- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Лікарня замовить створеній після початку тендеру фірмі з орбіти Ружина прання на 2 мільйона

Опублікував Editor 17.01.2019 @ 15:47 в Новини | No Comments

КУ “Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги міста Запоріжжя” має намір замовити ТОВ “Чистий світ Запоріжжя” послуги прання вартістю 1,89 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро” [1].

Після підписання договору фірма має забезпечити прання 92190 кг білизни 3 і 4 –ї категорії забруднення по 20,5 грн/кг.

ТОВ “Чистий світ Запоріжжя” зареєстровано 19 грудня 2018 року – через 10 днів після оголошення поточного тендеру. Власницею записано 25-річну Катерину Коваленко.

Приміщення під діяльність фірма орендувала по вул. Доківській, 3 у ТОВ “Ресанта-Запоріжжя”, яким  через ПП “Спектр” володіє Тетяна Ружина – дружина Юрія Ружина, депутата Запорізької обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка.

Обладнання “Чистий світ Запоріжжя” орендує у ПП “Анхіп” Сергія Заруби. Останній був міноритарним акціонером  вже ліквідованого ПАТ “ВТФ “Селена” разом з Тетяною та Юрієм Ружиними.

По Доківській, 3 також знаходиться фірма “Пральня груп” і вона ж орендує техніку також у ПП “Анхіп”.

Саме “Пральні груп” замовляла [2] прання білизни міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги міста Запоріжжя минулого року. Як повідомляли тоді “Наші гроші. Запоріжжя”,  “Пральні груп” також була тісно пов’язана з депутатом обласної ради Юрієм Ружиним. Зокрема, керівник “Пральні груп” Михайло Жестков виступив співзасновником ГО “Громадська Варта Запоріжжя” і ГО “Штаб національного спротиву Запорізької області” разом з Юрієм Ружиним.

На нинішній тендер “Пральня груп” також подавалася з дорожчою пропозицією. При цьому, в документах фірма має шість спільних працівників з “Чистий світ Запоріжжя”. При цьому в документах дані заповненні одним почерком.

Третій учасником на тендер подалася ФОП Лишенко Антоніна Леонідівна з найдешевшою пропозицією (1,84 млн грн), але її відхилили через претензії до поданих документів.

За минулий рік “Пральня груп” отримала замовлень на суму 7,75 млн грн.

Як пояснював минулого року Юрій Ружин схему оформлення свого бізнесу в інтерв’ю [3] Тарасу Білці, весь його бізнес оформлений на близьких людей для захисту від тиску і захоплення бізнесу.

“Мені показували, як під час Анісімова (колишній “смотрящий” від Януковича – НГ.З) на мене готували досьє чим я володію і як… схеми… я сам заплутався…”, – акцентував увагу Ружин в інтерв’ю.

[4]

Список спільних працівників в довідках, поданих фірмами на нинішній тендер


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/01/17/likarnya-zamovyt-stvorenij-pislya-pochatku-tenderu-firmi-z-orbity-ruzhyna-prannya-na-2-miljona/

URLs in this post:

[1] “Прозоро”: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-12-08-000043-a

[2] замовляла: http://zp.nashigroshi.org/2018/01/24/menedzhery-ruzhyna-doroho-pratymut-bilyznu-dlya-5-ji-misklikarni-na-2-miljona/

[3] інтерв’ю: https://www.youtube.com/watch?v=3TtsM2ZDccM&t=5s

[4] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2019/01/Пральня-груп-Чистий-світ-Запоріжжя-Юрій-Ружин.jpg

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.