- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд взяв Соболєва та Старуха поручителями Ільїна, хоча слідство сумнівалось в їх порядності

Опублікував Editor 28.04.2017 @ 08:50 в Новини | No Comments

Орджонікідзевський районний суд ухвалою [1] від 21 квітня застосував до в.о. директора ДП “Бердянський морський торговельний порт” Миколи Ільїна запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Згідно з матеріалами справи, в.о. директора ДП “Бердянський морський торговельний порт” Микола Ільїн з метою одержання неправомірної вигоди у січні 2017 року надав незаконну вказівку підлеглим щодо блокування проїзду до причалу № 2 шляхом встановлення бетонних плит. Це призвело до невиконання ТОВ “Аскет Шиппінг” умов договору та його дострокового розірвання, як наслідок – недоотримання фірмою 1,1 млн грн прибутку і накладання 271 тис. грн штрафу з боку “Профіт-Експорт”.

Виходячи з цього, було відкрите кримінальне провадження № 12017080130000054 і 4 квітня складено повідомлення про підозру Ільїну.

Тож слідство звернулось до суду із клопотанням про застосування до Ільїна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із заставою у 5 млн грн.

Захисник Ільїна вказував, що повідомлення про підозру так і не вручили в день складення відповідно до законодавства та відсутні ризики для взяття під варту підозрюваного. То того ж, є особи, які готові за нього поручитися: народний депутат України (заступник голови фракції “Батьківщина”, член комітету Верховної Ради України з питань правосуддя), депутат Запорізької обласної ради (голова фракції “Батьківщина”) та ще один невказаний депутат від тієї ж ради. Однак, слідчий зазначив, що “ним не встановлені особи, які заслуговують на довіру та поручяться за виконання Ільїним процесуальних обов’язків”.

Після дослідження матеріалів провадження суд клопотання слідчого не задовольнив, оскільки він не в повній мірі довів ризик переховування підозрюваного. Та, враховуючи наявність у Ільїна доступу до документів підприємства і можливості впливу на свідків, суд все ж обрав для нього особисту поруку строком до 19 червня. Заявлених же поручителів суд вважав вартими довіри та визначив двох осіб: народного депутата та голову фракції “Батьківщини” в облраді. Також Миколу Ільїна, зокрема, зобов’язали здати свій паспорт для виїзду за кордон.

Вже іншою ухвалою від 21 квітня суд відсторонив [2] Миколу Ільїна від посади в.о. директора ДП “Бердянський морський торговельний порто” також строком на 60 днів.

У березні у бердянському порту проводили [3]  обшук та вилучили невказані документи.

Микола Ільїн – це також депутат [4] Запорізької облради (фракція “Батьківщина”), заступник голови комісії з питань будівництва, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу. Поручителями Ільїна, вочевидь, є Сергій Соболєв [5] та Олександр Старух [6].

Бердянське ТОВ “Аскет Шиппінг” належить маріупольцю Денису Русіну. Фірма займається [7] вантажними відправками зернових. Русін наприкінці 2015 року вказував, що керівництво порту здійснювало повну підтримку фірми з розбудови внутрішньої портової логістики. Ільїн вказував, що порт активно працює з вантажами, які раніше приймав Маріупольський порт.

Вже на початку 2017 року керівництво ДП “Бердянський морський торговельний порт” поскаржилося [8] ГПУ на ДП “Адміністрація морських портів України”, Мінінфраструктури та ТОВ “Аскет Шиппінг”. Так, у заяві вказувалося, що “Аскет Шиппінг” отримало статус портового оператора з численними порушеннями. Увесь обсяг перевантажених зернових фірмою з червня 2016 року мало здійснювати “Бердянський морський торговельний порт”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/04/28/sud-vzyav-soboljeva-ta-staruha-poruchytelyamy-iljina-hocha-slidstvo-sumnivalos-v-jih-poryadnosti/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66132935

[2] відсторонив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66132802

[3] проводили: http://pro.berdyansk.biz/content.php?id=41421

[4] депутат: http://www.rada.zp.ua/content/ilyin-mykola-ivanovych

[5] Сергій Соболєв: http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/386

[6] Олександр Старух: http://www.rada.zp.ua/content/staruh-oleksandr-vasylovych

[7] займається: http://ports.com.ua/articles/kak-rabotayut-chastnye-investitsii-v-berdyanskom-portu

[8] поскаржилося: http://24tv.ua/diyi_chinovnikiv_mininfrastrukturi_ta_ampu_prizveli_do_zbitkiv_na_21_mln_grn_n774346

[9] Прикордонники купили у рідного прикордонника вежі дешевше ніж планували у створеної під тендер фірми : http://zp.nashigroshi.org/2015/01/15/prykordonnyky-kupyly-u-ridnoho-prykordonnyka-vezhi-deshevshe-nizh-planuvaly-u-stvorenoji-pid-tender-firmy/

[10] Продавці трусиків і зоотоварів обставили вже інших людей “Альоші” на тендері від бердянського порту : http://zp.nashigroshi.org/2015/04/06/prodavtsi-trusykiv-i-zootovariv-obstavyly-vzhe-inshyh-lyudej-aloshi-na-tenderi-vid-berdyanskoho-portu/

[11] Прокуратура згадала за спробу контрольованого банкрутства “Азмолу” оточенням Бойка-Фірташа : http://zp.nashigroshi.org/2016/02/01/prokuratura-zhadala-za-sprobu-kontrolovanoho-bankrutstva-azmolu-otochennyam-bojka-firtasha/

[12] Укріплення в зоні АТО на 9 мільйонів збудувала фірма з групи Пономарьова : http://zp.nashigroshi.org/2016/03/28/ukriplennya-v-zoni-ato-na-9-miljoniv-zbuduvala-firma-z-hrupy-ponomarova/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.