- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“Зрадою” тижня від Нефьодова виявився підприємець з телефоном фірми Марченка і родичкою з мерії

Опублікував Editor 03.04.2017 @ 16:04 в Новини | No Comments

“Зрадою” тижня у сфері публічних закупівель виявилася закупівля Департаментом спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради м’ячів бюджетом 197 тис. грн. Про це написав Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов на своїй сторінці [1] у “Facebook”.

“Тендер виявився цікавим – аж дванадцять учасників подали пропозиції. Майже всі торгувались на аукціоні 27 березня. Міг замовник заощадити половину свого бюджету, але, вочевидь, були в нього свої плани. Вже через два дні після аукціону 9 (дев’ять!!!) учасників були дискваліфіковані за формальними причинами. Так ФОП Небабіна Л.В. дискваліфікована через те, що замовник недобачив номер її паспорту на одній із сторінок скану, хоча навіть і без окулярів той номер прекрасно читається. Багато дискваліфікованих учасників пропонували такі ж самі м’ячі, як і переможець, але значно дешевше!”,  – написав Нефьодов.

В той же час, у системі “Прозоро” [2] міститься низка скарг учасників на неправомірну дискваліфікацію пропозицій, однак Департамент всі їх відхилив з формальними аргументами. Окрім іншого, учасники вказували на формальність причин відмови та здебільшого технічні помилки,  а також на низку недоліків у пропозиції переможця, які не були помічені. При цьому дві скарги очікують на результат розгляду комісією (при допорогових закупівлях орган оскарження саме комісія при МЕРТ, а не АМКУ).

Для прикладу, нижче пропонуємо фотокопію паспорту учасниці ФОП Небабіна Л. В. (пропозиція 106 тис. грн), щодо якого тендерний комітет департаменту вказав на нечітке зображення номеру паспорту (частину даних ми навмисно зафарбували і по чіткості вони не відрізняються). До того ж, її пропозиція містить фотокопію ідентифікаційного коду, хоча тендерний комітет вказав на його відсутність.

[3]

 

Підприємець Олександр Черненко має сайт з продажу [4] різноманітного автомобільного реквізиту для шиномонтажу. Його дружина, Юлія Черненко, в соціальній мережі “Однокласники” вказала сестрою Ганну Шунькіну. Саме вона працює головним спеціалістом [5] в Управлінні внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради.

[6]

Окрім цього, в держреєстрі для підприємця Олександра Черненка також вказується контактним номером телефону 098-338-50-70. Він же зареєстрований для ТОВ “Інфотек-ІТ”, співвласником [7] якого був Марк Марченко разом з братом нинішнього заступника міського голови Валерія Еделєва – Сергієм Еделєвим.

Марченко був одним з керівників штабу “Об’єднання “Самопоміч” в Запоріжжі на парламентських виборах 2014 року. Пізніше був керівником ініціативної групи “Самопомічі” в Запоріжжі. Нині обласну партійну організацію “Об’єднання “Самопоміч” очолює брат Марка Марченка – Владислав Марченко. На місцевих виборах він став депутатом Запорізької обласної ради і нині є заступником [8] голови облради.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/04/03/zradoyu-tyzhnya-vid-nefodova-vyyavyvsya-pidpryjemets-z-telefonom-marchenka-i-rodychkoyu-z-meriji/

URLs in this post:

[1] сторінці: https://www.facebook.com/max.nefyodov/posts/1313582658689840

[2] “Прозоро”: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-03-17-000648-a

[3] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2017/04/Небабіна_паспорт-1.jpg

[4] сайт з продажу: http://shinomontazh.at.ua/

[5] працює головним спеціалістом: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_1b439d66-91c7-4d11-9e56-37051f086d9f

[6] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2017/04/Черненко_Шунькіна.jpg

[7] співвласником: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/20/pislya-skandalu-marchenko-vyjshov-zi-spilnoho-z-bratom-zammera-edeljeva-biznesu/

[8] заступником: http://zor.gov.ua/management

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.