- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірмі в суді не вдалося оскаржити розіграш з фігурантом “плівок Марченка”

Опублікував Editor 20.09.2019 @ 20:22 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 28 серпня відмовив підприємству “Рассвет-плюс” ГО “Інвалідів-осіб з пересадженими органами “Надія на життя” у скасуванні рішення АМКУ щодо штрафу за розіграш тендеру з ПП “Т.О.К.”.

Згідно з матеріалами справи, ПП “Т.О.К.” у 2017 році отримало [2] від Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку  “Космічна-101” підряд на капітальний ремонт інженерних мереж свого житлового будинку вартістю 1,86 млн грн.

Однак, як повідомляли [3] “Наші гроші. Запоріжжя”, в держреєстрі для “Т.О.К.” контактним номером телефону вказувався 283-09-50. Він же значився контактним для громадської організації “Інвалідів – осіб з пересадженими органами “Надія на життя”. Ця ж громадська організація  заснувала підприємство “Рассвет-плюс”, яке і виступило єдиним конкурентом фірми “Т.О.К.” на вказаному тендері.

Згодом Запорізьке територіальне відділення Анимонопольного комітету України кваліфікувало поведінку компаній як антиконкурентну, наклавши на обох учасників по 68 тис. грн штрафу. Зокрема, вказувалося, що протягом 2016-2017 рр. між підприємствами існували сталі господарські відносини; обидва використовували однакові Ip-адреси; “Рассвет-Плюс” не володіло матеріально-технічними та людськими ресурсами для виконання підряду; компанії використовували спільні засоби зв’язку; у них був один на двох автор електронних файлів формату PDF; кошторисні документації фірм містили схожості в оформленні (з-поміж іншого, складені російською мовою) тощо.

З цим рішенням АМКУ не погодилося підприємство “Рассвет-плюс” ГО “Інвалідів-осіб з пересадженими органами “Надія на життя” та звернулося до суду для визнання недійсним вказаного рішення. Вказувало, що використання одних і тих же ІР-адрес є припущенням, оскільки до комп`ютеру “Рассвет-плюс” ІР-адреса 5.254.65.111 не має відношення. Окрім цього, під час підготовки до участі у тендері підприємство провело перемовини з двома субпідрядниками та уклало договори наміру про виконання робіт, а також розглядався варіант прийняття у штат робітників у разі перемоги у тендері. Щодо спільної фактичної адреси, то сторони уклали договір оренди приміщення і ця інформація не свідчить про обмін інформацією між самостійними учасниками. Стосовно спільного автора у PDF файлах, то це особливості програми, яка самостійно проставляє назву виробника програми в документах – “Коmа-Соdе”.

Однак суд цей позов не задовольнив. Вказувалося, що АМКУ наявними у справі доказами довело змову. Доказів порушення “антимонопольниками” норм процесуального права при ухвалені рішення, суд не встановив. Жодних доказів та обставин, які, відповідно [4] до Закону України “Про захист економічної конкуренції”, є підставою для скасування рішень органів АМКУ, “Рассвет-плюс” суду не надало.

Варто додати, ПП “Т.О.К.” також намагається [5] через суд скасувати вказане рішення АМКУ. Засідання мало відбутися [5] 18 вересня.

ПП “Т.О.К.” навпіл належить Дмитру та Сергію Кондрашинам із Запоріжжя.

Назва компанії фігурує у переписці Марка Марченка (брата заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка) із невідомим, яку опублікувала [6] Генеральна прокуратура у грудні 2017 року. Братам Марченкам інкримінують заволодіння 87 млн грн бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомляли [7] “НГ. Запоріжжя”, “Т.О.К.” перемагав на держтендерах при регулярній конкуренції ТОВ “В Е Г А”. За даними слідчих, після тендерів складали фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводили. Кошти ж перераховували на рахунки підконтрольних фірм.

Додамо, “Т.О.К.” активна фірма на державних тендерах. З 2016 року фірма назбирала підрядів загальною сумою 18,2 млн грн.

Засновником підприємства “Рассвет-плюс” ГО “Інвалідів-осіб з пересадженими органами “Надія на життя” через ГО “Осіб з інвалідністю “надія на життя” є Олександр Авдєєв.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/09/20/firmi-v-sudi-ne-vdalosia-oskarzhyty-rozihrash-z-fihurantom-plivok-marchenka/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/84155100

[2] отримало: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-06-02-000289-c

[3] повідомляли: http://zp.nashigroshi.org/2019/03/12/amku-vidpravyv-u-tryrichnyj-ban-firmu-z-orbity-marchenka/

[4] відповідно: https://ips.ligazakon.net/document/view/T012210?an=474&ed=2018_01_18

[5] намагається: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/83927956

[6] опублікувала: https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=221295

[7] повідомляли: http://zp.nashigroshi.org/2017/12/27/firma-yaku-obhovoryuvav-marchenko-na-zapysah-prokuratury-otrymala-pidryadiv-na-10-miljoniv/

[8] В “Укренерго” розіграли тендер на купівлю манометрів серед представників виробника : http://zp.nashigroshi.org/2014/11/12/v-ukrenerho-rozihraly-tender-na-kupivlyu-manometriv-sered-predstavnykiv-vyrobnyka/

[9] Матері загиблої в ліфті вагітної жінки “Основаніє” сплатить півтора мільйони за моральну шкоду : http://zp.nashigroshi.org/2014/12/02/materi-zahybloji-v-lifti-vahitnoji-zhinky-osnovanije-splatyt-pivtora-miljony-za-moralnu-shkodu/

[10] Поліцейські медики купили на розпиляному тендері апарат УЗД на 100 тисяч дорожче від харківської лікарні : http://zp.nashigroshi.org/2017/07/06/politsejski-medyky-kupyly-na-rozpylyanomu-tenderi-aparat-uzd-na-100-tysyach-dorozhche-vid-harkivskoji-likarni/

[11] Керівник ОСББ замовив ремонт будинку фірмі своєї співмешканки : http://zp.nashigroshi.org/2020/10/21/kerivnyk-osbb-zamovyv-remont-budynku-firmi-svoiei-spivmeshkanky/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.