- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Селищна школа замовила будівництво спорт майданчика за 2 мільйони, попри претензії ДАСУ

Опублікував Editor 11.12.2019 @ 17:57 в Новини | No Comments

КЗ “Михайлівський навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа I-III ступенів – гімназія” імені Героя Радянського Союзу І.А. Найдьонова” 19 листопада уклав з ТОВ “РСУ-строй” угоду на будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту вартістю 2 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро [1]“.

Мають влаштувати поле зі штучною травою, закупити ворота для мініфутболу, стійку універсальну для баскетболу та волейболу, встановити тренажери, вимостити тротуари, встановити огорожу, укласти дренажні трубопроводи.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ “Дніпробуд інвест” з дешевшою на 8,2 тис. грн пропозицією, однак його відхилили через “невідповідність пропозиції встановленим кваліфікаційним критеріям та вимогам тендерної документації”. (від НГ.З: фірма подала на тендер лише кошторисні розрахунки та реєстраційні документи: статут та виписку про фірму з єдиного державного реєстру юридичних осіб).

Варто додати, Державна аудиторська служба проводила моніторинг цієї закупівлі та встановила порушення у тендерній документації ТОВ “РСУ-строй”. Вказувалося, що фірма у кошторисній документації зазначила про використання установки для зварювання ручного (постійного) струму, розчинозмішувачів пересувних та автогрейдерів. Водночас у наданій “РСУ-строй” довідці про наявність обладнання та матеріально-технічної бази вказаної техніки немає.

Організатори тендеру напроти зазначали, що не потребували від учасників підтвердження наявності техніки для виконання робіт у кошторисній документації. Вони лише вимагали підтвердити певний перелік техніки, серед якого установки для зварювання, розчинозмішувачів та автогрейдерів немає. Відхилення ж пропозиції учасника на підставах, які чітко не випливають з вимог тендерної документації, є порушенням закону.

Тому “Михайлівський навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа I-III ступенів – гімназія” все одно завершило торги і обрало переможцем  ТОВ “РСУ-строй”.

ТОВ “РСУ-строй” належить Ігорю Алексєєву, Олександру Шаповалову, директор Віктор Ротару.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/12/11/selyshchna-shkola-zamovyla-budivnytstvo-sport-maydanchyka-za-2-mil-yony-popry-pretenzii-dasu/

URLs in this post:

[1] Прозоро: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-10-11-000860-c

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.