- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Гришин прикрив обвинувачену в ухиленні від сплати 3 мільйонів податків “корочкою” помічниці депутата “Укропу”

Опублікував Editor 29.06.2017 @ 16:09 в Новини | No Comments

Слідчі Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області підозрюють директора ТОВ “Промінтрейд” в ухиленні від сплати податків на 3,4 млн грн при постачанні антифрикційних графітових заготовок ПАТ “Мотор Січ”.  Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 15 червня.

Згідно з матеріалами справи, ТОВ “Промінтрейд” впродовж 2014-2015 рр. закупало у низки фірм антифрикційні графітові заготовки. Кількість договорів та їх вартість у справі не вказується.

Внаслідок цього у фірми виникло право на включення до складу ПДВ сум вказаних операцій, та подальше зменшення податкових зобов’язань на 3,4 млн грн.

Однак, досудове слідство з’ясувало, що вказані закупівлі фактично не відбувалися, тому фірма діяла протиправно. Відтак, було відкрито кримінальне провадження №32015080000000047  від червня 2015 року.

Левова сума у розмірі 3,13 млн грн припала на операції з ТОВ “Арутис-С”, ТОВ “Фирус-Мет 2007”, TOB “Верін компані”, ТОВ “Авангард спец буд”, ТОВ “Метал України”, ТОВ “Ліон-абсолют”, ТОВ “Мередіан-15” та ТОВ “Проект комерц”.

Справжні закупівлі фірма не відображала у облікових документах. Вони  здійснювались у невстановлених осіб за готівку. При цьому закуповувався лише сам антифрикційний графіт. Власне ж заготовки робив на замовлення “Промінтрейд” незазначений у справі підприємець, а вже до ПАТ “Мотор Січ” вони постачалися від імені фірми.

З огляду на це, прокуратура клопотала у суді про обрання для директора ТОВ “Промінтрейд” запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання до 13 серпня, що і задовольнили.

В іншій ухвалі [2] адвокат вказаного керівника Ярослав Гришин вказував про роботу його підзахисної  волонтером в політичній партії “Укроп” та помічником депутата. Директори контрагентів зазначали, що зареєстрували фірми на себе за грошові винагороди, і вказану продукцію “Промінтрейд” не постачали.

ТОВ “Промінтрейд” належало Нінель Крионіній та Аліні Тереховій, остання також вказувалася директором, підписантом та ліквідатором. Фірма з квітня 2017 року знаходиться у стані припинення.

Безпосередньо Ярослав Гришин є депутатом [3] Запорізької обласної ради від партії “Укроп”. Якого саме депутата є помічницею Аліна Терехова невідомо. В попередній оприлюднених списках помічників депутатів обласної [4] та Запорізької міської ради [5] її ім’я не значилося.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/06/29/hryshyn-prykryv-obvynuvachenu-v-uhylenni-vid-splaty-3-miljoniv-podatkiv-korochkoyu-pomichnytsi-deputata-ukropu/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67273607

[2] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67273519

[3] депутатом: http://zor.gov.ua/content/gryshyn-yaroslav-volodymyrovych

[4] обласної: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/07/pomichnyky-deputativ-oblasnoji-rady/

[5] міської ради: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/13/pomichnyky-deputativ-zaporizkoji-miskrady/

[6] Бухгалтер гроші шкільного фонду пустила на власні потреби : http://zp.nashigroshi.org/2014/02/17/buhhalter-hroshi-shkilnoho-fondu-pustyla-na-vlasni-potreby/

[7] Колишній радник Баранова заборгував чверть мільйона за оренду держмайна під салон краси : http://zp.nashigroshi.org/2016/07/08/kolyshnij-radnyk-baranova-zaborhuvav-chvert-miljona-za-orendu-derzhmajna-pid-salon-krasy/

[8] Близьку Іванову фірму через суд виселили з комунальних приміщень : http://zp.nashigroshi.org/2016/07/25/blyzku-ivanovu-firmu-cherez-sud-vyselyly-z-komunalnyh-prymischen/

[9] Телефонні родички розіграли третину мільйона на гравій для комунальників : http://zp.nashigroshi.org/2016/09/23/telefonni-rodychky-rozihraly-tretynu-miljona-na-hravij-dlya-komunalnykiv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.