- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Судова адміністрація через суд розірвала угоду з улюбленим підрядником після порушення термінів і плісняви

Опублікував Editor 03.10.2017 @ 16:33 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 21 вересня розірвав договір з ТОВ “Центр будівельних технологій” на ремонт Ленінського райсуду через порушення строків виконання робіт та недоліки в роботі.

Згідно з матеріалами справи, територіальне управління Державної судової адміністрації України та “Центр будівельних технологій” у жовтні 2016 року за результатами відкритих торгів уклали угоду на ремонт приміщень двоповерхової будівлі Ленінського районного суду вартістю 4,9 млн грн.

Однак згодом, виявилося, що внаслідок порушення [2] технології робіт, крівля суду протекла і на стінах та стелі з’явилися цвіль з грибком. Підрядник, у свою чергу, продовжив роботи з улаштування обшивки стін гіпсокартоном.

З огляду на це, представники судової адміністрації, “Центру будівельних технологій” та директор фірми з технічного нагляду, у квітні провели на об’єкті виробничу нараду та склали за її результатами протокол. Підрядник погодився безкоштовно усунути цвіль та грибок у великому залі судових засідань (розгляд кримінальних справ). Інші ж приміщення (зали судових засідань, архів, санвузли, робочі кабінети, карниз над сходами) він погодився почистити лише за додаткову оплату. При цьому, зауважив, що повністю ліквідувати цвіль та грибок немає можливості, оскільки на сьогодні не існує відповідних засобів та технологій, тобто у майбутньому ці утворення можуть з’явитися знов.

Окрім цього, виявилося, що підрядник порушив строки виконання робіт (не розпочав шпатлювання та фарбування стін, облицювання стін та підлоги плиткою, не постелив лінолеум, не здійснив улаштування стін та укосів гіпсокартоном, не встановив підвісну стелю). Також у приміщеннях другого поверху залишилася незашитою частина однієї перегородки (використовувалася для пересування робітників). На цій підставі, судова адміністрація вирішала розірвати договір, але директор склав протокол розбіжностей (не погоджуючись із деякими строками виконання робіт), який судова адміністрація не прийняла.

Тому договір адміністрація розірвала вже через госпсуд, аргументуючи позов недотримання строків виконання робіт та неповідомлення про ураження приміщення грибком і цвіллю.

Через шкідливість цвілі і грибку для здоров’я людей та неможливістю введення в експлуатацію вказаної будівлі, поліція у вересні відкрила кримінальне провадження №42017081050000078. Дозволи досудовому слідству по справі надає саме Ленінський районний суд, який одне з клопотань слідчих про тимчасовий доступ до документів не задовольнив [3] (через його необґрунтованість).

Раніше судова адміністрація стягувала [4] 41 тис. грн штрафних санкцій з “Центр будівельних технологій” за порушення строків виконання робіт по цьому об’єкту.  Окрім цього, адміністрація подала [5] позов щодо стягнення з фірми 3,15 млн грн збитків, проте фінальне рішення ще не опубліковане.

Згідно інформації аналітичної системи “YouControl” [6], ТОВ “Центр будівельних технологій” володіють Михайло Макушин, Сергій та Вікторія Дідовичі.

Загалом з 2011 року судова адміністрація замовила фірмі “Центр будівельних технологій” робіт на суму 21,14 млн грн. Зокрема, на ремонт [7] Приморського районного суду.

Окрім цього, раніше судова адміністрація через суд розірвала угоду [8] з ТОВ “Центр охорони К-9” на охорону одного з об’єктів, що ремонтується фірмою “Центр будівельних технологій” по пр. Дружному, 17. Підставою стало саме припинення відносин з підрядником, а відтак і відпала потреба охороняти будівельні матеріали.

Одним зі співвласників “Центру охорони к-9” є вищевказаний Сергій Дідович.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/10/03/sudova-administratsiya-cherez-sud-rozirvala-uhodu-z-ulyublenym-pidryadnykom-pislya-porushennya-terminiv-i-plisnyavy/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/69126239

[2] порушення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/69084396

[3] не задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68992577

[4] стягувала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67347741

[5] подала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68607479

[6] “YouControl”: http://youcontrol.com.ua

[7] ремонт: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/25/na-remont-zaporizkoho-rajsudu-dayut-5-miljoniv/

[8] розірвала угоду: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68665117

[9] Клієнтам Григоришина дозволять припаркуватися : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/27/klijentam-hryhoryshyna-dozvolyat-pryparkuvatysya/

[10] «Запоріжприладу» не вдалося списати 10-річний борг перед СП Сабашука та міськради : http://zp.nashigroshi.org/2013/09/05/zaporizhpryladu-ne-vdalosya-spysaty-10-richnyj-borh-pered-sp-sabashuka-za-miskrady/

[11] Прокуратура не змогла відсудити 6 мільйонів у “Запоріжабразиву” за користування землею без договору оренди : http://zp.nashigroshi.org/2016/03/09/prokuratura-ne-zmohla-vidsudyty-6-miljoniv-u-zaporizhabrazyvu-za-korystuvannya-zemleyu-bez-dohovoru-orendy/

[12] Партнерські фірми розіграли 11 мільйонів на реагенти для “Водоканалу” : http://zp.nashigroshi.org/2016/03/28/partnerski-firmy-rozihraly-11-miljoniv-na-reahenty-dlya-vodokanalu/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.