НОВИНИ

02.02.2021
01.02.2021
29.01.2021
28.01.2021
27.01.2021
26.01.2021
25.01.2021
22.01.2021
21.01.2021
20.01.2021
19.01.2021
18.01.2021
Всі новини »

ТЕГИ

Кого (не) карали за конфлікт інтересів у 2017 році

06 Лютого 2018

Суди Запорізької області впродовж 2017 року оштрафували 34 особи за порушення законодавства про конфлікт інтересів. Про це вдалося дізнатися під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень.

Так, 44 особи отримали штрафи, однак десять з них успішно оскаржили рішення. Ще 35 проваджень закрили через відсутність правопорушення або закінчення строків притягнення до відповідальності і п’ять визнали винними, але провадження проти них закрили або звільнили від відповідальності з різних причин (повний перелік і деталі дивіться в таблиці).

Серед оштрафованих здебільшого були депутати сільрад. В свою чергу, успішно оскаржили таке покарання, наприклад: начальник Головного управління статистики у Запорізькій області Марина Шейко, головний лікар КУ “Запорізька обласна клінічна лікарня” Ігор Шишка, начальник Управління фінансів Чернігівської райдержадміністрації Тетяна Хлепітько, начальник Управління агропромислового розвитку Чернігівської райдержадміністрації Василь Попюк.

Провадження через відсутності правопорушення суди закривали, наприклад, стосовно: голови Токмацької райдержадміністрації Гурама Джіоєва, заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка, першого заступника голови Запорізької обласної ради Єгора Семенкова, голови Мелітопольської райради Олександра Мордика, голови Розівської райради Володимира Новобранова та міського голови Енергодару                Павла Музики.

Найбільш цікаві порушення конфлікту інтересів:

  • укладення керівником КП “Башук” Веселівської селищної ради Миколою Овраменком самим із собою дев’яти угод для будівництва тротуару;
  • зняття заступником Олександром Литкіним, який тимчасово виконував обов’язки начальника Бердянської філії ДП “Адміністрація морських портів України”, з самого себе догани;
  • укладання директором КП “Спеціалізована ритуальна служба Мелітопольської райради зі своєю тещею договорів на право представляти інтереси підприємства (оформляти документацію, проводити розрахунки та ін.) та надавати ритуальні послуги;

Слід зазначити, що порушення законодавства про конфлікт інтересів полягає у неповідомлені своєму керівництву про його наявність та вчинення подальших дій (голосування, видачу наказів та ін.).

Оштрафували

Посада порушника

Ім’я

Покарання/примітки

Директор КП “Веселівський центральний ринок” Вишневецький Сергій Петрович Підписував накази про доплату коштів своїй дружині – головному бухгалтеру та касиру – контролеру. Штраф 3,4 тис. грн
Завідуюча дошкільного навчального закладу (ясла-садок) “Світлячок” №3 Енергодарської міської ради Панченко Алла Вікторівна Преміювала свою сестру на 4,3 тис. грн. Штраф 3,4 тис. грн
Голова Якимівської селищної ради Захаров Микола Іванович Розпорядженнями преміював  себе. Штраф 3,4 тис. грн, апеляція залишила в силі.
Заступник директора з навчальної роботи комунального вищого навчального закладу “Запорізький медичний коледж” В’юшкова Тамара Іванівна Під час відпустки директора прийняла рішення про своє преміювання в розмірі 100% посадового окладу. Штраф 3,4 тис. грн, апеляція скасувала через закінчення строків притягнення до адміністративної відповідальності.
Депутат Токмацької міської ради Лукаш Вадим Олександрович Не повідомив про конфлікт інтересів при виділені  ділянки розміром 2 га особі яка з ним спільно проживає.

Штраф 3,4 тис. грн, апеляція залишила в силі.

Директор ДП “Дослідне господарство “Відродження” Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України” (мелітопольський район) Краснопер Віктор Петрович Видав наказ про своє преміювання – 1 тис. грн

Штраф 3,4 тис. грн, апеляція скасувала через закінчення строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Завідувач відділу ветеринарно-санітарної експертизи Запорізької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Занімонцева Марія Миколаївна Прийняла участь в проведенні атестації свого сина лаборанта ветеринарної медицини ДЛВСЕ № 2 та проголосувала за прийняття рішення про успішне проходження ним атестації та визнання таким, що відповідає займаній посаді.

Штраф 3,4 тис. грн

Депутат Борисівської сільської ради Приморського району Згурська Олена Миколаївна Проголосувала за питання про виділення 0,45 га своєму сину.

 

Штраф 3,4 тис. грн.

Депутат Новенської сільської ради Плевака Віталій Вікторович Голосував за надання своїй матері дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

Штраф 3,4 тис. грн

Заступник начальника управління Держземагенства у Токмацькокому районі

 

 

Мафтуляк Василь Петрович

 

 

 

Завізував проект розпорядження голови РДА, на підставі якого його зятю потім надали право на укладення договору оренди земельної ділянки площею 14 га.

Штраф 5,1 тис. грн, апеляція скасувала через закінчення строків притягнення до відповідальності.

Депутат Дніпрорудненської міської ради Василівського району Корж Андрій Миколайович Голосував за продовження строку оренди складського приміщення на території КП “Дніпрорудненський міський ринок”, площею 8.0 кв.м своїй матері.

Штраф 3,4 тис. грн та 1,7 тис. грн (за двома частинами статті)

Депутат Новенської сільської ради Токмацького району Гордійчук Наталія Анатоліївна Голосувала за надання дочці дозволу на розробку проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність розміром 2 га.

Штраф 3,4 тис. грн.

Депутат Калинівської сільської ради Веселівського району Пугач Геннадій Ілліч Голосував за затвердження проекту землеустрою щодо відведення та передачі у власність земельної ділянки площею 2 га своїй дружині

Штраф 3,4 тис. грн.

Начальник Головного управління статистики у Запорізькій області Шейко Марина Зігмунтасівна Винесла накази щодо преміювання та надання матеріальної допомоги сестрі свого чоловіка (зовиці)

Штраф 3,4 тис. грн, апеляція скасувала, оскільки зовиця не є близьким родичем. Не доведено і приватний інтерес, зумовлений наявними сімейними або іншими наявними позаслужбовими стосунками з нею.

Депутат Марянівської сільської ради Михайлівського району Козенко Оксана Олександрівна Голосувала за надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки своєму чоловікові.

Штраф 3,4 тис. грн

Депутат Дніпрорудненської міської ради Василівського району Лаішевкін Артем Володимирович Голосував за рішення щодо надання в оренду ділянки площею 0,0851 га для розміщення двох складів терміном на 10 років.

Штраф 3,4 тис. грн (1,2)

Депутат Високівської сільської ради Михайлівського району Демченко Катерина Володимирівна Голосувала за надання дозволу своїй матері замовити проект відведення земельної ділянки

Штраф 3,4 тис. грн

Депутат Кам’янсько-Дніпровської міської ради Чернявський Микола Миколайович Голосував за рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки своїй дружині

Штраф 3,4 тис. грн, апеляцій залишила у силі.

Депутат Миколай-Пільської сільської ради Запорізького району Кукавиця Анастасія Тимофіївна Голосував за питання про преміювання і надання матеріальної допомоги сільському голові Миколай-Пільської сільської ради, який є його батьком

Штраф 3,4 тис. грн

Депутат Підгірненської сільської ради Новомиколаївського району Запорізької області Щотка Олена Станіславівна Голосувала за питання про затвердження проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки розміром 2 га у власність своїй невістці

Штраф 3,4 тис. грн

Депутат Вячеславської сільської ради Приморського району Балабанов Анатолій Маврикович Проголосував за надання собі дозволу на виготовлення технічної документації зі встановленням (відновленням) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Штраф 3,5 тис. грн.

Депутат Новоіванківської сільської ради Новомиколаївського району Стрипа Наталія Петрівна Голосувала за надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,54 га у власність своєму сину.

Штраф 3,4 тис. грн

Депутат Підгірненської сільської ради Новомиколаївського району Коробко Володимир Іванович Голосував за затвердження проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва, передачі її у власність собі.

Штраф 3,4 тис. грн.

Заступник начальника Бердянської філії Державного підприємства “Адміністрація морських портів України” з фінансів та економіки Литкін Олександр Григорович У якості в.о. начальника філії підписав наказ про скасування догани щодо себе.

Штраф 3,4 тис. грн, апеляція залишила в силі.

Депутат Зеленівської сільської ради Новомиколаївського району Маротчак Лариса Володимирівна Голосувала за затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,58 га своєму чоловікові.

Штраф 3,4 тис. грн.

Депутат Бурчацької сільської ради Михайлівського району Мороз Володимир Павлович Голосував за затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення та (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) розміром 0,23 га собі

Штраф 3,4 тис. грн

Депутата Кам’янсько-Дніпровської міської ради Садовий Олександр Григорович Голосував за питання щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки донці

Штраф 3,4 тис. грн, апеляція скасувала та повернула поліції на доопрацювання, оскільки вони склали один протокол на два правопорушення (його судили за двома частинами статті – неповідомлення про конфлікт інтересів та вчинення дій при ньому).

Депутат Інзівської сільської ради Приморського району Дмітрієва Людмила Миколаївна Голосувала за продовження договору оренди з собою як підприємцем, на приміщення будівлі аптеки загальною площею 108,8 кв. м., строком на 2 роки 11 місяців

Штраф 3,4 тис. грн

Депутат Інзівської сільської ради Приморського району Григор’єв Андрій Іванович Голосував за передачу собі в оренду комунального майна об`єкту водопостачання строком 2 роки та 11 місяців

Штраф 3, 5 тис. грн.

Депутат Дівнинської сільської ради Приазовського району Сивун Людмила Петрівна Проголосувала за надання основної та додаткової відпустки голові сільської ради (своєму чоловіку) та умови оплати праці працівників апарату сільської ради. Внаслідок голосування цих рішень голова отримав 5680 грн.

Штраф 3,4 тис. грн

Депутат Новояковлівської сільської ради Оріхівського району

 

 

Чубейке Віктор Миколайович Проголосував за надання свої донці земельної ділянки у власність плошею 0,15 га

Штраф 3,4 тис. грн, апеляція скасувала та повернула поліції на доопрацювання, оскільки вони склали один протокол на два правопорушення (його судили за двома частинами статті – неповідомлення про конфлікт інтересів та вчинення дій при ньому).

Депутат Дружелюбівської сільської ради Вільнянського району Спаський Олег Володимирович

 

Проголосував за надання собі згоди на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність площею 2 га

Штраф 3,4 тис. грн

Начальник Управління агропромислового розвитку Чернігівської райдержадміністрації

 

 

Попюк Василь Михайлович Самостійно встановлював собі премію та отримав 4 тис. грн

Штраф 5,1 тис. грн, апеляція скасувала та обмежилася усним зауваження через малозначність правопорушення – суспільно шкідливих наслідків від його дій не настало, ступінь конфлікту інтересів незначна, також враховувався і розмір виплат.

Начальником Управління фінансів Чернігівської райдержадміністрації

 

 

Хлепітько Тетяна Юріївна Самостійно встановлювала собі премію та отримала 1,1 тис. грн

Штраф 5,1 тис. грн, апеляція скасувала та обмежилась усним зауваженням через незначний розмір виплат, усне узгодження їх розміру із Головою райдержадміністрації, скоєні правопорушення не потягли за собою настання тяжких наслідків.

Начальник Василівського експлуатаційного цеху водопостачання та водовідведення КП “Облводоканал” Бохан Юрій Миколайович Преміював на 1 тис. грн близьку особу – бухгалтера з реалізації послуг підприємствам, з якою ведуть спільне господарство, виховують спільну дитину.

Штраф 3,4 тис грн

Заступник начальника Управління соціального захисту населення Чернігівської райдержадміністрації

 

Беспала Валентина Миколаївна Встановила собі процент премії у розмірі 100 %о від посадового окладу та особисто видала наказ про преміювання себе та інших працівників управління.

Штраф 3,4 тис. грн, апеляція скасувала та повернула поліції на доопрацювання, оскільки вони склали один протокол на два правопорушення (його судили за двома частинами статті – неповідомлення про конфлікт інтересів та вчинення дій при ньому).

Голова Щасливської сільської ради Оріхівського району Северин Галина Олександрівна Проголосувала про виплату собі  у липні 2016 року премії у розмірі 50 % від посадового окладу.

Штраф 3,4 тис. грн

Голова Новояківлевської сільської ради Оріхівського району Нікітенко Олена Володимирівна Голосувала за встановлення собі надбавок та преміювання.

Штраф 3,4 тис. грн.

Директор КП “Куйбишевська районна друкарня” Ляшенко Сергій Ігорович Уклав цивільно-правові угоди, щодо обслуговування, налагодження, поточних та планово-попереджувальних ремонтів друкарського та брошурувально палітурного обладнання з своїм батьком

Штраф 3,4 тис. грн

Головний лікар КУ “Запорізька обласна клінічна лікарня”

 

 

Шишка Ігор Васильович Надав згоду на передачу в суборенду нежитлових приміщень загальною площею 59 кв. м. та 37,4 кв. м. ТОВ “ЛЕТО” та ТОВ “Скіф-Фарм”, засновником яких є його тесть.

Штраф 5,1 тис. грн, апеляція скасувала через закінчення строку притягнення до відповідальності.

Директор КП “Башук” Веселівської селищної ради Овраменко Микола Іванович З серпня по жовтень 2016 року підписав  із собою як підприємцем 9 договорів на будівництво тротуарної доріжки по вул. Продольній в смт. Веселе та отримав 400 тис. грн

Штраф 3,4 тис. грн.

Начальник відділу культури і туризму Чернігівської райдержадміністрації Лехман Ігор Володимирович Преміював у розмірі 40 % від посадового свою дружину – бібліографа Чернігівської районної бібліотеки для дітей

Штраф 5,1 тис. грн.

Депутат Приазовської селищної ради Мінченко Євген Олександрович Проголосував за рішення про надання дозволу на укладання собі тимчасового договору оренди на земельну ділянку площею 2,7627 га

Штраф (1,2,3) 3,4 тис. грн.

 

 

Винні в порушенні конфлікту інтересів, але провадження закрили

Посада порушника Ім’я Покарання
Директор КП “Розвиток курортної зони” Якимівського району, селищний голова Жеребець Олександр Анатолійович Уклав зі своєю дружиною договір на озеленення території сумою 17 тис. грн. Визнали винним, але провадження закрили за строками давності.
Заступник головного лікаря з медичної роботи КУ “Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги м. Запоріжжя Попович Андрій Олександрович У якості в.о. головного лікаря видав наказ про преміювання себе та працівників у сумі на кожного по 687 грн.

Визнали винним, але внаслідок малозначності вчиненого правопорушення провадження закрили та оголосили усне зауваження. (премія була мала та він повернув її ще до складення протоколу).

Депутат Оріхівської міської ради Романенко Ольга Арсеніївна Голосувала за питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення собі земельної ділянки розміром 0,1 га.

Визнали винною, але провадження закрили через закінчення строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Депутат Новояковлівської сільської ради Оріхівського району Богданов Дмитро Миколайович Проголосував за питання щодо відведення земельної ділянки собі для укладення договору подальшої оренди.

Визнали винуватим, але провадження закрили через закінчення строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Заступник начальника структурного підрозділу “Запорізька дистанція захисних лісонасаджень” регіональної філії “Придніпровська залізниця”

 

 

Колісов Віктор Вікторович Підготував та надавав начальнику підрозділу подання про зняття раніше накладеного дисциплінарного стягнення у вигляді догани зі свого тестя. Догану зняли.

Спочатку йому призначили штраф 3,4 тис. грн, потім це рішення апеляція скасувала і відправила на доопрацювання поліції, оскільки вони в одному протоколі вказали два правопорушення.

За новим розглядом посадовця визнали винним, але закрили провадження через закінчення термінів притягнення до адміністративної відповідальності.

 

Провадження закрили

Посада порушника Ім’я Порушення
Директор КП “Абрис” Токмацької міської ради Шкаруба Олена Петрівна Неодноразово преміювала свого зятя – інженера-виробника. Її спочатку оштрафували на 2,5 тис. грн, а потім справу закрили через закінчення строків накладення адміністративного стягнення.
Директор навчального закладу “Мелітопольський будівельний центр професійно-технічної освіти” Єременко В’ячеслав Миколайович Голосував за підтвердження відповідності дружини займаній посаді, присвоєння їй кваліфікаційної категорії “спеціаліст 1 категорії” та видав наказ відповідний наказ. Також преміював її на загальну суму 22 тис. грн.

Провадження закрили у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, оскільки рішення приймав колегіальний орган.

Заступник голови комісії з ліквідації Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Запорізькій області Заруба Оксана Генріївна Надала собі відпустку та виплатив грошову допомогу. Провадження закрили у зв’язку з відсутністю правопорушення, оскільки голова комісії знаходився на лікарняному, і вона перейняла його повноваження.
Перший заступник генерального директора-директор з виробництва та експлуатації КП “Водоканал” Запорізької міської ради Басанський Сергій Володимирович Підписав довідки про виконання показників, за якими гендиректор преміював, і його дружину – на 2,3 тис. грн.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки вказані довідки відображали реальні показники, а наказ щодо преміювання видає не заступник, а саме гендиректор.

Секретар та депутат Радивонівської сільської ради Якимівського району Позднякова Тетяна Вікторівна Голосувала за преміювання себе в розмірі до 100% від місячної заробітної плати.

Провадження закрили у зв’язку із малозначністю скоєних правопорушень та обмежились усним зауваженням.

Директор Комунального закладу “Запорізька спеціальна загальноосвітня школа – інтернат “Орієнтир” Тихомирова Ганна Володимирівна Прийняла рішення про успішне проходження своїм сином педагогом атестації та визнання його таким, що відповідає займаній посаді, присвоєння кваліфікаційної категорії “спеціаліст”.

Провадження закрили у зв’язку з відсутністю правопорушення, оскільки рішення приймав колегіальний орган.

Міський голова Енергодару Музика Павло Олексійович Проголосував за рішення про умови оплати праці міського голови.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки рішення приймав колегіальний орган, а голос голови не був вирішальним.

Голова та депутат Розівської районної ради Новобранов Володимир Борисович Проголосував за встановлення надбавки голові Розівської районної ради.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки рішення приймав колегіальний орган, а голос цього депутата не був вирішальним.

Депутат Розівської районної ради Новобранов Володимир Володимирович Проголосував за преміювання голови Розівської районної ради, свого батька.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки рішення приймав колегіальний орган, а голос цього депутата не був вирішальним.

Депутат Калинівської сільської ради Веселівського району Коваль Надія Миколаївна Голосувала за затвердження розпорядження голови про преміювання працівників сільради, у тому числі і її як землевпорядника.

Провадження закрили (1,2) через закінчення строків накладення адміністративного стягнення

Директор КУ “Таврійський будинок інвалідів” Запорізької облради Видав наказ виплату персональних надбавок у розмірі 3832 грн своїй дружині на посаді сестрі-господарці.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки відповідно до закону “Про запобігання корупції” особи з такими посадами та які працюють сільських населених пунктах не зобов’язані повідомляти керівництво (облраду та департамент) відповідного органу про працюючих у цьому органі близьких їм осіб.

Секретар Сонячної сільської ради Запорізького району Марковська Ірина Олександрівна Не повідомила про конфлікт інтересів при розгляді питання щодо підвищення посадового окладу на 25%, зокрема, і собі. Сама за нього не голосувала.

Провадження закрили через відсутність правопорушення (1,2), оскільки рішення приймав колегіальний орган. До того ж затверджене сесією рішення виконавчого комітету ґрунтувалось на рішенні Кабінету Міністрів України, тобто фактично було реалізовано раніше.

Секретар Матвіївської сільської ради Веселівського району Черних Тетяна Валентинівна Як депутат проголосувала за своє призначення секретарем.

Визнала свою вину, але справу закрили через відсутність правопорушення, оскільки право бути обраним до складу виконавчого органу є реалізацією представницьких повноважень депутата, а не здійсненням його приватного інтересу.

Депутат Сонячної сільської ради Запорізького району Яйлоянц Сергій Володимирович Голосував за присвоєння звання “Почесний громадянин Сонячно сільради” (із виплатою надалі 1 тис. грн)

Провадження закрили через відсутність правопорушення (1,2), оскільки рішення приймав колегіальний орган.

Секретар Гуляйпільської міської ради Рябко Тетяна Петрівна Голосувала за питання про умови оплати праці для неї.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки питання оплати праці належить до трудових правовідносин, а отже не відноситься до сфери приватного інтересу. Депутат місцевої ради користується правом ухвального голосу з усіх питань, що розглядаються на засіданнях ради та її органів, до складу яких він входить. Відтак, отримання надбавки до посадового окладу та премії не залежало від її безпосереднього прийняття рішення щодо себе.

Начальник Державної установи “Оріхівська виправна колонія (№88)” Чорний Віталій Іванович Преміював дружину у розмірі 300 %.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки рішенням про преміювання приймає постійно діюча балансова комісія, яке затверджується наказом начальника установи.

Депутат Дніпрорудненської міської ради Василівського району Зотов Сергій Володимирович Проголосував за питання щодо передачі в приватну власність комунальної квартири, що займає разом з членами сім’ї на умовах найму.

Провадження закрили (1,2) через відсутність правопорушення, оскільки  на сесії не доповідалося, не обговорювалося, зокрема, не повідомлялося про осіб, стосовно яких приймалося дане рішення, а було проголосовано у “пакеті” з іншими питаннями.

Один із свідків підтвердив, що депутат надав заяву 19.12.2016 року, а засідання депутатської комісії з питань приватизації відбулося раніше 15.12.2016 року, тому вона з власної ініціативи, без обговорення заяви  на засіданні депутатської комісії, включила його до проекту рішень, які розглядались на даній сесії.

У справі не повідомлялось яку посаду займала особа.

На сайті департаменту охорони здоров’я Запорізької обладміністрації особа з таким ПІБ значиться завідувачем онкоморфологічного відділення КУ “Запорізьке обласне патологоанатомічне бюро” ЗОР

Шатовський Юрій Олександрович Деталей правопорушення не вказується.

Провадження закрили через закінчення термінів притягнення до адміністративної відповідальності.

Міський голова Оріхова Герасименко Сергій Михайлович Погодив контракт своїй дружині на зайняття посади завідуючої Оріхівським комунальним дошкільним навчальним закладом “Червона шапочка”.

Провадження закрили через відсутність правопорушення. Хоч заклад зареєстрований за міськрадою, контракт дружина укладала з відділом освіти районної ради і питання про її призначення є виключною компетенцією цього відділу. Будь-яких звернень до міськради про погодження контрактів або наказів про призначення на посаду дружини від цього відділу не надходило.

Секретар Преображенської сільської ради Оріхівського району Осіпова Наталія Іванівна Як депутат не відмовилася від участі у голосуванні за призначення себе на посаду секретаря.

Провадження закрили через відсутність правопорушення.

Під час голосування вона виконувала свої представницькі, тобто публічні, функції як депутат сільської ради. Депутат має право ухвального голосу з усіх питань, які розглядаються на сесіях ради, а також на засіданнях постійної та інших комісій ради, до складу яких його обрано.

Обрання на посаду секретаря сільської ради не є особистим привілеєм особи, яка виконує представницькі функції в громаді, а покладає на особу публічні обов’язки, визначені законом.

Заступник голови Запорізької районної ради Бурма Сергій Ігорович Як депутат голосував за призначення себе на посаду заступника голови ради.

Провадження закрили через відчутність правопорушення, оскільки прокурор не довів, що неповідомлення депутатом у встановленому законом порядку про наявність реального конфлікту інтересів вчинене ним умисно, коли він усвідомлював протиправний характер своєї дії чи бездіяльності, передбачав її шкідливі наслідки і бажав їх або свідомо допускав настання цих наслідків.

Депутат Дніпрорудненської міської ради Бурбело Олена Володимирівна Проголосував за питання про надання згоди на списання безнадійної дебіторської заборгованості з себе як підприємця перед КП “Дніпрорудненські теплові мережі”

Провадження закрили (1,2) через відсутність правопорушення, оскільки депутату не було достовірно відомо про те, що вирішувалося питання щодо списання дебіторської заборгованості перед КП “Дніпрорудненські теплові мережі”, у тому числі, стосовно неї.

Питання не доповідалося, не обговорювалося, зокрема, не повідомлялося про осіб стосовно яких приймалося дане рішення, а було проголосовано у “пакеті” з іншими питаннями.

Голова Токмацької районної державної адміністрації Джіоєв Гурам Данієлович Підписав розпорядження щодо передачі ТОВ “ДОТ Сонячний” своєї дружини в оренду терміном на 49 років орієнтовною площею 5,0 га.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки дружина вийшла із складу засновників, а відповідні зміни до реєстру щодо власників мав вносити новий керівник.

Заступник голови Запорізької обласної ради Марченко Владислав Петрович Як депутат голосував про встановлення собі як заступнику максимального розміру премії – 60 відсотків посадового окладу.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки рішення приймалось колегіальним органом, голос цього депутата не був вирішальним.

Голова Веселівської районної ради Цвіліховський Олександр Леонідович Не повідомив сесію про конфлікт інтересів та голосував за встановлення собі надбавки у розмірі до 50 % відсотків посадового окладу.

Провадження закрили через відсутність адмінправопорушення. Голова повідомив профільну комісію про конфлікт інтересів та за це питання не голосував (при визначенні кількості голосів допустили помилку).

Перший заступник голови Запорізької обласної ради Семенков Єгор Олександрович Як депутат проголосував за встановлення собі максимального розміру премії -60 відсотків посадового окладу.

Провадження закрили через відсутність адміністративного правопорушення. Рішення приймалось колегіальним органом, голос депутата не був вирішальним при прийнятті рішення.

Директор КП “Спеціалізована ритуальна служба Мелітопольської районної ради Запорізької області” Курочкін Владислав Юрійович Уклав з тещею два договори: перший – щодо права представляти інтереси КП (оформляти документацію, проводити розрахунки та ін.) та надавати ритуальні послуги, другий договір стосувався фрайчайзинга – директор безпосередньо здійснював нагляд за якістю наданих ритуальних послуг його тещею.

Провадження закрили (1,2,3) через відсутність складу адмінправопорушення, оскільки суд не встановив, що директор створив умови за яких було надано переважне право на укладання договору з тещею чи що від отримав вигоду або створювались перешкоди іншим ФОП на укладання подібних договорів.

Тобто, не було встановлено наявності реального конфлікту інтересів або реальної заінтересованості у власному збагаченні з боку директора чи збагаченні інших осіб.

Депутат Михайло-Лукашівської сільської Ради Вільнянського району Валько Ольга Романівна Голосувала за призначення себе директором ДНЗ “Берізка” Михайло-Лукашівської сільської Ради.

Провадження закрили через відсутність адміністративного правопорушення.

У протоколі відсутні дані про те, яку саме вигоду отримала депутат чи могла отримати внаслідок призначення на посаду. Призначення на посаду накладає, перш за все, ряд певних обов’язків та функцій, а не отримання певних вигід чи привілеїв.

Сесія сільської ради не є безпосереднім керівником депутата і взагалі не є органом влади, а є формою організації роботи цієї ради.

Голова Мелітопольської районної ради Мордик Олександр Миколайович

 

Не вказав про конфлікт інтересів при голосуванні питання про оплату праці собі.

Провадження закрили через відсутність адміністративного правопорушення.

Голос голови не мав визначального значення, оскільки за рішення проголосували всі депутати. Отже неголосування головою жодним чином не вплинуло би на результати.

Отримання заробітної плати є не приватним інтересом, а конституційним правом на працю.

Депутат Дружелюбівської сільської ради Вовнянко Юрій Андрійович Голосував за питання про призначення себе директором КП “Спеціалізована ритуальна служба “Пам’ять”

Провадження закрили через відсутність адміністративного правопорушення.

Прокурор не вказав яку саме вигоду депутат отримав чи міг отримати внаслідок призначення на посаду директора комунального підприємства.

Призначення на посаду директора комунального підприємства накладає на особу, перш за все, ряд певних обов’язків та функцій, а не отримання певних вигід чи привілеїв.

Голова Барвінівської сільської ради Новомиколаївського району Галушка Станіслав Олександрович Проголосував за встановлення та виділення собі щомісячної премії.

Провадження закрили через відсутність правопорушення.

Питання оплати праці належить до трудових правовідносин, а отже не відноситься до сфери приватного інтересу працівника. Відсутність приватного інтересу, в свою чергу, виключає наявність реального конфлікту інтересів у особи, а відтак і склад адміністративних правопорушень.

Депутат Семененківської сільської Ради Вільнянського району Калюжна Любов Михайлівна Голосувала за питання про щодо приведення права власності на земельну ділянку своєму чоловікові.

Провадження закрили через відсутність адміністративного правопорушення.

Сесія сільської ради відносно депутата не є безпосереднім керівником і взагалі не є органом влади, а є формою організації роботи цієї ради.

Закон України “Про запобігання корупції” розрізняє такі поняття, як “дія” та “участь у прийнятті рішення” у даному випадку мова йде саме про участь у прийнятті рішення, а не про вчинення дій; обмеження, встановлені п.3 ч.1 ст.28 Закону України “Про запобігання корупції”, у такому випадку не можуть бути застосовані.

Редактор комунального підприємства “Редакція газети “Рідний край” (Більмацький район) Причиненко Костянтин Володимирович Підписав накази про преміювання своєї доньки, яка працює завідуючою відділом листів і масової роботи.

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки редактор не мав суперечності між приватним інтересом та повноваженнями на посаді редактора, оскільки не видавав окремих наказів стосовно преміювання своєї доньки, преміювання стосувалось всіх без виключення працівників редакції, було здійснено в однакових розмірах, прізвище донькт в наказах про преміювання не згадується, накази в тій частині, що стосується преміювання взагалі не містять жодних прізвищ чи посад.

Заступник голови Мелітопольської районної ради Ім’я не вказується Як депутат проголосувала за питання про оплату своєї праці

Провадження закрили через відсутність правопорушення, оскільки рішення приймалося колегіальним органом.

На той час вказаний депутат ще не набув статусу та повноважень заступника голови районної ради.

Сільський голова Петро – Михайлівської селищної ради Тищенко Світлана Миколаївна Підписала розпорядження про преміювання свого чоловіка – директора селищного будинку культури на 1 тис. грн

Провадження закрили через відсутність адміністративного правопорушення, оскільки зазначене розпорядження здійснено на виконання рекомендацій начальника відділу культури і туризму Вільнянської районної держаної адміністрації. Його дія стосувалася відносно усіх працівників закладу культури (ще й технічного працівника).

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст публікації відповідальність несе ГО “Медіавізія”. Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.

ПОДІЛИТИСЯ В СОЦ. МЕРЕЖАХ

НАШІ ГРОШІ Друкувати Друкувати

НАШІ ГРОШІ

28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
25.03.2024
24.03.2024
22.03.2024
21.03.2024
20.03.2024
19.03.2024
18.03.2024