- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

FB-подруги парою подалися на тендер з переплутаними особистими даними

Опублікував Editor 16.09.2019 @ 22:23 в Новини | No Comments

Департамент освіти і науки Запорізької міської ради за результатами тендеру 11 вересня уклав угоду з ТОВ “Промбудсервіс-Плюс” на виконання ремонтних робіт вартістю 260 тис. грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро” [1].

Відтак, фірма має за 21 день виконати ремонт швів стінових панелей дошкільного навчального закладу №270 “Іскринка” по вул. Чарівна, 157. Передбачено ремонт штукатурки гладких фасадів по каменю та бетону з землі та риштувань цементним розчином, ґрунтування швів стінових панелей фасадів, герметизація горизонтальних та вертикальних стиків стінових панелей клеєм Д-15 та мастикою.

Конкурентами ТОВ “Промбудсервіс-Плюс” на тендері виступили ТОВ “Донбасенергоспецремонт” з дешевшою на 913 грн пропозицією та ТОВ “Укрбуд технологія” з дорожчою на  40,9 тис. грн пропозицією. Останнє впродовж аукціону не знижувало вартості своєї пропозиції. Дешевшу пропозицію ТОВ “Донбасенергоспецремонт” відхилили через невідповідність тендерної документації вимогам замовникам.

Запорізьке ТОВ “Промбудсервіс-Плюс” належить Дар’ї Петросян. У соціальній мережі “Facebook” вона товаришує з Оленою Сопіною – власницею ТОВ “Укрбуд технологія”, з яким фірма конкурувала на вищеописаному тендері. Окрім цього, у власниць фірм є спільне фото.

[2]

При цьому, на закупівлі “Промбудсервіс-Плюс” регулярно завантажує документ [1] про початок виконання обов’язків директора фірми з помилковими даними самої Дар’ї Петросян: замість її ідентифікаційного коду вказується код Олени Сопіної і її ж дата народження. Самі фірми зареєстровані в один день і “Укрбуд технологія” має ідентичне оформлення вищевказаного документу і, вочевидь, взяли один з документів за шаблон, куди вставили дані іншої засновниці.

Загалом ТОВ “Промбудсервіс-Плюс” та ТОВ “Укрбуд технологія” тричі конкурували на публічних закупівлях: в двох випадках вони були єдиними учасниками, однак одна закупівля не відбулася [3], а на іншій обидві пропозиції наразі відхилено [4].

“Промбудсервіс-Плюс” отримало підрядів на 5,04 млн грн, а “Укрбуд технологія” – на 1,07 млн грн.

Варто зазначити, що раніше Олена Сопіна була головною редакторкою [5] газети “Вулиця Зарічна”. Також вона ще в березні подавала декларацію [6] як начальник відділу торгівлі запорізької дирекції “Укрпошти” і поки її декларації після звільнення не має. Також повний тезка її чоловіка – Сірик Олег Валерійович – працює керівником КУ “Заводський районний фізкультурно-спортивний комплекс” Запорізької міської ради.

[7]

 

“Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” у межах проекту “Аналіз використання ресурсів в структурі Запорізької міської ради з розповсюдженням матеріалів молодій аудиторії в доступному форматі”. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду “Відродження”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/09/16/fb-podruhy-paroiu-podalysia-na-tender-z-pereplutanymy-osobystymy-danymy/

URLs in this post:

[1] “Прозоро”: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-08-01-001898-b

[2] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2019/09/Petrosian-Sopina.jpg

[3] не відбулася: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-07-26-002284-b

[4] відхилено: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-08-20-000330-c

[5] редакторкою: https://misto.zp.ua/article/partners/dyussh--prosto-biznes_9066.html

[6] декларацію: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_9fcd6f13-a845-4ace-b26f-24925a3783ec

[7] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2019/09/Petrosian_kod-Sopina.jpg

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.