- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд відмовив в арешті підприємця, який продавав зношені сміттєвози з подвійною націнкою

Опублікував Editor 26.04.2017 @ 16:53 в Новини | No Comments

Слідчі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області займаються справою щодо придбання Смирновською сільрадою у ФОП Шворак Анатолій Іванович сміттєвоза з поганими характеристиками та подвійною переплатою. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 14 квітня.

Згідно з матеріалами справи, Смирновська сільська рада Більмацького району та ФОП Шворак Анатолій Іванович 26 грудня 2016 року уклали угоду [2] на придбання вживаного сміттєвозу марки Renault Premium вартістю 1,1 млн грн.

Вже наступного дня сторони підписали акт прийому-передачі і тоді ж підприємець отримав усі кошти на свій рахунок.

Однак, досудове слідство з’ясувало, що авітвка не відповідає екологічному стандарту “Евро-5”, коефіцієнт зносу її складових дорівнює 70%, технічні та якісні показники не відповідають умовам тендерної документації та умовам договору, ідентифікаційні номери кузова, шасі, двигуна та інших частин не співпадають з зареєстрованим у автомобільній інспекції, що унеможливлює законне використання автомобіля на території України. І сільрада отримала автомобіль з іншим номером шасі, аніж вказувався в договорі.

Окрім цього, Анатолій Шворак не надав сільраді сертифікат відповідності на поставлений товар, та взагалі ухилився від такої перевірки. Також не надав документи, що посвідчують правомірність придбання та право власності на транспортний засіб. Державну ж реєстрацію цього сміттєвозу за сільрадою провели без участі її посадових осіб – у сервісному центрі МВД Волинської області на підставі договору купівлі-продажу. На той момент власником сміттєвоза значився не Шворак, а невказана особа.

Відповідно до висновку автотоварознавчої експертизи, ринкова вартість цієї автівки на момент поставки складала 381 тис. грн, тобто сільрада придбала його з переплатою у 714 тис. грн.

Виходячи з цього, слідчі клопотали у суді про взяття під варту Анатолія Шворака строком на 60 діб. Проте, суд обрав для нього особисте зобов’язання, оскільки слідчі не довели доцільність застосування саме вказаного ними запобіжного заходу. Так, зокрема, Шворака зобов’язали здати свій закордонний паспорт і не залишити місто Луцьк, де він проживає.

Окрім цього, ФОП Шворак Анатолій Іванович укладав схожі договори з Новенською сільрадою [3] та КП “Арус” [4] (смт. Веселе). За ними також відкриті кримінальні провадження.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/04/26/sud-vidmovyv-v-areshti-pidpryjemtsya-yakyj-prodavav-znosheni-smittjevozy-z-podvijnoyu-natsinkoyu/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://reyestr.court.gov.ua/Review/66072018

[2] уклали угоду: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-11-22-001291-a

[3] Новенською сільрадою: http://zp.nashigroshi.org/2016/08/12/silrada-kupyla-nepidhodyaschyj-smittjevoz-i-zalyshyla-joho-bez-dila-na-firmi-syna-holovy-silrady/

[4] КП “Арус”: http://zp.nashigroshi.org/2017/04/07/komunalnyky-z-veseloho-pereplatyly-polovynu-za-kuplenyj-vzhyvanyj-smittjevoz/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.