- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірму Согоріна на інших викинули з тендеру на користь традиційного підрядника

Опублікував Editor 12.04.2017 @ 12:40 в Новини | No Comments

Департамент інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради за результатами тендеру 10 квітня уклав угоду з ПрАТ “СМЕП “Символ” на роботи по заміні та встановленню засобів регулювання дорожнього руху вартістю 1,31 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро” [1].

Фірма має демонтувати старі дорожні знаки і встановити нові. Для прикладу, установити 653 дорожніх знаків на металевих стояках, 190 без металевих стояків, 452 знаки на опорах і розтяжках, тощо. Роботи будуть виконувати поступово в кожному районі: у квітні у Шевченківському, в травні-липні у Комунарському, в липні-серпні в Олександрівському, в серпні-вересні у Вознесенівському, у жовтні-листопаді в Хортицькому і в листопаді-грудні в Заводському районах Запоріжжя.

Загалом на цей тендер подалося чотири учасники. Окрім переможця також ПП “Алекс і Алекс будівельно-монтажна група” (1,04 млн грн), ТОВ “Будівельна компанія “Іста Груп” (1,3 млн грн), ТОВ “Реклама сервіс-Україна” (1,3 млн грн). Однак три дешевші пропозиції були відхилені.

Так, за висновками тендерного комітету “Алекс і Алекс будівельно-монтажна група” подало договір, який не вважається аналогічним для даного виду робіт і свідоцтво про реєстрацію платника ПДВ без завірення печаткою чи підписом як те вимагалося документацією конкурсних торгів.

“Іста Груп” не подало договори оренди для деякої орендованої техніки, один тендерний комітет визнав недійсним, оскільки на ньому був відсутній підпис директора “Іста Груп”. Також статутна діяльність фірми не передбачає установлення чи заміну дорожніх знаків.

І для “Реклама сервіс-Україна” також в статутній діяльності не передбачено встановлення засобів регулювання дорожнього руху.

Водночас, “Іста Груп” висувало вимогу про відхилення пропозиції “СМЕП “Символ” з огляду на численні недоліки в поданих документах, які були проігноровані тендерним комітетом. Останній факт та відхилення дешевших трьох пропозицій з підстав, які не були визначені в тендерній документації, на думку “Іста Груп”, свідчить про наявний корупційний зв’язок між  Департаментом інфраструктури та “СМЕП “Символ”. Тож необхідно було б провести повторні відкриті торги. Однак відповіді на цю вимогу департамент не надав. Також департамент не відповів на вимогу “Реклама сервіс-Україна” про посилання на пункти нормативних актів чи тендерної документації, які дають підставі відхилити їх пропозицію.

“Реклама сервіс-Україна” належить батьку депутата Запорізької міської ради Андрія Согоріна [2] – Анатолію Согоріну. Це була перша держзакупівля в системі “Прозоро” на яку подалася фірма.

Основною частиною акцій ПрАТ “Спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство “Символ”  (60,3%) володіє голова наглядової ради підприємства Сергій Батій. Загалом з 2008 року підприємство отримало підрядів на облаштування дорожньої інфраструктури в Запоріжжі щонайменше на 57,6 млн грн (з врахуванням нинішнього тендеру).


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/04/12/firmu-sohorina-na-inshyh-vykynuly-z-tenderu-na-koryst-tradytsijnoho-pidryadnyka/

URLs in this post:

[1] “Прозоро”: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-01-24-002484-b

[2] Андрія Согоріна: http://meria.zp.ua/test/index.php?id=36&pid=241

[3] Фірму екс-депутата Запорізької міськради виселили з приміщень в центрі міста : http://zp.nashigroshi.org/2013/10/09/firmu-eks-deputata-zaporizkoji-miskrady-vyselyly-z-prymischen-v-tsentri-mista/

[4] Туберкульозна лікарня вирішила придбати вугілля у бердянського ФОПівця, відкинувши дешевших дніпропетровців та донбасівців : http://zp.nashigroshi.org/2013/10/23/tuberkulozna-likarnya-vyrishyla-prydbaty-vuhillya-u-berdyanskoho-fopivtsya-vidkynuvshy-deshevshyh-dnipropetrovtsiv-ta-donbasivtsiv/

[5] “ЗТМК” дає майже 2 мільйони на техобслуговування машин, в тому числі люксовий Lexus : http://zp.nashigroshi.org/2016/04/29/ztmk-daje-majzhe-2-miljony-na-tehobsluhovuvannya-mashyn-v-tomu-chysli-lyuksovyj-lexus/

[6] Фірма стягнула з “Укрпошти” 240 тисяч штрафів за непередбачені угодою роботи : http://zp.nashigroshi.org/2016/05/19/firma-styahnula-z-ukrposhty-240-tysyach-shtrafiv-za-neperedbacheni-uhodoyu-roboty/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.