- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

НАБУ через суд вибиває в постачальника перелік АЗС, де таки можна отоварити талони на пальне

Опублікував Editor 01.10.2019 @ 13:58 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 4 вересня зобов’язав ТОВ “Вольфсон” надати НАБУ перелік заправок, де воно може отримати бензин за укладеним у 2017 році договором.

Згідно з матеріалами справи, Національне антикорупційне бюро України у 2017 році замовило ТОВ “Техойл рітейл” бензин марки А-92 та А-95 на 1,45 млн грн.

Сторони в договорі прописали, що бензин буде видаватися лише за талонами на автозаправних станціях постачальника (перелік вказувався у додатках до договору). Згодом цю умову змінили – бензин буде видаватися на автозаправних станціях постачальника та/або на автозаправних станціях, з якими постачальник уклав договори поставки товару, які мають розвинену мережу у м. Києві та по всій території України. Також зазначалося, що постачальник на вимогу покупця повідомляє перелік автозаправних станцій шляхом направлення відповідного листа на електронну адресу.

Протягом серпня 2018 року – січня 2019 року НАБУ надсилало фірмі листи-вимоги, однак ТОВ “Техойл рітейл” не повідомило НАБУ причин невидачі їм бензину на автозаправках, вказаних у додатку до договору. Також НАБУ тричі безрезультатно надсилало цій фірмі письмову вимогу – для отримання переліку автозаправок, де воно все ж таки зможе отримати бензин.

Окрім цього, НАБУ вказувало, що ТОВ “Манго-груп” (входить до переліку АЗС, зазначених у договорах), на їхній запит повідомляло, що не видає бензин в обмін на талони, видані ТОВ “Техойл рітейл”. Інші листи НАБУ були залишені без відома. Таким чином, у ТОВ “Техойл рітейл” знаходиться 1300 л бензину А-92 вартістю 28 тис. грн та 9590 л бензину А-95 вартістю 211 тис. грн.

З огляду на це, представники НАБУ звернулися до суду для зобов’язання ТОВ “Вольфсон” (нова назва ТОВ “Техойл рітейл”) повідомити їм перелік автозаправних станцій, де вони можуть забрати свій бензин.

Суд цей позов задовольнив, оскільки представники ТОВ “Вольфсон” не надали доказів для спростування позиції НАБУ, а останнє невидачу бензину належними доказами довело.

Запорізьке ТОВ “Вольфсон” зараз належить [2] дніпрянину Миколі Бойко. Цю фірму зареєстрували в січні 2015 року на Івушкіна Артема Вікторовича (тоді вона мала назву ТОВ “Техойл рітейл”). У 2013 році він розміщував про себе інформацію на сайті з базою артистів, брав участь в зйомках фільму “Жіночій лікар”.

Варто додати, АМКУ неодноразово [3] штрафувало [4] ТОВ “Вольфсон” за неподачу документів на його вимогу.

ТОВ “Техойл рітейл” мало спільну [5] адресу з ТОВ “Техойл НК”. Цього року КУ “Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги м. Запоріжжя” через суд стягнула [5] з цієї фірми 266 тис. грн за недопоставлений бензин.

Спільна адреса об’єднувала [5] “Техойл НК” і з ТОВ “Техойл ТК”, ТОВ “Техойл ТМ” і ТОВ “Техойл Лтд”, які належали Віталію Пащенку. АМКУ у 2015 році штрафувало інше ТОВ “Техойл” за розіграш торгів від полтавської “Укрпошти”. Тоді власником фірми вказувався Віталій Пащенко.

Як повідомлялося [6] у ЗМІ, проблеми з невиконанням своїх зобов’язань у групи компаній “Техойл”   почалися наприкінці 2018 року. Голова групи Віталій Пащенко пояснював ці труднощі порушенням фінансової дисципліни з боку великих клієнтів держсектору.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/10/01/nabu-cherez-sud-vybyvaie-v-postachal-nyka-perelik-azs-de-taky-mozhna-otovaryty-talony-na-pal-ne/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/84256434

[2] належить: http://zp.nashigroshi.org/2015/11/17/natshvardiya-zakupyla-dyzelyu-na-55-miljoniv-v-aktora/

[3] неодноразово: http://reyestr.court.gov.ua/Review/82637963

[4] штрафувало: http://www.amc.gov.ua/amku/control/kyivr/uk/publish/article/90330;jsessionid=FE26D595A7BCBAE61D5BF29D63729D1D.app1

[5] спільну: http://zp.nashigroshi.org/2019/04/26/pidriadnyk-ne-postavyv-shvydkiy-tretynu-dohovirnoho-i-vzhe-oplachenoho-palyva/

[6] повідомлялося: https://enkorr.com.ua/a/news/Klienti_potrebovali_ot_Tehoyla_244_mln_grn/236764

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.