- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Прокуратура хоче стягнути з забудовника “Бородіно” 800 тисяч за непобудований дитсадок

Опублікував Editor 24.05.2019 @ 15:38 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області ухвалою [1] від 20 травня відмовив обласній прокуратурі у арешті 790 тис. грн ТОВ “Арсенал-резерв” для забезпечення стягнення з неї пайової участі через непобудований дитсадок.

Згідно з матеріалами справи, ТОВ “Арсенал-резерв” вродовж 2009-2016 рр. побудувало житловий комплекс “Бородіно [2]” з 8 малоповерхових житлових будинків.

Водночас, під цією забудовою знаходиться три ділянки загальним розміром 4,7 га. на одній з них ТОВ “Арсенал-резерв” мало побудувати дошкільний дитячий заклад, однак цього не зробило.

Таким чином фірма порушила закон “Про регулювання містобудівної діяльності”, і тепер має сплатити 790 тис. грн пайової участі за забудовані будинки.

З огляду на це, прокуратура звернулася до суду для стягнення коштів. До вирішення цього питання прокуратура клопотала у суді про арешт співмірної суми на рахунку ТОВ “Арсенал-резерв” у якості забезпечення позову. Вказувала, що фірма на стадії виконання судового рішення може не мати грошей: за друге півріччя  2018 року витрати ТОВ “Арсенал-резерв” перевищували його доходи; транспорт за фірмою не зареєстрований; вона активно продає нерухомість. Окрім цього, деякі об`єкти фірми перебувають у іпотеці, першочергове право на які має іпотекодержатель, що може ускладнити виконання рішення. Будь-які додаткові витрати або інші негативні наслідки ТОВ “Арсенал-резерв” після такого арешту нести не буде.

Втім, суд це клопотання не задовольнив. Вказувалося, що з долученої до справи банківської довідки вбачається перевищення доходів над витратами у 925 тис. грн. Крім того, на балансі ТОВ “Арсенал-резерв” обліковується майно загальною вартістю 17,9 млн грн. Продаж нерухомості є одним із основних видів діяльності фірми. Також ТОВ “Арсенал-резерв” будує ще два будинки, які за її словами введуть у експлуатації у 2019 та 2020 рр., тож нерухомість, якою фірма володіє компенсується проданою. Крім того, прокуратура не забезпечила зустрічне забезпечення – на відшкодування можливих збитків фірми від арешту грошей.

Раніше прокуратура у рамках цієї справи намагалася [3] арештувати одну із квартир ТОВ “Арсенал-резерв” площею 79 кв. м. та вартістю від 700 тис. грн (одна з найменших площ серед квартир фірми), однак суд відмовив з посиланням на те, що у фірми є гроші для відшкодування.

 

[4]ТОВ “Арсенал-резерв” належить Геннадію Остапенку, він же керівник з 2013 року. Раніше у структурі власності фірми, зокрема, фігурували Роман Калагастов та Андрій Розумович. Калагастов, наприклад, нині очолює ТОВ “Компанія управління проектами “Арсенал”, а Розумович  – ТОВ “Група компаній “Арсенал” і всі згадані фірми зареєстровані по вул. Жаботинського, 53. Також Розумович очолює обласну організацію політичної партії “За життя”, до керівництво якої входить [5] Віктор Медведчук. На сайті [6] партії “За життя” Розумовича називають главою групи компаній “Арсенал”. Кілька місяців тому Розумович, як представник “За життя”, подарував [7] спортінвентар центру інклюзивно-ресурсному центру.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/05/24/prokuratura-khoche-stiahnuty-z-zabudovnyka-borodino-800-tysiach-za-nepobudovanyy-dytsadok/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/81878856

[2] Бородіно: https://www.borodino.com.ua/

[3] намагалася: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/79896110

[4] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2019/05/Rozumovych-1.jpg

[5] входить: http://zagittya.com.ua/persons/1/

[6] сайті: http://zagittya.com.ua/news/svyato-sili-voli-i-tverdosti-duhu-partijci-vzyali-.html

[7] подарував: https://mig.com.ua/zaporozhskaja-komanda-za-zhittja-podarila-sportinventar-osobennym-detkam/

[8] Фірму Іванова-старшого виставили з комунального приміщення за систематичні борги : http://zp.nashigroshi.org/2014/10/15/firmu-ivanova-starshoho-vystavyly-z-komunalnoho-prymischennya-za-systematychni-borhy/

[9] За обладнання для АЕС віддадуть чверть мільярда холдингу Путіна – конкурентів немає : http://zp.nashigroshi.org/2014/10/31/za-obladnannya-dlya-aes-viddadut-chvert-milyarda-holdynhu-putina-konkurentiv-nemaje/

[10] “Ферротрейдингу” хочуть віддати для розробки 12 гектарів відвалів на “Чорній горі” : http://zp.nashigroshi.org/2015/08/04/ferrotrejdynhu-hochut-viddaty-dlya-rozrobky-12-hektariv-vidvaliv-na-chornij-hori/

[11] Запоріжжю таки замовили десяток нових тролейбусів на 40 мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2015/08/19/zaporizhzhyu-taky-zamovyly-desyatok-novyh-trolejbusiv-na-40-miljoniv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.