- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд звільнив від криміналу екс-директора фірми з “запоріжсталівського” оточення, яка не зробила третину робіт на спортмайданчику у дитсадку

Опублікував Editor 28.02.2020 @ 16:13 в Новини | No Comments

Комунарський районний суд ухвалою [1] від 18 лютого через зміну обстановки звільнив від відповідальності колишнього директора ТОВ “РСУ-строй” Віталія Рудьковського за брехню у актах виконаних робіт при встановлені спортивного майданчика у дитячому садку “Багряні вітрила”.

Згідно з матеріалами справи, Департамент освіти і науки Запорізької міської ради у листопаді 2018 року замовив [2] ТОВ “РСУ-строй” поточний ремонт спортивного майданчика у яслах-садку №293 “Багряні вітрила” вартістю 144 тис. грн (Комунарський район).

Так, фірма, зокрема, мала замінити гумове покриття майданчику та улаштувати бетонну стяжку.

Після виконання робіт, сторони підписали відповідні акти та фірма отримала усі гроші.

Втім, відповідно до висновків експертизи, загальна різниця між відображеними в актах та фактично виконаними роботами склала 45,5 тис. грн (перелік невідповідностей не вказувався).

З огляду на це, слідчі у січні 2019 року відкрили кримінальне провадження №12019080000000212 за ст. 366 кримінального кодексу (службове підроблення), а після закінчення слідства прокуратура звернулася до суду з відповідним обвинувальним актом стосовно тодішнього директора ТОВ “РСУ-строй” Віталія Рудьковського.

Вже у суді захисник Віталія Рудьковського подав клопотання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності та закриття провадження через зміну обстановки. Так, він вперше притягується до кримінальної відповідальності за вчинення злочину невеликої тяжкості, який не є корупційним. Також Віталій Рудьковський не оспорює обставини правопорушення, виділені кошти використані та освоєні за призначенням, збитки не завдані (вочевидь пізніше роботи завершили), нині звільнений з посади за згодою сторін, а тому перестав бути суспільно-небезпечною особою, оскільки обстановка навколо нього зазнала суттєвих змін та саме діяння втратило таку небезпеку, що неуможливлює вчинення ним нового злочину.

Суд це клопотання задовольнив. До вказаного додав, що Рудьковський щиросердно розкаявся та сприяв розкриттю злочину, у березні 2019 року він звільнився з посади, фактична шкода усунута під час досудового розслідування в добровільному порядку, він має на утриманні чотирьох дітей, після вчинення злочину до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягався, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває.

В ухвалі також вказувалося, що відповідно до законодавства, звільнення від кримінальної відповідальності на вказаних підставах є правом, а не обов’язком суду.

ТОВ “РСУ-строй” належить Ігорю Алексєєву та Олександру Шаповалову, нинішній керівник – Віктор Ротару. “РСУ-строй” (через робітників, техніку та бізнес-зв’язки) входить до кола фірм, які тісно пов’язані з представниками комбінату “Запоріжсталь”у владі, про що повідомляли [3] раніше “Наші гроші. Запоріжжя”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2020/02/28/sud-zvil-nyv-vid-kryminalu-eks-dyrektora-firmy-z-zaporizhstalivs-koho-otochennia-iaka-ne-zrobyla-tretynu-robit-na-sportmaydanchyku-u-dytsadku/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://reyestr.court.gov.ua/Review/87793532

[2] замовив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-10-25-001181-a

[3] повідомляли: http://zp.nashigroshi.org/2019/12/12/shche-odna-firma-z-otochennia-zaporizhstalivs-kykh-otrymala-pidriadiv-na-42-mil-yony/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.