- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірми розіграли мільйон з однакової технікою. В спаринг-партнера на цю техніку підроблені документи

Опублікував Editor 14.01.2020 @ 14:38 в Новини | No Comments

КП “Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів” має намір замовити ТОВ “КУЛК” зимове утримання доріг вартістю 0,98 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро [1]“.

Фірма має очищати дороги від снігу та льоду, посипати протиожеледною сумішшю, перекидати сніг на вільні території, тощо.

Зареєстрованим влітку минулого року ТОВ “КУЛК” володіє Дмитро Богаченко. Першою власницею була Катерина Кулік. Це перша участь фірма в публічних закупівлях.

Три трактори “КУЛК” орендує в ТОВ “Мастех” Олександра Семивола. Раніше фірмою володіло ТОВ “Ортак ЛТД”. В свою чергу, в “Ортак ЛТД” орендує техніку єдиний конкурент “КУЛКу” на нинішньому тендері – ТОВ “Українська будівельна компанія “Континент”.

Зокрема, обидва конкуренти на тендері – “КУЛК” і “УБК “Континет”  – орендують два трактори Foton 2017 року випуску ідентичних моделей. Вони мають різні номери, але ідентичні заводські номери та номери двигунів. Як свідчить свідоцтво про право власності на трактори, подане в пропозиції “КУЛКу”, раніше право власності на ці трактори було зареєстроване саме на “Ортак ЛТД” і у вересні 2019 року техніку переоформили на ТОВ “Мастех”. При цьому, договір оренди обох тракторів обома учасниками тендеру укладено 2 січня 2019 року. Тобто, станом на 2 січня “Ортак ЛТД” уже не мало цих тракторів у наявності, але передало їх в оренду.  І вже “УБК “Континент” подало на тендер сфальсифіковані документи.

[2]

Дата оформлення техніки на “Мастех”

[3]

Техпаспорти тракторів обох учасників тендеру. Ідентичні заводські номери, але різні реєстраційні

Ідентична ситуація з орендою обома учасниками тендеру трактору МТЗ 80.1. Раніше він належав власнику “Ортак ЛТД” Роману Терехову, який передав трактор в оренду своїй фірмі. А потім “Ортак ЛТД” передало цей трактор в суборенду “УБК “Континет”. І вже у вересні трактор передали у власність “Мастех”, в якого його орендувало ТОВ “КУЛК”. Але договором від 2 січня “Континет” орендувало цей трактор в “Ортак ЛТД”.

[4]

Техпаспорт на трактор МТЗ в обх учасників. Ідентичні заводські номери, але різні реєстраційні

Нагадаємо, всі угоди оренди техніки з “Ортак ЛТД” укладено 2 січня. Але ще в жовтні ця фірма змінила власників, директора та  назву і стала  “Майнц груп”. При цьому. договір оренди від імені “Ортак ЛТД” підписував старий директор Роман Терехов. 

[5]

Дані з державного реєстру стосовно перейменування фірми “Ортак ЛТД” і зміни директора

Вочевидь, в старій сканованій версії договору між фірмами “УБК “Контитент” та “Ортак” комп’ютерними програмами наклали нову дату: якщо поглянути на договір то видно, що весь текст сканований і якість його гірше від дати договору 02.01.2020 і напису “м. Запоріжжя”.

[6]

Для кращої якості натисніть для збільшення

Для боротьби з “фейковими” новинами існує низка сайтів для перевірки достовірності зображень. Один з таких – Foto Forensics. Сервіс робить error level analysis (ELA), тобто знаходить “домальовані” області на зображенні або вставлені в нього при редагуванні. Після обробки програма видає фотографію, де редаговані фрагменти будуть виділятися на тлі інших. Якщо проаналізувати частину договору показану вище, то програма якраз виділить окремим тоном (тобто домальовані області) дату договору, місто і саму червону стрілку, яку ми намалювали для звернення уваги на різницю в шрифті.

[7]

Як повідомляли [8] раніше “Наші гроші. Запоріжжя”, фірма “УБК “Континент” входить до сфери впливу менеджменту заводу “Мотор Січ”, який контролює фракцію партії “Нова політика” у Запорізькій міській раді. До сфери впливу “Мотор Січі” також входить фірма “Грин-таун груп”, я якої переможець на вищевказаному тендері ТОВ “КУЛК” орендувало вантажну техніку.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2020/01/14/firmy-rozihraly-mil-yon-z-odnakovoi-tekhnikoiu-v-sparynh-partnera-na-tsiu-tekhniku-pidrobleni-dokumenty/

URLs in this post:

[1] Прозоро: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-12-24-004330-b

[2] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2020/01/Mastekh-tekhnika.jpg

[3] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2020/01/Mastekh-foton-tekhpasport-vert.jpg

[4] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2020/01/Traktor-MTZ-ortak-terekhov-vert.jpg

[5] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2020/01/Ortak-LTD-maynts-hrup.png

[6] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2020/01/Ortak-dohovir.jpg

[7] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2020/01/screenshot-fotoforensics.com-2020.01.14-14_14_58.png

[8] повідомляли: http://zp.nashigroshi.org/2019/12/13/eluash-cherhoviy-firmi-z-orbity-motor-sichi-zamovyv-prybyrannia-dorih-vzhe-na-3-mil-yony/

[9] В Запоріжжі мають висадити вісімнадцять сотень дерев : http://zp.nashigroshi.org/2013/11/25/v-zaporizhzhi-mayut-vysadyty-visimnadtsyat-soten-derev/

[10] Прокурори в 2014 році проговорять 270 тисяч : http://zp.nashigroshi.org/2013/12/13/prokurory-v-2014-rotsi-prohovoryat-270-tysyach/

[11] Управління ЗМР купило відеокамер і серверів на 400 тисяч : http://zp.nashigroshi.org/2014/01/09/upravlinnya-zmr-kupylo-videokamer-i-serveriv-na-400-tysyach/

[12] Справу чиновниці ОДА щодо прийняття вживаних генераторів на очисні споруди розглядатимуть наново : http://zp.nashigroshi.org/2019/06/27/spravu-chynovnytsi-oda-shchodo-pryyniattia-vzhyvanykh-heneratoriv-na-ochysni-sporudy-rozghliadatymut-nanovo/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.