- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Поліція розслідує як Брилю погрожували вбивством через Facebook

Опублікував Editor 01.03.2018 @ 15:38 в Новини | No Comments

Головне управління Національної поліції у Запорізькій області розслідує справу щодо погрози вбивством голові Запорізької обласної державної адміністрації Костянтину Брилю через соцмережу. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 22 лютого.

Згідно з матеріалами справи, голові Запорізької ОДА Костянтину Брилю у листопаді 2016 року через соціальну мережу “Facebook” почали приходити повідомлення, які за своїм змістом несли погрози вбивством йому та його сім’ї. Вони приходили від невідомої особи під ніком “Устим Кармелюк”.

В ході листування невідомий вказав Брилю, що останній обікрав його та заволодів майном. При цьому розповів про конкретне майно, з огляду на що  Бриль здогадався з ким саме розмовляє. Так, батько голови ОДА в ході судового спору з ПАТ КБ “Златобанк”, в якості погашення боргу банка, відсудив майно, яке було забране у іншого боржника банку. Начебто, саме ця особа і погрожувала Брилю. Більше того, коли ПАТ КБ “Златобанк” забирав майно цієї особи, то остання вчинила стрілянину та поранила одного з працівників поліції і нині перебуває у державному розшуку.

З огляду на це, слідчі у грудні 2016 року відкрили кримінальне провадження №22016000000000452. У ході розслідування стало відомо, що у Шевченківському управлінні поліції м. Києва перебувають матеріали кримінального провадження від 2012 року за підозрою цієї невказаної особи у вчинені кримінальних правопорушень за ст. 366 та ст. 358 кримінального кодексу (службове підроблення та підроблення документів).

Також встановлено, що ТОВ “Українське бюро кредитних історій” накопичує та зберігає інформацію про позичальників від банків, страхових компаній, лізингових компаній, кредитних спілок та інших фінансових установ, а також послуги, пов’язані з обробкою цієї інформації.

Тож, слідчі через рік після відкриття провадження звернулися до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до інформації про всі кредитні зобов’язання цієї невказаної особи з 2012 року до теперішнього часу, яка зберігається в ТОВ “Українське бюро кредитних історій”. Суд це клопотання задовольнив.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2018/03/01/politsiya-rozsliduje-yak-brylyu-pohrozhuvaly-vbyvstvom-cherez-facebook/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72360391

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.