємцю на безоплатне зберігання 9 тисяч аеродромних плит, 158 літальних засобів. За повідомленням [2] СБУ, лише вартість літаків становила більше 50 млн грн.

Однак підприємець, всупереч підробленої угоди, не зберігав майно у визначеному місці, а передав його “ЗЦЛП”.

Тож на підставі порушення умов договору спільник Путінцева організував подачу позовної заяви від ТОВ “Банкометал” до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська щодо визнання власності та витребування майна за договором зберігання майна. І суддя Віктор Мороз заочним рішенням визнав [3] право власності на вказане майно за “Банкометал”. При цьому для реалізації плану Путінцев передав спільнику 30 тисяч доларів США.

У подальшому, було відкрите виконавче провадження щодо витребування цього майна.

Однак слідчі встигли скасувати вказане рішення суду у рамках кримінального провадження щодо описаних злочинних дій Путінцева зі спільником. Згодом Індустріальний районний суд також виніс нове рішення, яким відмовив [4] ТОВ “Банкометал” у позові (суддя також Мороз).

Вже у суді Путінцев повністю визнав себе винним, щиро розкаявся та підтвердив викладені вище факти. Окрім цього, вказувалося, що він раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем проживання та останнім місцем роботи, має незадовільний стан здоров’я, здійснює догляд за престарілою матір’ю, та матеріальна шкода по справі відсутня.

Виходячи з цього, суд визнав винним Путінцева та позбавив його волі на п’ять років з іспитовим строком на півтора роки. Також санкція статті обвинувачення передбачала конфіскацію майна, але у випадку звільнення особи з випробуванням вона не застосовується.

Власник “Банкометалу” Сергій Путінцев на позачергових парламентських виборах 2014 року балотувався [5] за списками партії “Україна – єдина країна” під №66. Також контакти Путінцева вказувалися [6] в оголошенні про навчання за спеціальностями авіаційного спрямування на базі Криворізького коледжу Національно авіаційного університету.

Директором “Банкометалу” значиться Фалєєв Володимир Віталійович, який також балотувався [5] до парламенту за списками партії “Україна – єдина країна” під №32. Тоді він вказувався як керівник “Іриан”, власниця якого підписувалася [7] під зверненням до президента Петра Порошенка з вимогою досягнення миру і припинення бойових дій, розширення повноважень громад тощо. Організатором звернення виступив рух “Українській вибір” Віктора Медведчука, кума президента Росії Володимира Путіна.

Раніше двох директорів (1 [8],2 [9]) цього центру визнали винними за розкрадання обладнання. Щодо ще одного ведеться [10] слідство.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/03/14/za-sprobu-kradizhky-pivtory-sotni-litakiv-lotnoho-tsentru-orhanizatoru-shemy-daly-umovne-pokarannya/

URLs in this post:

[1] вироком: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65185789

[2] повідомленням: http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=167612&cat_id=39574

[3] визнав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/53293246

[4] відмовив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55649356

[5] балотувався: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/v1193359-14

[6] вказувалися: http://time-ua.com/novini/osvita/15197-mirotvorchiy-kontingent-ukrani-zaproshu-na-navchannya

[7] підписувалася: http://zp.nashigroshi.org/2015/11/19/firma-za-pidroblenymy-dokumentamy-hotila-zabraty-pivtory-sotni-litakiv-lotnoho-tsentru/

[8] 1: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/20/eks-deputat-oblrady-vid-pr-otrymav-dva-roky-umovno-i-shtraf-za-prodazh-zadeshevo-aviadvyhuniv/

[9] 2: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/03/tymchasovyj-kerivnyk-lotnoho-tsentru-otrymav-umovno-za-prodazh-na-bruht-pivtory-tony-obladnannya/

[10] ведеться: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/18/vzhe-tretij-dyrektor-tsentru-lotnoji-pidhotovky-v-shyrokomu-popavsya-na-rozkradanni-aviaobladnannya/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.