- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірма з орбіти Пономарьова реконструює колектор за 28 мільйонів, після того як мер дякував йому за усунення аварії

Опублікував Editor 24.10.2019 @ 17:27 в Новини | No Comments

КП “Бердянськводоканал” планує замовити ТОВ “Бердянськбудтрест” реконструкцію частини самопливного каналізаційного колектору від колодязя №1 до колодязя №23 (від камери гасіння напору КНС№5 до вул. Я. Мудрого) вартістю 28,4 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро” [1].

Мають улаштувати піщану основу під трубопроводи, укласти сталеві водопровідні труби, трубопроводи з двошарових гофрованих труб, установити поліетиленові фасонні частини: відводи, коліна, патрубки, переходи; нанести дуже посилену антикорозійну бiтумно-гумову iзоляцію, улаштувати залізобетонні каналізаційні колодязі, установити фільтри чарункові, контрольно-вимiрювальну колонку та одиночний упакований протектор у порошкоподiбному активаторi.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ “ТБК “Полімер” з дорожчою на 58 тис. грн пропозицією.

ТОВ “Бердянськбудтрест” належить ТОВ “Азовська регіональна лабораторія сертифікаційних випробувань мастил та олив” та ПАТ “Компанія з управління активами “Славутич-інвест”. Фірмою “Азовська регіональна лабораторія сертифікаційних випробувань мастил та олив” (Азовлісма) володіє Світлана Векленко, яка бізнес-зв’язками пов’язана [2] з народним депутатом Олександром Пономарьовим. Єдина публічна згадка про Векленко з’явилася місяць тому, коли журналісти зафіксували переписку в парламенті Олександра Пономарьова з абонентом на ім’я “Векленко Света” [3].

Варто додати, у системі “Прозоро” вказувалося, що цей тендер проводять для “здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації на самопливному каналізаційному колекторі та напірному трубопроводі у м. Бердянську”. Йдеться про низку [4] аварій на бердянському колекторі, яка трапилася цьогоріч. Одну з аварійних ділянок колектору проклали 17 років тому, однак через неякісні [5] роботи метал піддався корозії. Поки комунальники змонтували тимчасовий вузол для перекачки стоків. Загалом на програму з реконструкції колектору потрібно [6] 136 млн грн.

Після вказаних аварій міський голова Бердянська Володимир Чепурний дякував [7], зокрема, народному депутатові Олександру Пономарьову у допомозі з усунення наслідків аварії: “Дякую їм та народному депутату Олександру Пономарьову, який допоміг забезпечити місто усім необхідним для роботи у цій ситуації”.

Володимир Чепурний обирався на посаду міського голови від партії “Наш край”, самого Чепурного ЗМІ називають [8] ставлеником Олександра Пономарьова, а саму партію “Наш край” в районі – підконтрольною цьому народному депутатові.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/10/24/firma-z-orbity-ponomar-ova-rekonstruiuie-kolektor-za-28-mil-yoniv-pislia-toho-iak-mer-diakuvav-yomu-za-usunennia-avarii/

URLs in this post:

[1] “Прозоро”: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-09-25-002494-b

[2] пов’язана: http://zp.nashigroshi.org/2018/12/28/berdyanskbudtrest-vklalo-za-6-miljoniv-vdvichi-tonshyj-vid-tehzavdannya-asfalt-politsiya/

[3] “Векленко Света”: https://youtu.be/M_RkQP-n-m8?t=192

[4] низку: https://zp.depo.ua/ukr/berdyansk/berdyanskiy-kanalizaciyniy-kolektor-obrushivsya-u-dev-yatoh-miscyah-20190205911368

[5] неякісні: https://www.061.ua/news/2551521/kabmin-otkazalsa-dat-deneg-berdansku-na-remont-avarijnogo-kollektora-gorod-obratilsa-povtorno

[6] потрібно: https://www.061.ua/news/2425027/v-berdanske-usilili-obvodnoj-kollektor-ctoby-ne-sorvat-kurortnyj-sezon

[7] дякував: https://www.brd24.com/news/a-70301.html

[8] називають: https://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1566542

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.