- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

АМКУ через суд стягнув штраф за розіграш тендеру з фірми помічників Фролова

Опублікував Editor 30.11.2017 @ 18:11 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 21 листопада за позовом АМКУ стягнув 132 тис. грн штрафних санкцій з ПП “Вєномет метал” за розіграш торгів від обленерго.

Згідно з матеріалами справи, ПАТ “Черкасиобленерго” у 2012 році провело тендер на закупівлю трансформаторів, де єдиними учасниками виступили ПП ” Вєномет метал” та ТОВ “Укренергоактив”. Найвигіднішою, за результатам торгів, стала пропозиція від ТОВ “Укренергоактив” – 880 тис. грн.

Та Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило, що вказані учасники погодили свої дії, оскільки довідки щодо відсутності банкрутства для обох отримала одна людина в один день; довідки щодо наявності обладнання, реєстри документів та конверти з пропозиціями учасників ідентично оформлені (наприклад, підкреслення фраз “Адреса відправника” та “Не відкривати до”), тощо.

Тож АМКУ підтвердив [2] узгодженість дій обох фірм, але покарав штрафом у 66 тис. грн лише ПП “Вєномет метал”, оскільки ТОВ “Укренергоактив” у 2016 році визнали банкрутом та воно припинило свою діяльність.

Після цього “Вєномет метал” намагалося оскаржити рішення АМКУ як у суді першої інстанції [3], так і в апеляції [4], але неуспішно.

З огляду на несплату фірмою штрафу, АМКУ звернувся до суду із позовом про стягнення штрафу та пені загальною сумою 132 тис. грн, який і задовольнили.

ПП ” Вєномет метал” навпіл належить Роману Кацу та дніпрянину Феліксу Повалінському. Обидва є помічниками [5] на громадських засадах нардепа від “БПП” Миколи Фролова.

Харківське ТОВ “Укренергоактив” належить донеччанину Олександру Остряніну.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2017/11/30/amku-cherez-sud-styahnuv-shtraf-za-rozihrash-tenderu-z-firmy-pomichnykiv-frolova/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/70447863

[2] підтвердив: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=83603&schema=khm

[3] першої інстанції: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65316445

[4] апеляції: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66138718

[5] помічниками: http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/18146

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.