- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Поліція купила два десятки Renault на 8 мільйонів у колишнього бізнес-партнера міністра юстиції

Опублікував Editor 27.07.2017 @ 16:06 в Новини | No Comments

Головне Управління Національної поліції в Запорізькій області за результатами тендеру 26 липня уклало дві угоди з ТОВ “Ніко прайм мегаполіс” на поставку автомобілів загальною вартістю 8 млн. грн. Про це повідомляється у системі публічних закупівель “Прозоро” [1].

[2]Відтак, фірма поставить 11 дизельних автомобілів Renault Dokker Expression вартістю 439 тис. грн кожен (лот №2); чотири Renault Dokker Expression по 444 тис. грн кожен і чотири дизельні Renault Logan Authentique по 349 тис. грн кожен (лот №1). Всі автомобілі додатково обладнають сигнальною системою та проблисковими маячками, обклеять плівкою згідно діючим нормативам. Вартість всіх автомобілів на кілька тисяч дорожче за відповідні автомобілі без додаткового обладнання в роздріб [3] на ринку.

В обох лотах дешевшу на кілька тисяч пропозицію ТОВ “Радіал-Україна” відхилили, оскільки фірма не є офіційним дилером Renault. Відтак, автомобілі будуть закуповуватися фірмою у офіційного дилера та потім продаватися поліції. В цьому випадку перед відчуженням автомобілів “Радіал-Україна” повинно їх зареєструвати та поставити на облік відповідно до законодавства. Тому після реєстрації автомобілів та перепродажу автомобілі позбуваються якості нових і становляться вживаними автомобілями, що не відповідає вимогам тендерної документації.

[4]Загалом же на обидва лоти подавалося п’ятеро учасників. Після оцінки технічної та юридичної частини пропозицій безпосередньо до аукціону допустили троє учасників.

Засновниками “Ніко прайм мегаполіс” є ТОВ “Компанія з управління активами “Ковін Капітал” та ТОВ “Ніко Авто Холдінг (Україна)”, бенефіціаром вказано Івана Ніколайчука з Великобританії.

“Ковін Капітал” зареєстрована на Світлану Сосновську та киянина Володимира Гнатишина. Останній на початку 2000-років разом з нинішнім міністром юстиції Павлом Петренком був співзасновником ТОВ “Юридична консалтингова група “Justicia Service”. Гнатишин також був [5] одногрупником Олексія Бурбака – брата лідера фракції “Народний фронт” в Раді Максима Бурбака. Брат Гнатишина – Валентин, на початку 90-х був бізнес-партнером лідера “Народного фронту” Арсенія Яценюка.

“Ніко Авто Холдінг (Україна)” належить кіпрській “Ніко холдінг енд інвестмент лімітед”, бенефіціар також Іван Ніколайчук.

Нагадаємо, міністр юстиції Павло Петренко [6] разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим [7] також представляють партію “Народний фронт”.

При цьому група “Ніко” регулярно отримує підряди на поставку автомобілів в структурі МВС. Для прикладу, взимку МВС закупило [8] у ТОВ “Ніко Діамант” 635 гібридних японських джипів майже на мільярд гривень. Закупівля автомобілів для поліції була зроблена [9] по переговорній процедурі, технічна документація виписана під конкретного дилера.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/07/27/politsiya-kupyla-dva-desyatky-renault-na-8-miljoniv-u-kolyshnoho-biznes-partnera-ministra-yustytsiji/

URLs in this post:

[1] “Прозоро”: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-05-18-000725-a

[2] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2017/07/Renault-Dokker.jpg

[3] в роздріб: http://renault-goloseevsky.com.ua/

[4] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2017/07/Renault-Logan.jpg

[5] був: http://nashigroshi.org/2016/11/29/otochennya-lideriv-narodnoho-frontu-zmozhe-rozpylyaty-chvert-milyarda-na-zakupivli-avakovym-hibrydiv-mitsubishi/

[6] Павло Петренко: https://nfront.org.ua/news/details/pavlo-petrenko-startuvav-vseukrayinskij-proekt-ya-mayu-pravo

[7] Арсеном Аваковим: https://nfront.org.ua/news/details/arsen-avakov-u-2017-roci-po-vsij-ukrayini-bude-vidkrito-50-servisnih-centriv-mvs

[8] закупило: http://nashigroshi.org/2017/01/30/cherez-misyats-pislya-zayavy-avakova-pro-znyzhku-na-politsejski-mitsubishi-dokumentiv-ne-oprylyudneno-milyard-zaplatyly-po-starij-tsini/

[9] була зроблена: http://nashigroshi.org/2016/12/12/u-avakova-zakupivlyu-koshtovnyh-mitsubishi-vypravdovuyut-papirtsem-tpp-yaka-ranishe-vypravdovuvala-tsinu-vyshok-bojko/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.