- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Поліція третій рік розслідує невиконання фірмою з орбіти Акритова судового рішення про демонтаж “заправки”

Опублікував Editor 27.05.2019 @ 15:08 в Новини | No Comments

Вознесенівське відділення розслідує  невиконанні ПрАТ “Алеро”  судового рішення про демонтаж газової заправки. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 14 травня.

Згідно з матеріалами справи, Запорізька міська рада та ТОВ “Західна енергозберігаюча компанія” у 2010 році уклали угоду оренди землі площею 2,7 га на 2310100000:05:003:0050 (на перетині вулиць Лермонтова та Перемоги, біля “Сільпо”) для розміщення відкритої платної автостоянки.

Однак згодом з’ясувалося, що частина вказаної земельної ділянки площею 0,41 га самовільно зайнята газовою заправкою ПрАТ “Алеро”. Документів на право користування ділянкою у ПрАТ “Алеро” не було.

За це порушення директора ПрАТ “Алеро” Болотіна М. В. згодом притягнули до адміністративної відповідальності. Також керівнику видали припис з вимогою у місячний термін усунути вказане порушення та повідомити про його виконання до вересня 2014 року.

Однак вказаний припис так і не виконали, тому ТОВ “Західна енергозберігаюча компанія” звернулася до суду для демонтажу вказаної заправки і стягнення з ПрАТ “Алеро” 15 тис. грн шкоди, завданої вказаними неправомірними діями. Суд [2] цей позов задовольнив [3], при цьому відкинув аргументи ПрАТ “Алеро” про укладений договір оренди з Запорізьким юридичним інститутом МВС України від 1999 року, бо цей документ не є договором оренди землі: він не містить відповідних істотних умов щодо місця розташування та розміру ділянки; умов її використання та цільового призначення; умов повернення; обмеження на ній тощо.

Втім, фірма позов так і не виконала, тому виконавча служба наприкінці 2015 року звернулася до поліції із відповідним поданням.

Надалі слідчі відкрили кримінальне провадження № 12015080060005439 за ст. 382 кримінального кодексу (невиконання судового рішення) та клопотали у суді про тимчасовий доступ до реєстраційних документів на вказану заправку. Однак, суд відмовив, оскільки реєстратор, у якого хотіли витребувати справу, передав її Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міськради.

Варто додати, в судовій ухвалі по кримінальній представник ТОВ  “Західна теплоенергетична група” як свідок вказував, що окрім газового модуля ПрАТ “Алеро”, на ділянці знаходиться два бензинових модулі, будівлі та стела з логотипом “Патріот”. З його слів ця нерухомість належить фірмі “Ласкавий вечір”.

ПрАТ “Алеро” через ТОВ “Верум оіл груп” належить Олені Олейник, керівник – Олександр Шелудько. Олена Олейник у ТОВ “Правова компанія Феміда” має у партнерах Тетяну Акритову. Окрім цього, номер телефону Олександра Шелудька вказувала [4] фірма “Верум Лекс” – під час пошуку робітників. ТОВ “Верум лекс” належить Федору Шишкову. Йому та Тетяні Акритовій у рівній мірі належить також “Верум газ”.

Тетяна Акритова – це дружина [5] колишнього прокурора Андрія Акритова. У 2014 році він став радником [6] тодішнього мера Запоріжжя Олександра Сіна, а у 2015 році очолив міське управління архітектури. Міський голова вказував [7], що до цього Акритов працював у прокуратурі та займався земельними питаннями, у міськраді ж він мав пришвидшити розгляд земельних питань на сесії.

Наприкінці 2018 року Акритова оголосили [7] у розшук. На одному із відео особа, схожа на нього, розповідає поліцейським про те, як він та його друзі побили голову районного відділу державної виконавчої служби. Їм потрібно було, щоб службовець скасував рішення щодо збору та зберігання врожаю.

ТОВ “Ласкавий вечір” належить Олександрові Шелудьку.

В свою чергу безпосередньо на спірній АГЗС вказано оператором ТОВ “Формула-Д” Ярослава Дешко. Згідно поданих на тендери документів в системі електронних закупівель “Прозоро”, “Формула-Д” користується технікою і обладнанням ТОВ “Адів-трейд” і обидві фірми зареєстровані в будинку по вул. Оріхівське шосе, 5. Остання фірма вже фігурувала в матеріалі “Наші гроші. Запоріжжя” про розіграш тендеру на користь ТОВ “Верум газ” Федора Шишкова і Тетяни Акритової.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/05/27/politsiia-tretiy-rik-rozsliduie-nevykonannia-firmoiu-z-orbity-akrytova-sudovoho-rishennia-pro-demontazh-zapravky/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/81860870

[2] Суд: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/43412520

[3] задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42628345

[4] вказувала: http://zp.nashigroshi.org/2018/07/05/shyrokivska-oth-na-rozihranomu-tenderi-kupyla-doroho-vzhyvanyj-miniven-u-pratsivnytsi-sto-z-otochennya-akrytova/

[5] дружина: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_f8f2705e-7dc4-41dc-bff4-d06bec360406

[6] став радником: http://zanoza-news.com/?p=37490

[7] вказував: https://www.061.ua/news/2179548/akrytova-obavili-v-rozysk-i-zaocno-soobsili-o-podozrenii-cinovnika-kotorogo-on-izbil-ohranaet-policia

[8] “Енергоатом” купив у росіянина обладнання для АЕС ще на мільйон євро : http://zp.nashigroshi.org/2014/09/25/enerhoatom-kupyv-u-rosiyanyna-obladnannya-dlya-aes-sche-na-miljon-jevro/

[9] Дніпровський гінеколог розіграв вже другий тендер на лінзи для лікарні №3 : http://zp.nashigroshi.org/2017/04/18/dniprovskyj-hinekoloh-rozihrav-vzhe-druhyj-tender-na-linzy-dlya-likarni-3/

[10] У Бриля приховали надання службового житла родині його заступниці : http://zp.nashigroshi.org/2017/06/09/u-brylya-pryhovaly-nadannya-sluzhbovoho-zhytla-rodyni-joho-zastupnytsi/

[11] Помічник екс-фіндиректора “Запоріжсталі” Божка розіграв 4 мільйони на ремонти з підрядниками “Запоріжсталі” : http://zp.nashigroshi.org/2017/07/07/pomichnyk-eks-findyrektora-zaporizhstali-bozhka-rozihrav-4-miljony-na-remonty-z-pidryadnykamy-zaporizhstali/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.