- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Оточенню Акритова з сьомої спроби настирливо намагаються віддати 6 мільйонів за проектні роботи під крематорій

Опублікував Editor 05.05.2020 @ 16:28 в Новини | No Comments

КП “Управління капітального будівництва” Запорізької міськради має намір укласти угоду з ТОВ “Центр землеустрою та геодезії” на розроблення проектів землеустрою та технічної документації інженерних мереж під будівництво крематорію вартістю 5,99 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро [1]”.

Йдеться про будівництво крематорію на Кушугумському кладовищі. Окрім проекту землеустрою мають розробити документацію для прокладання та експлуатації ліній електропередач впродовж 10 місяців.  На тендері єдиним конкурентом ТОВ “Центр землеустрою та геодезії” було “Ленд.ком”, яке після за результатом аукціону запропонувало на 1 гривню більшу ціну.

Це вже сьома спроба замовити ці послуги.

Перший тендер [2] ще від червня 2019 року скасували з офіційним формулюванням ” у зв’язку з неможливістю усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель”. Це сталося після низки запитань від потенційних учасників та вимоги до замовника (від ТОВ “Юнекс консалтінг”) надати інформацію про об’єми робіт, оскільки без них сформувати пропозицію неможливо. Деякі запитання як і вимога “Юнекс консалтінг” залишилися без відповіді, а тендер відмінили.

Другий тендер [3] від липня 2019 року також відмінили з формулюванням ” у зв’язку з неможливістю усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель”. На цей тендер подалося шестеро учасників, які мали пройти ще кваліфікацію перед допущенням до аукціону з огляну на процедуру закупівлі – так звані “європейські торги”. Втім, після розкриття учасників по жодному з них рішення про допущення не винесено, а торги відмінили.

Третій тендер [4] від серпня 2019 року також скасували “у зв’язку з неможливістю усунення порушень”. На цей тендер подалося чотири учасники, але до аукціону допустили лише ТОВ “Центр землеустрою та геодезії” та запорізьку філію ДП “Центр державного земельного кадастру”. Дискваліфіковані учасники “Юнекс консалтінг” та “Ленд.ком” оскаржили до Антимонопольного комітету свою дискваліфікацію та допущення до аукціону двох учасвників. Втім, через 3 дні після подання скарги замовник скасував закупівлі і, відповідно, розгляд скарг АМКУ зупинив.

Четвертий тендер [5] від листопада 2019 року відмінили після відповідного рішення АМКУ. На цей тендер подалося чотири учасники. До аукціону допустили “Центр землеустрою та геодезії” та “Юнекс консалтінг”. Один з дискваліфікованих учасників –  “Ленд.ком” – поскаржився до АМКУ стосовно неправомірності допущення двох інших учасників до аукціону. АМКУ підтвердив невідповідність пропозицій  “Центру землеустрою та геодезії” та “Юнекс консалтінгу” тендерним вимогам. Відтак, замовник мав їх відхилили і як наслідок скасувати закупівлю через дискваліфікацію всіх учасників.

П’ятий тендер [6] від січня 2020 року відмінили через допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій: з чотирьох учасників до аукціону допустили лише “Центр землеустрою та геодезії”. При цьому, вже після скасування закупівлі “Юнекс консалтінг” скаржилося самому замовнику про неправомірне відхилення своєї пропозиції  та допущення до аукціону ТОВ “Центр землеустрою та геодезії”, але відповіді вже не отримало.  Також на етапі подання пропозицій “Юнекс консалтінг” успішно оскаржило в АМКУ дискримінаційну вимогу стосовно підтвердження досвіду виконання аналогічних робіт і замовник опісля вніс відповідні зміни.

Шостий тендер [7] від лютого оголосили ще під час проведення процедури закупівля за п’ятим тендером – через 2 дні після прийняття Антимонопольним комітетом скарги фірми “Юнекс консалтінг” на дискримінаційну вимогу. В шостому тендері невказаний потенційний учасник (вочевидь саме “Юнекс консалтінг”) вказувало на цей факт і вимагало відмінити цю закупівлю, але замовник відмовився. Формально, за шостим тендером до 15 травня ще приймають пропозиції.

Сьомий тендер [1] від березня оголошено через сім днів після оголошення шостого тендеру. Тут також фірма “Юнекс консалтінг” висувала вимогу замовнику відмінити закупівлю з огляду на проведення процедури закупівлі за п’ятим тендером і наявності позитивного рішення АМКУ про внесення змін до тендерної документації з усуненням дискримінаційного вимоги. Але цю вимогу замовник відхилив. На цей тендер подалося двоє учасників – “Центр землеустрою та геодезії” та  “Ленд.ком” і за результатом аукціону переможцем обрали ТОВ “Центр землеустрою та геодезії” з пропозицією 5,99 млн грн. Цей той тендер, про який ми писали на самому початку і в якому оголошено про намір укласти угод з переможцем.

ТОВ “Центр землеустрою та геодезії” належить Тетяні та Глібу Сарбєєвим.

Фірма зареєстрована на вул. Лермонтова, 18. Тут же зареєстровані ПАТ “Алеро”, ТОВ “Верум імперіум” та ТОВ “Верум оіл груп”, які “Наші гроші. Запоріжжя” відносили [8] до сфери впливу Андрія Акритова (зокрема, половиною “Верум імперіум” володіє його дружина) . Останній у 2014 році став радником тодішнього мера Запоріжжя Олександра Сіна, а у 2015 році очолив міське управління архітектури. Міський голова вказував [9], що до цього Акритов працював у прокуратурі та займався земельними питаннями, у міськраді ж він мав пришвидшити розгляд земельних питань на сесії.

Наприкінці 2018 року Акритова оголосили [10] у розшук. На одному із відео особа, схожа на нього, розповідає поліцейським про те, як він та його друзі побили голову районного відділу державної виконавчої служби. Їм потрібно було, щоб службовець скасував рішення щодо збору та зберігання врожаю.

Також Тетяна Сарбєєва була співвласницею та керівницею ТОВ “Центр оцінки майна, бізнесу та інвестицій”. Нині співвласницею фірми та її директором вказується саме дружина Андрія Акритова – Тетяна Акритова.

Також зазначимо, що в червні 2019 року КП “Управління капітального будівництва” замовляло ТОВ “Центр землеустрою та геодезії” розроблення проекту землеустрою для прокладання газопроводу до крематорію вартістю 1,3 млн грн [11].

“Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду “Відродження”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2020/05/05/otochenniu-akrytova-z-s-omoi-sproby-nastyrlyvo-namahaiut-sia-viddaty-6-mil-yoniv-za-proektni-roboty-pid-krematoriy/

URLs in this post:

[1] Прозоро: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-03-04-001864-b

[2] Перший тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-06-07-001230-b

[3] Другий тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-07-01-000369-b

[4] Третій тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-08-16-001651-a

[5] Четвертий тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-11-01-001956-b

[6] П’ятий тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-01-28-000838-b

[7] Шостий тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-02-27-002652-a

[8] відносили: http://zp.nashigroshi.org/2018/07/05/shyrokivska-oth-na-rozihranomu-tenderi-kupyla-doroho-vzhyvanyj-miniven-u-pratsivnytsi-sto-z-otochennya-akrytova/

[9] вказував: http://zp.nashigroshi.org/2019/05/27/politsiia-tretiy-rik-rozsliduie-nevykonannia-firmoiu-z-orbity-akrytova-sudovoho-rishennia-pro-demontazh-zapravky/

[10] оголосили: https://www.061.ua/news/2179548/akrytova-obavili-v-rozysk-i-zaocno-soobsili-o-podozrenii-cinovnika-kotorogo-on-izbil-ohranaet-policia

[11] 1,3 млн грн: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-05-27-002103-a

[12] Дружина Пеклушенка володіла елітною квартирою за мільйон $ в столиці, яка після перемоги Майдану різко відійшла Дудці : http://zp.nashigroshi.org/2015/03/18/druzhyna-peklushenka-volodila-elitnoyu-kvartyroyu-za-miljon-v-stolytsi-yaka-pislya-peremohy-majdanu-rizko-vidijshla-dudtsi/

[13] Два Гриба розіграли тендер на обслуговування двух сотень кондиціонерів енергетиків : http://zp.nashigroshi.org/2015/06/04/dva-hryba-rozihraly-tender-na-obsluhovuvannya-dvuh-soten-kondytsioneriv-enerhetykiv/

[14] “Іскра” купувала спецлампи у 30 разів дорожче, ніж виробник пропонував на ринку : http://zp.nashigroshi.org/2018/01/26/iskra-kupuvala-spetslampy-u-30-raziv-dorozhche-nizh-vyrobnyk-proponuvav-na-rynku/

[15] Півкілометра міської дороги відремонтують за 17 мільйонів – дорожче ніж ремонт шосе національного значення : http://zp.nashigroshi.org/2018/03/30/pivkilometra-miskoji-dorohy-vidremontuyut-za-17-miljoniv-dorozhche-nizh-remont-shose-natsionalnoho-znachennya/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.