- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Директору держпідприємства, який спробував втекти в Крим, призначили заставу в 3 мільйони

Опублікував Editor 07.04.2017 @ 18:48 в Новини | No Comments

Директор ДП “СГП Запорізьке” Геннадій Богатирьов підозрюється у заволодінні 2,94 млн грн. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 20 березня.

Згідно з матеріалами справи, ДП “СГП Запорізьке” у 2015 році передало трьом невказаним особам, ФГ “Влад”, ТОВ “Колос-Компані” та ФГ “Чакан” земельні угіддя з посівним матеріалом в користування. При цьому керівник висунув в умови розрахунку виключно готівку.

Тож протягом 2015-2016 років держпідприємство  отримало 4,1 млн грн за користування цими ділянками.  І шляхом укладання фіктивних договорів про надання сільськогосподарських послуг з низкою фірм, частиною коштів в 2,94 млн грн керівник держпідприємства заволодів.

Слідчі з метою запобігання протиправній поведінці підозрюваного клопотали про відсторонення його від посади терміном до 11 квітня, що суд і задовольнив.

Вже іншою ухвалою [2] наприкінці лютого суд також задовольнив клопотання слідчих щодо обрання запобіжного заходу для директора ДП “СГП Запорізьке” Геннадія Богатирьова у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів із визначенням застави в сумі 2,95 млн грн. І це рішення наприкінці березня підтвердила апеляційна інстанція.

Зокрема, в тексті судової справи вказувалося, що Богатирьов був оголошений в розшук, затриманий при спробі потрапити до АР Крим та намагався впливати на свідків щодо надання ними показань.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/04/07/dyrektoru-derzhpidpryjemstva-yakyj-sprobuvav-vtekty-v-krym-pryznachyly-zastavu-v-3-miljony/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65571851

[2] ухвалою: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65618043

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.