- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“Металург” Богуслаєва через суд забирає своє майно в комунальників

Опублікував Editor 29.03.2017 @ 16:36 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області ухвалою [1] від 2 березня зобов’язав КП “Центральний стадіон” повернути ТОВ “ПФК Металург-Запоріжжя” низку переданого на зберігання майна.

Згідно з матеріалами справи, ТОВ “Професійний футбольний клуб Металург-Запоріжжя” та КП “Центральний стадіон” у грудні 2015 року уклали угоду на зберігання майна та підписали акти прийому-передачі 339 об’єктів. Вже у серпні 2016 року сторони розширили цей перелік до 477 об’єктів. Так, “Металург” передав на зберігання майно, яке знаходиться на базі по вул. Ленська, 2: інвентар, меблі, оргтехніка, рекламні щити, банери тощо, загальною вартістю 253 тис грн.

Вже через місяць представники “Металург” надіслали комунальному підприємству листа щодо дострокового розірвання договору і проханням повернути майно. Однак, не отримали бажаного.

Тож “Металург” звернувся до суду із відповідними позовом, який і задовольнили, оскільки “Центральний стадіон, відповідно до умов договору, мав повернути майно за першою вимогою. Таким чином спортивний клуб повернув собі першу частину майна – 339 об’єктів.

У другому позові [2] щодо повернення ще 59 об’єктів, представники “Центрального стадіону” вказували, що у актах прийому-передачі від серпня 2016 року немає печатки їх підприємства.

Однак, суд позов задовольнив, оскільки представники “Металург” надали оригінал цих актів, на яких печатка була. Сам договір комунальне підприємство не підписало, але отримання вказаного майна, відповідно до актів, свідчить про фактичне його укладення. Тому, “Центральний стадіон” також повинно було повернути це  майно за першою вимогою футбольного клубу.

Суд у січні 2017 року задовольнив [3] скаргу ліквідатора ТОВ “ПФК Металург-Запоріжжя” на закриття провадження про перешкоджання доступу до майна директором КП “Центральний стадіон”. Так, він не давав провести інвентаризацію майна на учбово-тренувальній базі “Авангард” на Великому Лузі та на стадіоні “Славутич Арена” загальною вартістю 7, 2 млн грн. Через це поліція відкрила кримінальне провадження, проте згодом закрила через відсутність складу злочину, що й оскаржив ліквідатор.

Директором КП “Центральний стадіон” з 2010 року є Максим Лупашко.

TOB “ПФК “Металург-Запоріжжя” знаходиться в стані припинення і відповідно ліквідувався однойменний футбольний клуб. Кінцевими беніфіціарами клубу є В’ячеслав і Олександр Богуслаєви, Лілія Труфанова. В’ячеслав Богуслаєв – це нардеп та співвласник ПАТ “Мотор Січ”. Олександр Богуславєв – його син. Про припинення фінансування клубу “Металург Запоріжжя” власники заявили [4] у 2015 році.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/03/29/metalurh-bohuslajeva-cherez-sud-zabyraje-svoje-majno-v-komunalnykiv/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://reyestr.court.gov.ua/Review/65346209

[2] позові: http://reyestr.court.gov.ua/Review/65315620

[3] задовольнив: http://zp.nashigroshi.org/2017/02/21/u-bohuslajeva-skarzhatsya-na-nepovernennya-komunalnym-stadionom-majna-na-7-miljoniv/

[4] заявили: http://interfax.com.ua/news/sport/288908.html

[5] Таксі для Пеклушенка : http://zp.nashigroshi.org/2013/04/29/taksi-dlya-peklushenka/

[6] Хендлінгом в комунальному аеропорту займаються фірми нинішнього та колишнього директора КП : http://zp.nashigroshi.org/2015/05/25/hendlinhom-v-komunalnomu-aeroportu-zajmayutsya-firmy-nynishnoho-ta-kolyshnoho-dyrektora-kp/

[7] Фірмі, яка набралася підрядів на 40 мільйонів, дали ще один на берегоукріплення біля села, яке щоденно підмивається морем : http://zp.nashigroshi.org/2015/07/31/firmi-yaka-nabralasya-pidryadiv-na-40-miljoniv-daly-sche-odyn-na-berehoukriplennya-bilya-sela-yake-schodenno-pidmyvajetsya-morem/

[8] “ЗАлК” на метал пиляли за участі фірми колишнього енергодарського “регіонала” і нинішнього самооборонівця : http://zp.nashigroshi.org/2015/09/14/zalk-na-metal-pylyaly-za-uchasti-firmy-kolyshnoho-enerhodarskoho-rehionala-i-nynishnoho-samooboronivtsya/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.