- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Поліція підтвердила заміну мінерального порошку в асфальті для комунальників якимось відсівом

Опублікував Editor 24.03.2017 @ 14:07 в Новини | No Comments

Слідчі Дніпровського відділення поліції займаються справою щодо постачання ПАТ “Запорізький асфальтобетонний завод” неякісного асфальту для КП “ЕЛУАШ”. Про це йдеться в ухвалі [1] Ленінського районного суду від 22 лютого.

Згідно з матеріалами справи, КП “Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів” та ПАТ “Запорізький асфальтобетонний завод” у 2010 році уклали угоду на поставку асфальтобетону та бітуму, який діє до теперішнього часу.

Вже у 2016 році, під час ремонту дороги по вул. Гладкова, 13-Зачиняева, 53, було відібрано зразки дорожнього покриття. Так, відповідно до протоколу випробування асфальтної суміші, ці зразки не відповідали вимогам держстандарту, зокрема, не містили мінерального порошку.

Під час допиту, директор ПАТ “Запорізький асфальтобетонний завод” в якості свідка вказував, що на його думку у такому виді асфальту можлива заміна мінерального порошку пилом гірничих відсівів. Однак слідство вказувало, що така заміна не відповідає прийнятим стандартам та не допускається при виготовлені такої асфальтобетонної суміші.

Відповідно до наявних копій товарно-транспортних накладних та паспортів на відпущену продукцію, всього за 3 квартали 2016 року завод продав “ЕЛУАШ” асфальту на 20, 7 млн грн.

Слідство надсилало “ЕЛУАШ” та заводу також листи щодо надання інших документів про постачання асфальту та його якості, однак отримало відповідь про необхідність ухвали суду для цього.

Виходячи з цього, слідчі клопотали у суді про надання тимчасового доступу з можливістю вилучення до договорів з додатками щодо ремонту доріг у 2016 році, акти виконаних робіт за ними, а також документи щодо погодження вартості та якості асфальтобетонної суміші, які знаходяться у Департаменті інфраструктури та благоустрою. Суд це клопотання задовольнив.

Директором КП “ЕЛУАШ” з лютого 2017 року є Дмитро Пархоменко. З літа 2016 року він був виконуючим [2] обов’язків директора цього підприємства, а ще раніше заступником. До Пархоменка директором “ЕЛУАШ” з 2012 року був [3] Олександр Клімов.

ПАТ “Запорізький асфальтобетонний завод” належить КП “ЕЛУАШ” (10%), ТОВ “Асфальтобетон” (15%), Євгену Елькiну (18%) та Ларисі Елькiній (42%). ТОВ “Асфальтобетон” теж належить Ларисі Елькiній.

Мінеральний порошок, про відсутність якого йшлося у справі, надає [4] асфальту міцності. Дорожники закупали асфальт марки 2 Б, а повна заміна мінерального порошку пилом допускається [5] у марці 3.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/03/24/politsiya-pidtverdyla-zaminu-mineralnoho-poroshku-v-asfalti-dlya-komunalnykiv-yakymos-vidsivom/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65370773

[2] виконуючим: https://www.061.ua/news/1557786

[3] був: http://z-rada.zp.ua/2016/10/31/skolko-zarabatyvajut-rukovoditeli-mestnyh-kommunalnyh-predprijatij/

[4] надає: http://www.kamenkar.ru/min_powder/neact_p.php

[5] допускається: http://www.ompspb.ru/info/tehnologii/asfalto-betonnii-zavod.php

[6] Управління Мінюсту замовило послуги охорони в два рази дорожче за найдешевшу пропозицію : http://zp.nashigroshi.org/2013/04/22/upravlinnya-minyustu-zamovylo-posluhy-ohorony-v-dva-razy-dorozhche-za-najdeshevshu-propozytsiyu/

[7] Дитячий садок за 12 мільйонів відремонтує партнер сина замміністра Євдокименка : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/14/dytyachyj-sadok-za-12-miljoniv-vidremontuje-partner-syna-zamministra-evdokymenka/

[8] Григоришин зняв заборону АМКУ на участь в тендерах для двох своїх заводів : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/17/hryhoryshyn-znyav-zaboronu-amku-na-uchast-v-tenderah-dlya-dvoh-svojih-zavodiv/

[9] Концерн “Міські теплові мережі” закуповує матеріали у фірми свого гендиректора : http://zp.nashigroshi.org/2016/02/23/kontsern-mtm-rehulyarno-skuplyajetsya-u-svoho-dyrektora/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.