- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Діяльність аеропорту за низкою епізодів тепер перевіряє ще й поліція

Опублікував Editor 22.04.2020 @ 14:19 в Новини | No Comments

Олександрівське відділення поліції підозрює керівництво КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” та підрядників у зловживаннях при встановленні системи інструментального заходу літаків, роботах зі світлосигнальним обладнанням та закупівлі дорогої електрики. Про це йдеться в ухвалі [1] Жовтневого районного суду від 26 березня.

Згідно з матеріалами справи, перший заступник директора КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” Марко Гіренко [2] організував та впродовж тривалого часу здійснював господарську діяльність від імені ТОВ “Спеценергопром” (засновник його мати – Антоніна Гіренко), зокрема й через укладання невказаних договорів з КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” про надання послуг.

Окрім цього, Марко Гіренко неодноразово вирішував від імені ТОВ “Спеценергопром” питання діяльності з контрагентами підприємства та посередниками, займався організацією місця та часу проведення робіт (надання послуг) з вимірювання напруги електрообладнання, пошуку місця розриву кабельних ліній, організовував доставку робітників на місце робіт тощо.

Також службовці КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” ухвалили рішення про передачу ТОВ “Паво Груп” в оренду приміщення, у ще не введеному в експлуатацію новому терміналі аеропорту, для розташування магазину/ресторану “Дьюті-Фрі”. Зробили вони це без проведення конкурсу.

Окремо вказувалося, що службовці ТОВ “НВП “Техвестсервіс” внесли зміни до кошторисної та технічної документації тендерів [3] щодо [4] встановлення системи інструментального заходу літаків (щодо кількості антен, комунікацій, навчання робітників, обставин випробування та походження двох дизельгенераторів).

Крім того, службовці ТОВ “Енергосинтез-2006” за тендерами [5] щодо [6] реконструкції та обслуговування світлосигнального обладнання аеропорту, використали лампи накалювання, які не відповідають сучасним вимогам та цінам.

Службовці ж ТОВ “ЕК Барвінок” впродовж 2017-2019 рр. постачали КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” електроенергію за цінами, вищими майже вдвічі від цін, що утворилися на енергетичному ринку України.

Надалі керівництво аеропорту обрало інших постачальників електроенергії – ТОВ “Енергопром Синтез” та ТОВ “Ернерінг”, через вдвічі нижчу ціну.

З огляду на це, слідчі відкрили кримінальне провадження № 42019081020000058 та клопотали у суді про арешт низки документації, яку силовики вилучили 10 березня під час обшуку КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” (кошториси, угоди, рахунки тощо). Суд це клопотання задовольнив.

Варто додати, ще одне провадження № 12015080380000008 про завищення цін та інші порушення під час капітального ремонту покриття злітно-посадкової смуги запорізького аеропорту розслідує [7] СБУ. Силовики у цьому проваджені також проводили обшук.

Маріупольське ТОВ “Паво Груп [8]” належить киянину Ігорю Кунянському. На сайті компанії вказано, що фірма заснована у 1990 році, має мережу магазинів безмитної торгівлі (Duty Free) у аеропортах, “Бориспіль” “Запоріжжя”, “Львів”, “Харків”.

Співзасновником ТОВ “НВП “Техвестсервіс” до 2011 року був [3] Кирило Поліщук – екс-директор “Украероруху” і заступник голови Державної авіаційної адміністрації, а в 2000-х рр. – нардеп із фракції Партії регіонів. Потім фірму переписали на Тараса Хижняка і Сергія Медину. Згодом місце Хижняка зайняла панамська “Маквелл Інтернешнл Ес.Ей”, якою керував Сергій Колесник. Людину на ім’я Сергій Колесник згадують як представника “Украероруху”, який у 2013 році очолював Анатолій Колесник. Нині “Техвестсервіс” належить Медині і “Інтернешнл евіейшн технолджіс , Інк” з США.

Харківським ТОВ “ЕК Барвінок” (нині ПАТ) навпіл володіють кияни Сергій Кучер та Сергій Брюхович.

Харківське ТОВ “Енергосинтез-2006″ (стара назва – “ІДМ-Сервіс”) належить Олені Переверзєвій та Андрію Вишарі, керівник – Дмитро Дерев’янко. Раніше замість Олени Переверзєвої співзасновником фірми був Олександр Черепинський. Останній співволодів ТОВ “Топ-Сервіс-Інвест”, яким керує Кирило Левін, тодішній бізнес-партнер екс-нардепа від БПП Олександра Грановського. Другим співвласником ТОВ “Топ-Сервіс-Інвест” досі залишається ТОВ “Міжрегіональний Інвестиційний Союз”.

Київський “Міжрегіональний Інвестиційний Союз” був прописаний [9] у БЦ “Євразія” по вул. Жилянська, 75, де розташована приймальня Грановського. Водночас сам нардепа заперечив [10] будь-який зв’язок з харківською компанією.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2020/04/22/diial-nist-aeroportu-za-nyzkoiu-epizodiv-teper-pereviriaie-shche-y-politsiia/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/88437831

[2] Марко Гіренко: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_0a53172b-a5f3-4fed-8147-3fd26c4889be

[3] тендерів: http://zp.nashigroshi.org/2019/06/03/aeroport-zamovyv-aeronavihatsiiu-za-74-mil-yony/

[4] щодо: http://zp.nashigroshi.org/2017/10/12/ridna-firma-eks-aviatsijnoho-chynovnyka-rozihrala-z-vyrobnykom-heneratoriv-36-miljoniv-na-systemu-posadku-litakiv/

[5] тендерами: http://zp.nashigroshi.org/2019/06/27/aeroport-zaminyt-svitlosyhnal-nu-systemu-za-62-mil-yony/

[6] щодо: http://zp.nashigroshi.org/2019/12/04/rekonstruktsiia-svitlosyhnal-noi-systemy-aeroportu-podorozhchala-na-40/

[7] розслідує: http://zp.nashigroshi.org/2020/02/12/pretenzii-sbu-do-aeroportu-zavyshchennia-vartosti-na-7-mil-yoniv-i-roboty-bez-ekspertyzy/

[8] Паво Груп: https://www.pavo.ua/

[9] прописаний: http://nashigroshi.org/2017/06/13/adamovskyj-pratsyuje-za-tablychkoyu-hranovskoho-u-evraziji-de-takozh-propysanyj-holovnyj-trol-ukrzaliznytsi/

[10] заперечив: http://nashigroshi.org/2019/01/28/barna-z-druhoi-sproby-viddav-otochenniu-hranovs-koho-43-mil-yony-na-remont-aerodromu/

[11] В “Укренерго” розіграли тендер на купівлю манометрів серед представників виробника : http://zp.nashigroshi.org/2014/11/12/v-ukrenerho-rozihraly-tender-na-kupivlyu-manometriv-sered-predstavnykiv-vyrobnyka/

[12] Матері загиблої в ліфті вагітної жінки “Основаніє” сплатить півтора мільйони за моральну шкоду : http://zp.nashigroshi.org/2014/12/02/materi-zahybloji-v-lifti-vahitnoji-zhinky-osnovanije-splatyt-pivtora-miljony-za-moralnu-shkodu/

[13] Завод напівпровідників, не повіддававши величезні борги державі, банкрутується акціонерами : http://zp.nashigroshi.org/2015/01/14/zavod-napivprovidnykiv-ne-poviddavavshy-velychezni-borhy-derzhavi-bankrutujetsya-aktsioneramy/

[14] Поліцейські медики купили на розпиляному тендері апарат УЗД на 100 тисяч дорожче від харківської лікарні : http://zp.nashigroshi.org/2017/07/06/politsejski-medyky-kupyly-na-rozpylyanomu-tenderi-aparat-uzd-na-100-tysyach-dorozhche-vid-harkivskoji-likarni/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.