- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд завернув обвинувальний акт щодо зловживань директором “Умвельта” та незаконному використанні сміттєзвалища

Опублікував Editor 26.04.2018 @ 14:25 в Новини | No Comments

Шевченківський районний суд ухвалою [1] від 10 квітня повернув Запорізькій місцевій прокуратурі №1 обвинувальний акт стосовно зловживання повноваженнями генеральним директором ТОВ “Умвельт-Запоріжжя” Ігорем Бурчаком при незаконному використанні фірмою земель комунального підприємства у своїй діяльності.

Згідно з матеріалами справи, генеральний директор ТОВ “Умвельт-Запоріжжя” Ігор Бурчак з листопада 2016 року по березень 2017 року спільно з невказаною особою, достовірно знаючи про відсутність у фірми законних підстав на використання земельних ділянок, використовував їх для діяльності у сфері збирання відходів. Йшлося про ділянки площею 47,07 га (призначення – розташування полігону побутових відходів) по вул. Базова, 10 в та ділянку площею 3,3 га (призначення – розташування виробничої бази та стоянки сміттєвозів) по вул. Іванова, 99.

Оскільки ж ці ділянки на праві постійного користування належали запорізькому комунальному автотранспортному підприємству 082801 “Комунсантрансекологія”, Ігор Бурчак своїми діями завдав йому матеріальної шкоди у розмірі 343 тис. грн.

З огляду на це, слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 364-1 кримінального кодексу (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та згодом прокуратура звернулася до суду із відповідним обвинувальним актом стосовно Ігоря Бурчака.

Однак, суд цей документ повернув співробітниці Запорізької місцевої прокуратури №1 Яні Якушевій [2]. Вказувалося, що обвинувальний акт неконкретний, не містить усіх необхідних відомостей та обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: у чому полягають корисливий мотив, шкода, неправомірна вигода та які особи її одержали.

Варто додати, що поліція також розслідує [3] справу за фактом розтрати службовими особами Запорізької міськради майна “Комунсантрансекологія”. Вказувалося, що міськрада впродовж 2007-2010 рр. прийняла низку рішень за якими надала згоду запорізькому комунальному автотранспортному підприємству 082801 “Комунсантрансекологія” створити з ТОВ “Ольф ЛТД” та “Ремондіс Інтернаціональ ГмбХ” спільне підприємство з іноземними інвестиціями. Також вона дозволила передати до статуту вже новоствореного ТОВ “Ремондіс Запоріжжя” майно комунального підприємства: 9 будівель по вул. Базова, 10 в; 3 будівлі по вул. Зачиняєва, 123; 18 будівель по вул. Іванова, 99. Згодом міськрада надала й згоду щодо оформлення права власності на це майно.

Таким чином, під час створення спільного товариства міськрада незаконно передала у його власність цілісний майновий комплекс, який належав територіальній громаді.

ТОВ “Ремондіс Запоріжжя” (потім “Умвельт-Запоріжжя”) належало правонаступнику “Ремондіс” – ТОВ “Умвельт Україна” (статутний внесок 31 млн грн), та вказаній Комунтрасекології  (ст. внес. 24 млн грн).

Нещодавно структура власності змінилася і частку “Умвельт Україна” отримало ТОВ “Вельтум Україна”. Кінцевими бенефіціарами вже перейменованої “Умвельт-Запоріжжя” на “Вельтум-Запоріжжя” вказуються Андрій Шерстньов та Андрій Брудний. Керівником і підписантом залишився Ігор Бурчак.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2018/04/26/sud-zavernuv-obvynuvalnyj-akt-schodo-zlovzhyvan-dyrektorom-umvelta-ta-nezakonnomu-vykorystanni-smittjezvalyscha/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://reyestr.court.gov.ua/review/73327446

[2] Яні Якушевій: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_24e92b7c-c3ea-400e-b671-33a1a3ae21ea

[3] розслідує: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72919763

[4] Фіктивний директор виграв тендер та вкрав з нього майже 100 тисяч : http://zp.nashigroshi.org/2014/03/27/fiktyvnyj-dyrektor-vyhrav-tender-ta-vkrav-z-noho-majzhe-100-tysyach/

[5] На освітлення Запоріжжя відписали 13 мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2014/04/15/na-osvitlennya-zaporizhzhya-vidpysaly-13-miljoniv/

[6] Суд вже вшосте поновлює закрите військовими прокурорами провадження щодо фіктивних відряджень полковників СБУ в АТО : http://zp.nashigroshi.org/2019/10/29/sud-vzhe-vshoste-ponovliuie-zakryte-viys-kovymy-prokuroramy-provadzhennia-shchodo-fiktyvnykh-vidriadzhen-polkovnykiv-sbu-v-ato/

[7] Улюбленця освітян звільнили від криміналу за брехню при отриманні будівельної ліцензії : http://zp.nashigroshi.org/2019/11/19/uliublentsia-osvitian-zvil-nyly-vid-kryminalu-za-brekhniu-pry-otrymanni-budivel-noi-litsenzii/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.