- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

За чотири роки вартість капремонту мосту на трасі збільшилась у 4 рази

Опублікував Editor 20.08.2018 @ 19:15 в Новини | No Comments

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області за результатами тендеру 4 липня уклала угоду з ТОВ “Підприємство “Маст-Буд” на капітальний ремонт дороги вартістю 51,44 млн грн. Інформація про це міститься у системі електронних закупівель “Прозоро” [1].

Відтак, фірма до квітня 2019 року відремонтує міст через р. Суха Балка на ділянці дороги М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта (в районі Василівки). До переліку робіт входить влаштування об’їзної дороги [2] та демонтаж існуючих конструкцій мосту; влаштування фундаментів капітальних опор, капітальних опор та ригелів, залізобетонних балок прогонової будови, плити проїзної частини та сполучення її з підходами, дорожнього одягу, перильного та бар’єрного огородження та очисних споруд.

Субпідрядником на 18% об’єму робіт  “Маст-Буд” залучить ТОВ “Ремшляхбуд”, яке в рівній мірі належить депутату [3] Запорізької облради від “Опозиційного блоку” Олександру Кіркову та Анатолію Писанко, колишнього керівника низки [4] дорожніх державних підприємств.

На тендері єдиним конкурентом ТОВ “Підприємство “Маст-Буд” було ДП “Запорізький облавтодор” ВАТ “ДАК “Автомобільні Дороги України”, пропозиція якого була на 15 гривень дорожчою. Впродовж аукціону жоден з учасників не знижував вартості своїх пропозицій.

ТОВ “Підприємство “Маст-Буд” вперше отримало [5] підряд на проведення ремонту цього об’єкту вартістю 11,86 млн грн у 2013 році. Роботи мали бути виконані у 2014 році. Станом на лютий 2014 року було виконано [6] влаштування об’їзної дороги. Повідомлялося, що враховуючи стратегічне значення автодороги, роботи мали завершити до початку курортного сезону. З того часу про капітальний ремонт мосту не згадувалося, а дію самого договору кілька разів продовжували аж до кінця 2016 року.

За повідомленням [7] облдержадміністрації, перед початком цьогорічної реконструкції зняли старе покриття асфальту на об’їзній дорозі, влаштували основу з щебню та оновили асфальт.

Незмінним власником “Підприємства “Маст-буд” є Михайло Беккер. Раніше фірму звинувачували [8] в неякісному встановленні опор при будівництві мосту через Дніпро в Запоріжжі. Зокрема, спеціалізована атестована лабораторія встановила, що у будівництві опори використано бетон неналежної марки та класності, а міцність бетону не відповідає встановленим держстандартам.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2018/08/20/za-chotyry-roky-vartist-kapremontu-mostu-na-trasi-zbilshylas-u-4-razy/

URLs in this post:

[1] “Прозоро”: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-05-23-000740-b

[2] об’їзної дороги: http://www.zoda.gov.ua/news/42046/mostoviy-perehid--cherez-r.-suha-balka-dochekavsya-kapitalnogo-remontu.html

[3] депутату: http://www.rada.zp.ua/content/kirkov-oleksandr-fedorovych

[4] керівника низки: http://www.dorogy.com.ua/ukrarchive/item/2014/year2009n5.html?field=field10

[5] отримало: https://tender.me.gov.ua/EDZFrontOffice/menu/uk/purchaseResultSearch/announce_detail?id=EDZri3MqGA

[6] виконано: http://www.zoda.gov.ua/news/22715/kapitalniy-remont-mosta-cherez-r.suha-balka-planujetsya-zavershiti-do-pochatku-kurortnogo-sezonu.html

[7] повідомленням: http://www.zoda.gov.ua/news/42100/bilya-mostu-cherez-r.-suha-balka-vlashtovano-timchasovu-objiznu-dorogu.html

[8] звинувачували: http://nashigroshi.org/2014/08/14/opory-nedobudovanoho-mostu-v-zaporizhzhi-vzhe-rujnuyutsya-vyyavyla-prokuratura/

[9] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2018/08/Суха-балка.jpg

[10] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2018/08/Суха-балка-2.jpg

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.