- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Поліція підозрює екс-замначальника Департаменту охорони здоров’я міськради в причетності до збуту наркотиків через медцентр

Опублікував Editor 19.04.2018 @ 15:42 в Новини | No Comments

Головне управління Національної поліції у Запорізькій області підозрює співробітників запорізького обласного наркодиспансеру та запорізької філії ТОВ “Пульсар Трейд” у незаконному збуті наркотиків. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 5 квітня.

У матеріалах справи вказувалося, що фактично діючі та колишні співробітники Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру спільно з директором запорізької філії ТОВ “Пульсар Трейд” спрямовують наркозалежних осіб до вказаної приватної установи, де співробітники реалізують наркозалежним особам наркотичний лікарський засіб “Метадон” та “Бупрен ІС” по оформленим з порушенням діючого законодавства та підробним медичним документам.

Окрім цього, допитані свідки пояснили, що працівники вказаної філії за гроші, без передбаченого законом рецепту лікаря, збувають наркотичні засоби під виглядом медичного препарату “Детокс”.

З огляду на це, слідчі наприкінці 2017 року відкрили кримінальне провадження №12017080000000343.

У рамках розслідування силовики провели обшук у запорізькій філії “Пульсар Трейд” і вилучили “Метадон” та “Бупрен ІС”, установчі документи, медичну та бухгалтерську документацію, що підтверджували факти реалізації наркотичних засобів.

Під час вивчення цієї документації слідчі встановили, що співробітниками запорізької філії “Пульсар Трейд” є невказані: заступник директора з медичної частини, який фактично працює на посаді заступника начальника Департаменту з охорони здоров’я Запорізької міської ради; лікар-психіатр, який фактично працює на посаді завідуючого диспансерно-поліклінічного відділення Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру; лікар-нарколог, який фактично працює на посаді лікаря-нарколога Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру; старша медсестра та ще одна медсестра – обидві колишні співробітниці Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру.

Під час обшуку були присутні невказані заступник начальника одного з відділів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області і виконуючий обов’язки головного лікаря Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру, які підтвердили вищевказані порушення.

Тож, слідчі звернулися до суду із клопотанням про призначення позапланової перевірки запорізької філії ТОВ “Пульсар-Трейд” з питань дотримання вимог законодавства, також просили доручити проведення цієї перевірки спеціалістам Міністерства охорони здоров’я. Суд це клопотання задовольнив.

Окрім цього, слідчі отримували [2] доступ до документів щодо працевлаштування заступника начальника Департаменту з охорони здоров’я Запорізької міськради (варто зазначити, що слідчі в цій ухвалі вказували саме на те, що він перебував на посаді). Також вказувалося [3], що по вул. Тургенєва, б. 8 знаходиться реабілітаційний центр “Clean Life”, в якому наркозалежним особам за гроші збувають наркотичний засіб “Метадон”, при цьому надають квитанцію про сплату, де зазначається препарат під назвою “Детокс”, який не є наркотичним засобом. На вказаній квитанції зазначено назву підприємства, яке видає квитанцію – ТОВ “Пульсар-Трейд”, медичний центр м. Запоріжжя, вул. Амосова, 68. Один із свідків надав [4] копію укладеного з центром договору, відповідно до якого, запорізька філія ТОВ “Пульсар-Трейд” зобов’язується надати йому медичну допомогу та вилікувати його від наркоманії. Також слідчі задокументували [5] факт збуту небезпечної наркотичної речовини “Метадон” та інших речовин. Окремо вказувалося [6] про збут наркотичних засобів і на території Київської області.

Білоцерківське ТОВ “Пульсар-Трейд” належить Євгену Городілову, Андрію Кукуленку, Ігорю Лиховиду та Сергію Яценку. Андрій Кукуленко [7] та Сергій Яценко [8] у 2017 році були кандидатами на посаду оперуповноваженого Васильківського відділення поліції (Київська область). Дружина Андрія Кукуленка, Яна, працює [9] головним спеціалістом у Міністерстві культури України.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2018/04/19/politsiya-pidozryuje-eks-zamnachalnyka-departamentu-ohorony-zdorovya-miskrady-v-prychetnosti-do-zbutu-narkotykiv-cherez-medtsentr/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73211683

[2] отримували: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73211671

[3] вказувалося: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72905121

[4] надав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72512419

[5] задокументували: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73026725

[6] вказувалося: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72263932

[7] Андрій Кукуленко: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_b7ea36fe-8b11-4460-b116-36a6fd852e75

[8] Сергій Яценко: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_7404569b-a967-4b53-9ab2-a9f1acefba93

[9] працює: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_16a76d5b-9b6d-4dc2-8043-d185138acbe6

[10] Регіонал з облради отримав підряд на 11 мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/28/rehional-z-oblrady-otrymav-pidryad-na-11-miljoniv/

[11] “ЗТМК” Фірташа купив ільменіту на 54 мільйони у “прокладки” Фірташа : http://zp.nashigroshi.org/2016/02/22/ztmk-firtasha-kupyv-ilmenitu-na-54-miljony-u-prokladky-firtasha/

[12] В лікарні кілька років поставляли кисень незрозумілого походження і якості (додано) : http://zp.nashigroshi.org/2016/03/10/v-likarni-kilka-rokiv-postavlyaly-kysen-nezrozumiloho-pohodzhennya-i-yakosti/

[13] Доньці Чухрай традиційно віддадуть харчування в рідній для мами гімназії : http://zp.nashigroshi.org/2016/03/30/dontsi-chuhraj-tradytsijno-viddadut-harchuvannya-v-ridnij-dlya-mamy-himnaziji/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.