- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

АМКУ через суд стягує з фірми півмільйона штрафів після розіграшу торгів від “Укрзалізниці”

Опублікував Editor 29.01.2020 @ 11:21 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішеннями від 9 [1] та 14 [2] січня стягнув з ТОВ “Владар Україна” 544 тис. грн штрафних санкцій за розіграш тендерів від структур “Укрзалізниці” та несплату надалі за це грошового покарання АМКУ.

Згідно з матеріалами справи [3], філія “Центр забезпечення виробництва” “Укрзалізниці” та “Південна залізниця” у 2017 році закупили різні товари загальною очікуваною вартістю 17,87 млн грн: запасні частини до пасажирських вагонів, обладнання для контролю залізничного руху, базальтові картон та шнур.

Втім, Запорізьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України згодом проаналізувало ці закупівлі і зафіксувало їх розіграш учасниками: ТОВ “Владар Україна”, ТОВ “Тера-Лтд” та ТОВ “НВП “Ріко”.

Так, антимонопольники встановили, що засновником “Ріко” є Сергій Розумчук, який свого часу перебував у складі власників “Владар Україна”. Крім того, щонайменше на кінець 2017-го року головним бухгалтером “Ріко” є дружина Розумчука. Окрім цього, фірми підтримують сталі господарські відносини, використовують можливість надання поворотної фінансової допомоги, спільно подавали документи на торги, водночас, файли відзначались однаковим найменуванням, ідентичним виявилось забезпечення тендерних пропозицій тощо.

Стосовно “Владар Україна” та “Тера-Лтд” зазначалося: впродовж 2017 року у трудових відносинах із “Терою” перебував брат Серія Розумчука – Олександр Розумчук, у штатах обох фірм згадуються також деякі спільні працівники; Сергій Розумчук надавав “Тері” безвідсоткову фінансову допомогу; обидві використовували спільну IP-адреси для подання документів на торги; запропонували продукцію одного і того ж виробника (АТ “Алатирський механічний завод”, РФ); “Владар Україна” надало документи, що були скеровані на адресу “Тера-Лтд”.

Окрім цього “Тера-Лтд” у своєму листі антимонопольникам подекуди замість своєї назви вказало назву свого конкурента. Водночас, “Владар Україна” у складі власної відповіді взагалі надало [3] виписку “Тера-Лтд”.

З огляду на це, запорізьке відділення АМКУ двома [4] рішеннями [5] (перше: тендери “Владар Україна” та “Тера-Лтд”; друге: тендери “Владар Україна”  та “НВП “Ріко”) оштрафувало ТОВ “Владар Україна” на 272 тис. грн, “Тера-Лтд” – на 68 тис. грн, а “НВП “Ріко” – на 204 тис. грн.

Втім, вказані штрафи ТОВ “Владар Україна” не сплатило, тому антимонопольники звернулися до суду задля їх стягнення, а також пені у такому ж розмірі (68 тис. грн та 204 тис. грн – загалом 544 тис грн).

Суд ці два позови АМКУ задовольнив. Вказувалося, що копії рішень АМКУ “Владар Україна” отримало. Протягом двох місяців фірма мала сплатити ці штрафи або оскаржити рішення антимонопольників. Втім, доказів оскарження чи сплати штрафів суду представники ТОВ “Владар Україна” не надали.

Варто додати, запорізьке відділення АМКУ також через суд намагається [6] стягнути і 408 тис. грн пені та штрафу з ТОВ “НВП “Ріко”. Засідання щодо розгляду справи по суті призначене на 29 січня.

Інформації щодо позовів до ТОВ “Тера-Лтд” з боку АМКУ у судовому реєстрі знайти не вдалося.

ТОВ “Владар Україна” ділять Сергій Розумчук та Руслан Ващилін. ТОВ “НВП “Ріко” із Запорізької області належить тому ж Розумчуку, а київське ТОВ “Тера-Лтд” записане на Сергій Назарчука.

ТОВ “Тера-Лтд” та ТОВ “Владар Україна” отримали по 13 тендерів на 22,6 млн грн та 23,2 млн грн відповідно – усі від структур “Укразалізниці”. ТОВ “НВП “Ріко” тендерів у “Прозоро” не отримувало.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2020/01/29/amku-cherez-sud-stiahuie-z-firmy-pivmil-yona-shtrafiv-pislia-rozihrashu-torhiv-vid-ukrzaliznytsi/

URLs in this post:

[1] 9: http://reyestr.court.gov.ua/Review/86998201

[2] 14: http://reyestr.court.gov.ua/Review/87054958

[3] справи: http://nashigroshi.org/2019/06/11/amku-oshtrafuvav-rozpyl-shchykiv-tenderiv-ukrzaliznytsi-iaki-smishno-spalylys-v-perepystsi-z-amku/

[4] двома: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=89486&schema=zap

[5] рішеннями: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=89485&schema=zap

[6] намагається: http://reyestr.court.gov.ua/Review/86879085

[7] Рупор місцевої влади забрав з кишень громадян 237 тисяч : http://zp.nashigroshi.org/2013/03/07/rupor-mistsevoji-vlady-zabrav-z-kyshen-hromadyan-237-tysyach/

[8] Управлінню ОДА допомогли роздивитися недостачу обладнання через два роки після завершення робіт : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/08/upravlinnyu-oda-dopomohly-rozdyvytysya-nedostachu-obladnannya-cherez-dva-roky-pislya-zavershennya-robit/

[9] Голова суду відмовився судити хабарника через плітки прокурорів та міліціонерів : http://zp.nashigroshi.org/2015/11/26/holova-sudu-vidmovyvsya-sudyty-habarnyka-cherez-plitky-prokuroriv-ta-militsioneriv/

[10] Люстрованого податківця засудили на 5 років з конфіскацією майна за вимагання хабаря : http://zp.nashigroshi.org/2016/01/29/lyustrovanoho-podatkivtsya-zasudyly-na-5-rokiv-za-vymahannya-habarya-z-konfiskatsijeyu-kvartyry/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.