- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

ОДА передумала судитися за мільйон невикористаного авансу з близькою Гарсляну фірмою

Опублікував Editor 23.01.2020 @ 19:33 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області ухвалою [1] від 13 січня повернув Департаменту капітального будівництва Запорізької ОДА позовну заяву про стягнення з ТОВ “Вогнетривавтоматикасервіс” невикористаного авансу, оскільки Департамент не заплатив судовий збір.

Згідно з матеріалами справи, Департамент капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації у вересні 2018 року замовив [2] ТОВ “Вогнетривавтоматикасервіс” модернізацію будівлі КЗ “Веселівська районна різнопрофільна гімназія” вартістю 8,8 млн грн.

Надалі Департамент перерахував фірмі 1,35 млн грн авансу, втім вона до 07.11.2019 його не використала.

З огляду на це, Департамент звернувся до суду задля стягнення вказаних грошей. Втім суд залишив позов без руху, бо Департамент не сплатив судовий збір. Суд дав час заявнику сплатити гроші, втім Департамент у строк цього не зробив, тому позов вважався неподаним і його повернули Департаменту.

Варто додати, відповідно до інформації з порталу “Е-дата”, ТОВ “Вогнетривавтоматикасервіс” загалом отримало за цим підрядом 6,7 млн грн. Сторони неодноразово укладали додаткові угоди про перенесення строків закінчення робіт через неповне фінансування, останній строк сторони встановили – січень 2020 року. Позов Департамент подав 9 грудня 2019 року, втім 21 грудня сторони укладали додаткову угоду про розмір заробітної плати та вартості будматеріалів.

ТОВ “Вогнетривавтоматикасервіс” нині належить Яні Варфоломєєвій, а керує фірмою Вадим Кривий. До нещодавна фірма тривалий час належала Володимиру Колосову, який також вказувався [3] у бізнес-реєстрах керівником напряму ще однієї фірми – “ПМК №28 Водбуд”.

ТОВ “ПМК №28 Водбуд” також не так давно співволодів Артур Гарслян (43%) – один з організаторів [4] International IT Forum в Запоріжжі. Генеральним партнером форуму виступала [5] спілка вірмен Запорізкої області, яку очолює [6] Арашес Саргсян. Також Гарслян разом з віце-президентом [7] спілки вірмен Запорізької області заснував навчальний проект Investment Business School.

Водночас, “Вогнетривавтоматикасервіс” серед робітників вказувала [3] Ольгу Гарслян, яка є матір’ю Артура Гарсляна. На одному з тендерів [8] Ольга Гарслян вказувалася фінансовим директором “Вогнетривавтоматикасервіс”. Також  на інших підрядах працівником “Вогнетривавтоматикасервіс” вказувався батько Артура Гарсляна –  Мурад Гарслян [8] та, вочевидь ще один родич, Аршалуйс Гарслян [9]. Також “Вогнетривавтоматикасервіс” орендувала [3] будівельну техніку у ТОВ “ПМК №28 Водбуд” та брала останню на субпідряд.

Особа з ПІБ Гарслян Мурад Меружанович працювала [10] головою тендерного комітету, першим заступником начальника Управління капітального будівництва Запорізької ОДА, а Гарслян Аршалуйс Македонович – там же [11] головним спеціалістом одного з відділів.

Засновників і керівників ТОВ “ПМК №28 Водбуд” та ТОВ “Вогнетривавтоматикасервіс” за часовою хронологією змінили після публікації [3] “Наші гроші. Запоріжжя” від 2 серпня 2019 року – ” Фірма з орбіти організатора ІТ-форуму Гарсляна отримала будівельних підрядів на 110 мільйонів”.

Втім, Артур Гарслян у вересні 2019 року у інтерв’ю “BilkaTalk” зазначав [12]: “Я являюсь владельцем наверное одной из самых знаменитых компаний Запорожья, которая в свое время построила уйму объектов в Запорожье. Я приобрел часть корпоративных прав в том году”. А також: “… Мы все прекрасно знаем какая сейчас экономическая ситуация в Украине. Маленькие заработные платы, многие бегут с Украины в другие страны, а в первую очередь – строители. Наша группа компаний купила предприятие, при этом мы за год не смогли найти реально достойных специалистов, чтобы работать на качество”.

Артур Гарслян став співвласником “ПМК №28 Водбуд” у 2018 році.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2020/01/23/oda-peredumala-sudytysia-za-mil-yon-nevykorystanoho-avansu-z-blyz-koiu-harslianu-firmoiu/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://reyestr.court.gov.ua/Review/86853050

[2] замовив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-07-16-001163-b

[3] вказувався: http://zp.nashigroshi.org/2019/08/02/firma-z-orbity-orhanizatora-it-forumu-harsliana-otrymala-budivel-nykh-pidriadiv-na-110-mil-yoniv/

[4] організаторів: https://actual.today/artur-garsljan-zaporozhskij-it-forum-otkroet-ukrainu-dlja-inostrannogo-biznesa/

[5] виступала: http://sau.org.ua/pri-podderzhke-sau-zaporozhskoj-oblasti-proshel-mezhdunarodnyj-forum-informatsionnyh-tehnologij/

[6] очолює: http://sau.org.ua/sostav-sau/

[7] разом з віце-президентом: https://actual.today/v-investment-business-school-sostojalsja-peryj-vypusk-slushatelej/

[8] тендерів: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-03-05-002562-a

[9] Аршалуйс Гарслян: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-06-01-000250-b

[10] працювала: http://iz.com.ua/zaporoje/67873-direktor-zaporozhskogo-kp-pressa-uzhe-obosnovalsya-v-novom-kabinete-foto

[11] там же: http://zp.nashigroshi.org/2018/06/19/u-veteranskomu-hospitali-des-zahubyly-obladnannya-na-ponad-miljon-politsiya/

[12] зазначав: https://www.youtube.com/watch?v=AJNf1uKlRU8

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.