- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд дозволив знести незаконно збудовану базу відпочинку в Кирилівці і забрати ділянку з-під неї

Опублікував Editor 24.09.2018 @ 17:41 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 11 вересня задовольнив позов прокуратури щодо повернення від ТОВ “Золото Скифов” земельної ділянки у Кирилівці зі знесенням незаконної будівлі бази відпочинку.

Згідно з матеріалами справи, Кирилівська селищна рада та ТОВ “Золото Скифов” у 2008 році уклали угоду оренди земельної ділянки для розміщення пляжного устаткування (2320355400:11:001:0345) площею 0,1 га строком на 49 років із щорічною орендною платою розміром 3,2 тис. грн.

Відповідно до договору, земельна ділянка передавалася фірмі з рекреаційним цільовим призначенням та без права капітальної забудови.

Однак, Департамент архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області  під час перевірки у 2018 року з’ясував, що “Золото Скифов” подавало недостовірні дані у декларації про початок будівництва тимчасового центру відпочинку для дітей від 2012 року, а також виконало будівельні роботи без затвердженої у встановленому порядку проектної документації, що є ознакою самочинного будівництва. Також фірма виконала роботи з улаштування огорожі земельної ділянки, розмістила декілька тимчасових споруд та на час перевірки виконувала роботи з будівництва триповерхової будівлі (стіни першого поверху з бетонних блоків та колони з червоної цегли, стіни та перекриття другого і третього поверхів дерев’яні конструкції, покриття даху з металевих листів). Окрім цього, під час обстеження вказаної ділянки Держгеокадастром, з’ясувалося, що вказана ділянка розташована на відстані 6,18 м та 9,51 м від урізу води Азовського моря. Таким чином, фірма почала будувати капітальну споруду та ще й в межах прибережної захисної смуги та пляжної зони Азовського моря.

[2]

База “Золото скіфів”

З огляду на це, поліція відкрила відповідне кримінальне провадження №12017081140000628  і почала слідство, а прокуратура звернулася із позовом до господарського суду щодо розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у первісному стані – шляхом знесення самочинної забудови.

Суд цей позов задовольнив. Вказувалося, що окрім вищенаведених аргументів, архітектурно-будівельна інспекція в липні 2018 року скасувала декларацію про початок виконання будівельних робіт для ТОВ “Золото Скифов”. Також інспекція виписала фірмі приписи про знесення самочинно збудованої триповерхової будівлі через містобудівні порушення, а директор фірми отримав штраф за внесення недостовірних відомостей у будівельну декларацію. Вказаний припис досі невиконаний, адже, відповідно до протоколу огляду поліції, на ділянці досі розміщується база відпочинку “Золото Скифов” [3]. Тож, вказане свідчить про порушення умов договору фірмою, внаслідок початку будівництва.

ТОВ “Золото Скифов” належить Любові Дулі, до цього фірма належала Вадиму Хижняку. На момент отримання землі і до 2010 року фірмою володів Василь Мельничук, після цього до 2016 року власником був Вячеслав Тостюков, а потім Вадим Хижняк, поки його у 2017 році не змінила згадана Любов Дуля.

Варто додати, що зараз фірма оскаржує [4] у суді результати позапланової перевірки архітектурно-будівельної інспекції. У вказаній господарський справі вона просила суд зупинити розгляд, до винесення рішення адміністративним судом, однак отримала відмову.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2018/09/24/sud-dozvolyv-znesty-nezakonno-zbudovanu-bazu-vidpochynku-v-kyrylivtsi-i-zabraty-dilyanku-z-pid-neji/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/76539019

[2] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2018/09/Золото-скіфов.jpg

[3] “Золото Скифов”: https://www.azov.zp.ua/kirillovka/gold-scythians/

[4] оскаржує: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/76108772

[5] Держохоронці через нагальну потребу придбали 120 тисяч патронів у кіпрських офшорів : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/09/derzhohorontsi-cherez-nahalnu-potrebu-prydbaly-120-tysyach-patroniv-u-kiprskyh-ofshoriv/

[6] Київський депутат та облгаз Фірташа постачатимуть скраплений газ Запоріжжю : http://zp.nashigroshi.org/2013/09/10/kyjivskyj-deputat-ta-oblhaz-firtasha-postachatymut-skraplenyj-haz-zaporizhzhyu/

[7] Дружина Фролова, працюючи в шкільній освіті, має ділянку в Кирилівці : http://zp.nashigroshi.org/2016/02/18/druzhyna-frolova-pratsyuyuchy-v-shkilnij-osviti-maje-dilyanku-v-kyrylivtsi/

[8] Ліцей купив газ у приватної фірми на 25% дешевше ніж у “Запоріжгазу” торік : http://zp.nashigroshi.org/2016/06/22/litsej-kupyv-haz-u-pryvatnoji-firmy-na-25-deshevshe-nizh-u-zaporizhhazu-torik/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.